Så, plutselig.
Skulle bare forsøke noen eksponeringer fra Tromsøs ''tak'', da nordlyset uten forvarsel gjøv løs over himmelen. Normalt lar dette seg forutse ved hjelp av noen nettsider som blir benyttet flittig i vinterhalvåret, men det skulle visst ikke være håp om nordlys på minst et par dager. (Nettstedene jeg benytter har jeg samlet på http://www.vidvinkel.no om du skulle ha interesse av disse. Her finner du dessuten flere bilder fra denne kvelden og mer)
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EF 17-40mm 1:4L
  • Brennvidde21mm
  • Blenderf/4
  • Lukker11s
  • Nei
  • AnnetBildet er meget etterbehandlet i levels og fargetemperatur da dis fra byens lys var særdeles utpreget.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger426
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_288266} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Thorbjørn R.

Spiralformet nordlys? Nå har jeg sett det også.

Jeg synes dette ble meget bra. Du har lyktes godt i å eksponere både bylysene og nordlyset. I tilegg har du unngått at stjernene har blitt dratt utover.
øyvind e.

Hei Frank.
Dette bildet kunne jeg bare ikke la være å kommentere.
Det er så flott med nordlys, og du har fått til et så flott bilde av det.
Fantastisk.
Hilsen
Øyvind Erga
Frank K.

T.H. : Joda spiralformet, flokete bilde nr. 268523 , spørsmålstegn bilde nr. 263520 , kvinneskikkelse bilde nr. 137926 , osv. Kan vel tilta alle former, spesielt om man står rett under det og coronaen viser seg som bl.a. i Svein Aasheims bilde nr. 229911 , bilde nr. 227256 og bilde nr. 214390 blant annet :-)

Takker forøvrig for kommentarene.
Jørgen S.

utrolig flott bilde.. må bare føye meg inn i rekken med andre gode kommentarer. Bildet er flott eksponert og nordlyset trer flott frem i bildet!
NYDELIG!
Bente A.

Hei. :)

Dette var flott.
Nydelige farger.

Vennlig hilsen
Bente B
Frank K.

Fint at dere likte det. Takker!
Espen B.

Kjempefint dette ja. Håper å komme i gang med nordlysfotografering selv også snart. Har prøvd å finne et ''varsel'' og jeg ser du har en del linker. Hittil har jeg bare sjekket ut denne: http://full.storm.no/tv2/nordlys.aspx Hvilke kilder bruker du mest og er det enkelt å skjønne seg på? Jg har ikke lagt mye energi i det enda...

mvh Espen
Frank K.

Hei E.B.

Ja linkene på hjemmesiden min er det jeg forholder meg til når jeg skal sjekke ut forholdene for nordlysfotografering. Nå er det også mulig å programmere inn nordlysaktiviteten på en rekke andre steder enn Tromsø på universitetet i Tromsø sin ''monitor'' Og jeg regner med at Andøya er et av disse stedene (Selv om disse to stedene ikke er så alt for langt i fra hverandre.)

Slik jeg tolker de forskjellige sidene, så har jeg funnet ut det følgende.
#1. NOAA. Skala fra 1 til 10, hvor 10 er det sterkeste ( i øyeblikket viser denne level 9 som er meget bra, bare synd det er øverskyet og regn) Som du kan se på denne, så treffer ovalen på nattsiden av kloden hardere enn på dagsiden, hvilket jo er bra for oss fotografer og andre som liker å se dette fenomenet. Vet ikke om det er vitenskapelig hold i dette men jeg har opplevd at aktiviteten er størst i det vi går inn og ut av den feteste delen av smultringen, slik at det oftest ikke er å se noe til NL rundt midnatt, men gjerne rundt 20, 23 og 01.

#2.Alaska Phys. Inst. viser aktiviteten på kort og lang sikt, med data fra hhv. (sannsynligvis) NOAA og fra solflekkaktivitet.

#3.UIT sin viser sanntid på bakkenivå der stasjonen befinner seg.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu