Hønsehauk i skogsmiljø
En ung hønsehauk hunn som holder til i en skog ''i nabolaget''
Utstyr
  • Nikon D80
  • Nikkor AF-S ED 300mm 1:2,8
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/60s
  • Filmtypeiso 640
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger622
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_288669} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Avsluttet .
Hei,

Flott bilde av hauken. Fint med skogen rundt da skogsopplevelsen kommer flott frem.
Litt dårlig fokus på øye, tror det sitter i brystet på den.

mvh
Tommy
Odd E. k.
Hei Tor Eirik!

Et flott bilde av hønsehauken. Nydelig positur der den sitter med et fast blikk oppe på stubben. Flott skarphet og fine farger på fuglen. Liker også godt den mosegrodde stubben den sitter på samt bakgrunnen, noe som fremmer et flott villmarksbilde. Liker også det store utsnittet med den det lyse området oppe til høyre.

Anbefales!

Mvh

Odd E.
Trond B.
Hei.
Synes hele bilde oser av gammel skog med fuktig skogbunn. Et helt naturlig miljø for hauken. Fint med stubben overgrodd av grønske. Selv om bilde har andre kvaliteter er det også et fint artsportrett, som viser at det er en ung hauk med de langsgående tegningene. Blodet på brystfjærene er med på forsterke bilde av rovfuglen. Ville kutta bilde i overkant så det lyse i høyre hjørne blir borte, og inntil det mørke på høyre side. Mangler litt på skarpheten, så ville prøvd med litt uskarp maske. Ville også kjørt en støyfjerning. Alt i alt et fint bilde.
Mvh Trond.
Kjell Ivar Ø.
Flott av hauken i det rette miljø. Likte godt utsnittet plasseringa
av hauken i bildet. Litt mer skarphet på hode kunne vert ønskelig
men det er for pirk og regne. Severdig dette.
vh Kjell Ivar
ketil o.
Hei!
Severdig og fin denne. Fin komp. Synd med den lille uskarpheten på hodereg.
Mvh:
ketil
Håvard S.
God ettermiddag!
Her skal du ha all mulig honnør for miljøet du presenterer.
Den fine grønnfargen på den mosegrodde stubben og grønnskjæret i granskogen bak er helt fantastisk og bidrar til at dette er et meget flott villmarksfoto. Et flott fotolys som fremmer fuglen.
Fin detalj med blodet på brøstet.
Ha en fin kveld.

Mvh. HåvardS
Jan Inge K.
Flott bilde av hønsehauken i sitt rette miljø. Støtter kommentarene om skarpheten, men alt i alt er dette et aldri så lite blinkskudd...
Adrian Dyrhaug G.
Hei Tor

Et majestetisk bilde av hønsehauken du viser her!
Bildet kryr med detaljer og skarpheten sitter der den skal.
Flotte farger og en nydelig komp. Fin positur på fuglen!
Imponerende!

mvh Adrian Grande
Roy M.
Fin begynnelse Tor Eirik.

Jeg gleder meg til fortsettelsen, for jeg regner med det kommer mer fra skogen din.

Mvh, Roy
Terje S.
Flott portrett av den unge hønsehauk damen i fint og naturlig skogsmiljø. Fin skarphet på kropp men litt bevegelseuskarphet på hodeparti.Har personlig brukt mye av fritiden i høst på åte fotografering etter havørn men plassen har blitt okkupert av en hønsehaukfamilie. Syntes ikke D80 skjemmes av støy på 640 iso. Personlig bruker jeg aldri over 500 iso på min D200. De som mener at D200/D80 takler godt fargestøy bør ta en tur i skauen under vanskelige lysforhold å prøve. Første bud er så klart å kline histogrammet så langt opp mot høyre som råd uten at det blir utbrent. Blir spennende når både D3 og D300 kommer i hus. Da skal vi fotografere hauk på 25600 iso med 1/1000 sek lukker og blender 22 (tuller) . Neida nyutviklingen gjør at vi får stadig bedre arbeidsredskap men det er synd at vi er nødt til å henge med på kjøpesirkuset for å ikke sakke akterut. Heldigvis går prisene ned i takt med produksjonen.

Lykke til videre med hauken og andre prosjekt.

Terje Sylte
Stian H.
Se her ja! nydelig miljø, og flott lys. litt synd med uskarpheten på hodet, men siden du har den i nabolaget blir nok ikke dette det siste du serverer!
Likte bakgrunn og komposisjon godt!

Stian
anders s.
nydelig bilde med flott miljø. mulig at jeg ville ha kutta bittelitt i toppen av bildet.
mvh anders
Pål E.
Hei,

Dette haukeportrettet skiller seg ut ved særdeles god og stemningsfull gjengivelse av skogsmiljøet rundt fuglen, noe vi ikke ser for mye av ellers. Synes du har lykkes fint med fuglen, men altså enda bedre med totaliteten i bildet. Anbefales

mvh,
PE
Knut H.
Hei Tor Erik.
De oser villmark og gammelskog av denne flotte komposisjonen
haukeskogen.Skarphet er nevnt men fargetoner og lys i
bilde viser stemningen som finns i skogen din.Likte dette
svært godt og ønsker deg lykke til i disse fantastiske omgivelsene.
Mvh Knut
Tor Eirik P.
Tusen takk for alle hyggelige tilbakemeldinger og anbefalinger!
Hyggelig at dere likte bildet! :)

Jeg har bare vært der nede og fotografert to ganger, begge gangene med dårlig lys, så det ble mye uskarpe bilder. Første gang - når dette bildet ble tatt, var det både regn og tåke, så jeg tok mye bilder på høy iso (opp i 800), men disse synes jeg det ble for mye støy i til å kunne brukes. Jeg tror heller jeg kommer til å begrense iso fra nå av (max 4-500) og heller gamble med lengre lukkertider.
Sist gang jeg var der nede var været bedre, men da kom den så seint at sola var på god vei og lukkertidene raste nedover for hvert bilde jeg tok. Frustrerende, men det kommer jo flere dager :)
Ellers har jeg funnet ut at jeg må ha meg et bedre stativ. Nå må jeg ta bilder med fjernkontrollen for å få skarpe bilder, så jeg må fokusere på forhånd å gamble litt på fokusen, og derfor har det blitt litt for mange bilder der hodet er litt ute av fokus, desverre!
Frustrerende det også, men nytt stativ er på vei over dammen... :)

Flere bilder kommer, helt klart! :)

Nok en gang, setter stor pris på kommentarene! Takk alle sammen!

Tor Eirik
Kjell Sigurd S.
Flott av hauken i et fint skogsmiljø. Noe trolsk over stemningen her. Mangler bittelitt på skarpheten uten at det skjemmer.

Ellers fotograferer jeg selv mye med lange lukkertider og relativt høy iso, og i motsetning til mr. Sylte så mener jeg D200 mestrer oppgaven opp til ISO 800, vel å merke så lenge bildet er riktig eksponert. Det produseres støy i skyggepartiene, men disse fjernes med letthet i etterbehandlingen. Men for all del, jeg ser også frem til å slå kloa i en D300 om noen dager :-)

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu