Iran # 14
Dette er Iran Khodro's flaggskip, modellen Paykan, som er produsert gjennom 30 år frem til 2005. Iran Khodro er Midt-Østens største bil produsent, og verdens 20. største bil produsent. Khodro betyr ''automobil'' på persisk/farsi.
Ok komp. Liker det best i b/w.
Bildet inngår i albumet Iran - Iran er en verdens eldste sivilisasjoner, med historie tilbake til 4000 år BCE, og kan være stedet for verdens første etablerte menneskelige samfunn. Iran er i dag under et teokratisk politisk styre som har innført svært konservative islamske reformer, men det er fortsatt interne konflikter mellom reformister og konservative over landets fremtid, gjennom valgt politikk. Bildene i denne serien er tatt på en snau ukes ferietur sentralt i landet. Det er ikke enkelt å være fotograf her, da det er mye begrensninger på hva som er lov til å avbilde. Derfor må forsiktighet utvises. Noen av bildene kan derfor ha komposisjonsmessige og/eller tekniske mangler, men håper allikvel at de kan fortelle en historie.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-11-18 15:05:29
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Sigma 18-50mm F2.8 EX DC
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeRAW ISO 250
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_288129} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Andreas S.

Heisann

Det blir ikke en Iran Kodro Paykan på meg med det første tror jeg:) Et greit gatefotografi dette her, fint med de to mennene som graver oppi motorrommet. Bra du skriver litt rundt bildet også. Fargeversjonen falt best i smak hos meg!

Mvh. Andreas D.
Liv F. D.

Hei Espen,
skal si du hara vært aktiv med kamera i Iran. Håper du ikke var passasjer her! De ser temmelig skrøpelige ut disse bilene. Jeg likte best sv/hv. Fint med de nesten transparente fjellene i bakgrunn.
mvh
Liv '')
Thorbjørn R.

Her skulle du helst kommet litt tettere opp på situasjonen. For øvrig grei dokumentasjon. Jeg liker også fjellene i bakgrunnen.
Espen R.

Takker for hyggelige kommentarer og tilbakemeldinger. Ikke noe veldig spennende bilde, men passer fint inn i serien, hvor jeg forsøker å variere bildene noe, og samtidig reklamere for et flott reisemål:-)
Espen
Håvard S.

Synes det er rart at dette bildet ikke har fått flere kommentarer.
En høydare for min del i allefall. Likte s/h-versjonen absolutt best ettersom motivet blir mer iøynefallende her. Enorme fjellsider i bakgrunn bygger opp om et tøft landskap å være bil i. Ikke rart denne ikke helt nye bilen koker etter å tatt seg opp ei slik fjellside:)

Mvh. HåvardS
Espen R.

Takker for hyggelig kommentar, Håvard:-)
Tove H.

Variert og fin serie. Har har khodroen stoppet og førstehjelp må til. Mektige fjell i bakgrunnen, ellers noe tørt og karrig her. Fint i s/h.
Mvh Tove
Per Einar G.

Mornings Espen!

Dette var en artig dokumentar på en bil og fabrikk jeg faktisk aldri har hørt om. Bildet var OK komponert med bilene godt plassert ved vegkrysset og vegen som ender ut i ødemarken til høyre i bildet. Og fin omramming av fjellene, god BW!

Ha en trivelig dag!

Per E.
Espen R.

Takker for kommentarer, Tove og Per Einar:-)
Jon K. L.

Spennende dokumentasjon og panseret oppe beskriver ganske så bra standarden på bilparken der nede. Kan forøvrig supplere opplysningene rundt Paykan at det er en bil som opprinnelig på slutten av '60-tallet og begynnelsen av '70-tallet ble produsert i England under navnene Hillman, Sunbeam og Singer. De var heller ikke noe uvanlig syn på norske veier den gang.

Her liker jeg fargeversjonen best, -den sort/hvite ble for mørk for meg.

Jon K.

Tom E.

Liker også godt s/hv-varianten her, men hvorfor har du tatt bort den ene lyktestolpen i den versjonen? Jeg syns egentlig at den burde vært der, rekka av lyktestolper gir en fin linje innover i bildet. Skulle også ønske du hadde fått med litt mer lys i s/hv-konverteringen, gresset og den stående mannen mister noe av markeringen sin i v1. Stemningen og dokumentasjonen er imidlertid upåklagelig, fine effekter med fjellene i bakgrunnen og med en lys og en mørk bil.

Mvh TomE
Espen R.

Takker for kommentarer Jon og Tom. Ja, Tom, jeg ser at det er en kombinasjon av sløvskap/forglemmelse ang kloningen av stolpen... Jeg syntes i utgangspunktet at den forstyrret noe, så derfor fjernet jeg den. Glemte det på ene versjonen.... Men ser poenget ditt.
vh
Espen
Stig S.

Hehe - helt typisk hverdagsskildring fra Iran. Liker s/h versjonen, står liksom best til situasjonen. Likandes:-)

--stig--

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu