Iran # 15
Sånn, tenker jeg avslutter serien med et solnedgangsbilde over Kashan. Har flere bilder fra dette fantastiske landet, kanskje legger jeg de ut senere. Håper uansett at flere kanskje har blitt inspirert til å reise hit.
Helt ok. Flotte fargenyanser.
Bildet inngår i albumet Iran - Iran er en verdens eldste sivilisasjoner, med historie tilbake til 4000 år BCE, og kan være stedet for verdens første etablerte menneskelige samfunn. Iran er i dag under et teokratisk politisk styre som har innført svært konservative islamske reformer, men det er fortsatt interne konflikter mellom reformister og konservative over landets fremtid, gjennom valgt politikk. Bildene i denne serien er tatt på en snau ukes ferietur sentralt i landet. Det er ikke enkelt å være fotograf her, da det er mye begrensninger på hva som er lov til å avbilde. Derfor må forsiktighet utvises. Noen av bildene kan derfor ha komposisjonsmessige og/eller tekniske mangler, men håper allikvel at de kan fortelle en historie.
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM
  • Brennvidde11mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1s
  • FilmtypeRAW ISO 640
  • Nei
  • AnnetGorillapod i hotellvinduet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_288251} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Anne Ø.

Svært stemningsfullt, fin belysning fra husene.
Artig å se noe av arkitekturen.

Anne:)
Inger Anne Maritsdotter V.

Syns det er et interessant og stemningsfullt bilde med fine lys fra de karakteristiske lave husene i forgrunnen, og med solnedgangen i bakgrunnen.

Eg har aldri vært i Iran selv, javisst er det eksotisk og spennnende, men slike land med en ytterliggående ekstrem fundamentalisme og sin praktisering av islam, det virker litt skremmende på meg, skal eg være helt ærlig. Selv om tv-serier fra Lonely Planet der de reiser omkring nettopp til slike land og utenfor den generelle turiststrømmen, så virker det veldig spennende og eksotisk, men da er det ofte Ian Wright som reiser. Og eg skal ærlig innrømme at eg ville aldri reist dit aleine som enslig kvinne med tanke på det kvinnesynet som eksisterer i slike land.

Er det så tørt og goldt der nede som du ofte har formidlet gjennom noen av bildene dine?

Mvh Inger Anne
Tom T.

Bra dette:) Fine farger og komp. Synes bilde skiller seg mye ut i fra serien, bilde er bra på egne bein. Mulig du skulle ha valgt sort/hvit.

TomT
Thorbjørn R.

En verdig avslutning på en flott serie, hvor jeg synes bilde nr. 343314 var høydepunktet.

Men også dette er fint. Fine farger og god eksponering.
Line M.

Synes fargene gjør mye her. Flotte, klare, sterke farger. Gratulerer med en fin serie Espen :-) Veldig bra!
Mvh
Line
Inge S.

Hei.
Jøss, det er jo pent der også :-) Meget bra dette.

Mvh Inge
Per Einar G.

En flott serie dette Espen!

Og en verdig avslutning,

Per E.
Fred S.

Postkort-pent, men dermed også mer interessant enn postkortpene bilder flest, og igjen er det kontraster jeg har i tankene: Et bilde som kunne ha vært et turist-snapshot fra rivieraen for den saks skyld, samtidig som Irans mørkere sider er velkjente.
Ganske spennende å se landet fra en turistvinkling..

vh fred
Espen R.

Takker for kommentarer på både dette bildet og øvrige bilder i serien. Moro at dere har fulgt med, er gøy å vise frem noen av inntrykkene fra dette fantastiske landet, som har mye å by på. Kan hende jeg slenger ut noen bilder senere herfra.
vh
Espen
Tove H.

Dette var pent - fin belysning. Fint i farger, men var veldig fint da jeg trykket på gråskalaknappen også!
Mvh Tove
Espen R.

Takker så mye, Tove. Ja, tenkte litt på en b/w versjon, men jeg var så fornøyd med fargene på himmelen..
Stig S.

Stemningsfull avslutning av en fin serie, fra et særs spennende land. Håper flere følger din oppfordring om å reise dit, det er verd turen!

--stig--

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu