Klasseforskjell
Bildet inngår i albumet Portugal - Reise bilder fra min rundreise i Portugal august-07
Faro,Portimão, Pera, Porto, Lisboa, Sintra og Cascais
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-12-02 16:49:31
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-12-02 16:51:29
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 350 D
  • Tamron TAMRON SP AF 90mm F/2.8 Di Macro
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger381
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_288656} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Caroline M. S.
Jeg kan ikke av bildet se at dette handler om fattigdom og/eller kamp mot fattigdom. Sånn sett er ikke bildet et bilde som står på egne bein, men krever en forklaring/tekst fra deg. Og hvordan kan jeg da vite at du har oppfattet situasjonen riktig? Hvem er fattig på bildet? Hvor vises fattigdommen? Hos mannen i midten med grå klær? Hvordan skal jeg se at han er fattig? Han ser rufsete ut på håret, men det kan han vel være uten å være fattig.

Hva er den stokk-lignende saken han har? For alt jeg vet, kan han være en offentlig ansatt som feier søppel og bruker ''stokken'' til å plukke opp papir på gaten. Kanskje han har pause i arbeidet? Av bildet (tatt bakfra) går det ikke an å se hva mannen driver på med. Skulle dette bildet formidlet det du vil formidle, måtte du sannsynligvis gått mye nærmere, tatt bildet forfra og passet på at det viste handling/hva mannen gjør eller tydeligere hvem han er.
Chr. G.
Dette framstår ganske rett på, sentrert (uten at det, etter min oppfatning, er hensiktsmessig) og tatt i forbifarten uten tanke på komposisjon. Det kontrastølse preget etter noe jeg antar er et resultatt av HDR-arbeid (eller kraftig løfting av skyggepartiene) funker ikke helt for meg. Sollyset gjorde det sikkert vanskelig, forsøk igjen når sola ikke er så sterk (ved overskyet vær for eksempel).
Avsluttet .
Caroline uttrykker seg så godt når hun skriver: ''Skulle dette bildet formidlet det du vil formidle, måtte du sannsynligvis gått mye nærmere, tatt bildet forfra og passet på at det viste handling/hva mannen gjør eller tydeligere hvem han er.''

Jeg kunne ikke vært mer enig. Jeg foreslår at du neste gang går nærmere og foran mennesket du forsøker å skildre, istedet for å som her knipse et bilde bakfra på denne måten. At du har brukt et 90mm objektiv på et crop-faktor kamera tilsier at du knipset fra et standpunkt ganske så langt unna mannen.
Avsluttet .
Fin illustrering av samfunnsforskjellene. Hovedmotivet blir litt rett på og det gir litt rotete inntrykk.

TaS
Avsluttet .
Hei igjen, Isak.

Ikke for å si noe vondt, men foreslår ny tittel på bildet ditt:

''Klasseforskjell''

Dette kan du redde inn på rediger bildet, hvis du kommer inn da.
Meget ustabil denna knappen.

David må ta adnotam.

Meget vennlig hilsen fra Eivind. Take care.
Sathees Isak M.
Takk for alle de konstruktive kritikk: -
Kan godt forstå at den første tittelen kunna ha virket litt ”tam” men det var jo tross alt min subjektive mening. Jeg tok en helhetlige vurdering i forholde hele bilde.
(Den personen som er i fokus og pluss alle de andre som er med i bakgrunnen.)

Tusen takk...
Caroline M. Skilbred
Chr. Glorstad
Tommy Næss
Tom Arild Solvang
Eivind M. Jacobsen

mvh
Isak:)
ingeborg w.
Hva var den første tittelen? Jeg synes han ser litt fattig ut med teppet og klærne som ser møkkete ut og er grå og triste. Klokka ser dog ikke så fattigslig ut. Dette kunne dog kommet bedre fram hvis du hadde gått nærmere. Hva med et litt annet utsnitt, uten ungene, men med mer av de som kuler'n i hjørnet oppe til venstre. Jeg tror et utsnitt hvor du hadde gått litt mer til høyre, fått gubben nede midt i, med paret i fargerike klær oppe til høyre og de som ser ut som de er på kafe mer med oppe til venstre kunne fungert bra. Da hadde kontrastene kommet bedre fram.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu