Bildet inngår i albumet Vinter i nord -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-11-24 15:51:58
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM
  • Brennvidde10 mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1s
  • FilmtypeRAW ISO 800
  • Nei
  • AnnetStativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_289136} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Per Einar G.

Hallo Espen!

Ganske heftig ja, stilig komposisjon og speiling. God dybde inn mot klimaks i bildet! Veldig bra...litt småstøy oppe til venstre med det er vel ikke til å unngå. Ellers Toppers!

Per E.
Thorbjørn R.

Ja, her er du i gang.

Jeg regner med bildet er tatt en av de siste dagene. Torsdag meldte nordlysvarselet høy aktivitet. Med nysnø og fullmåne skulle forholdene med andre ord være perfekte. Men bygeskyer og snøvær ødelag hele forestillingen for min del.

Du ser ut til å ha lyktes bedre. Flott lys på landskapet. Jeg synes skyene passer fint inn og speilingen i elva er også flott. Som Per Einar påpeker, litt grums oppe til høyre. Regner med det er støreduksjonsfunksjon på 40D ved lange eksponeringer og at du brukte denne, men slikt kan vel forekomme likevel.

Alt i alt uansett bra. Regner med det blir presentert mye flott nordlys fra Bardu her etterhvert.

Mvh

Thorbjørn
Tove H.

Liker den flotte dybdevirkningen, linjene innover mot den vakre nordlyshimmelen. Flott månelys og skyer. Må ha vært fantastisk opplevelse!
Mvh Tove
Helge S.

Flott nordlysbilde du har komponert.
Litt lavere iso og litt lengere lukkertid ville muligens redusert støyen.
Tror du vile fått speilet nordlyset bedre også.
Tom T.

Linjene gir en bra opplevelse av dette bilde:) Kan se ut som du har brukt i lag på dette bilde, kan se tydelig at himmelen er gjort lysere i etter tid på dette bilde. Tror du kan dempe himmelen litt, da vill noe av støyen forsvinne til venstre.

TomT

Espen R.

Takker for raske kommentarer, alle sammen.
Per Einar: Ja, det er noe støy her, har mistanke om at det er konverteringen min fra RAW til TIFF som har gjort dette. Skal derfor forsøke meg på en ny fremkalling senere.
Thorbjørn; ganske riktig, bildet er tatt torsdags-kveld. Brukte ikke støyreduksjonsfunksjonen, har lest flere tester som påstår at denne faktisk bidrar til mer støy - merkelig nok...
Tove: :-) Ja, nordlys er en flott opplevelse.
Helge: Jeg tok flere bilder på ISO 400 også samme kvelden, så skal nok få lagt de ut etterhvert. Ønsket ikke å ha for lang lukkertid, da jeg ville fryse bevegelsene til nordlyset.
Tom: Har ikke lysnet himmelen noe. Har kun justert kontrast og fargemetning i Lightroom. Det kan se noe unaturlig ut, men det er det sterke månelyset som har bidratt til dette.
Igjen, takk skal dere ha. Håper jeg kommer med en ny versjon i ettermiddag.
Ronny A.

Hei Espen.
Må ha vært et magisk øyeblikk ja. Herlig dybde. Litt støy på himmelen til venstre. Flott med kombi s/h og farger:-)
Ønsker deg en flott helg.
mvh Ronny
Inger Anne Maritsdotter V.

#2 ble i mørkeste laget for min skjerm,
syns #1 blei fin, støy på himmelen i venstre del men et flott nordlys som speiler seg i asvalten. Vi er bortskjemte med flotte nordlys-bilder her på dotten så det skal noe til å komme med et blinkskudd av sorten, men forstår godt at du synes dette var et severdig og spesielt øyeblikk som du vil dele med oss, i så måte er dere heldige som bor der nord:-)

mvh Inger Anne
Espen R.

Takker for kommentarer til dere også:-)
Ronny: Hele bildet er i farger. Nysnøen gjør nok sitt slik at det ser ut som at selve landskapet er i b/w.
Inger Anne: Ja, kan hende du har rett i at vi er bortskjemte på nordlysbilder her på dotten, men jeg kommer uansett til å legge ut flere. Jeg synes det er teknisk utfordrende å fange dette fenomenet, og vet at det er flere her inne som har interesse av dette. Tror uansett ikke mengden av nordlysbilder overtar for det enorme utvalget av teknisk flotte bilder av meiser og tilsvarende.
Igjen, takk skal dere ha:-)
Espen
Atle J. G.

God kveld Espen!
Flott aurora bolralis! Utrolig heftig grønnfarger. Er det så 'vinter' alt hos deg?
Ser du har brukt akkurat samme utstyr som jeg har. Min erfaring med Sigmaen er at den er skarpere (i hvertfall ved landskapsfotografering) blendet ned til 6,3 og opp, samt at vignetting og distortion går vesentlig ned hvis enn velger 12mm. Jeg gjør samme feil hver gang selv, at jeg vil ha det maksimale ut av vidvinkelen, men ender altid opp med at jeg blir nødt til å croppe.
Flott bildet ellers, men jeg måtte bare fortelle deg min erfaringer.
Mvh AJG
Espen R.

Jepp Atle, her er det full vinter, og det snør fortsatt... Takk for at du deler dine erfaringer. Det er nå først jeg har fått testet Sigmaen under vanskelige lysforhold, og ville teste den på f/4. Synes faktisk at den leverer ganske så bra. Ja, har merket spesielt distortion på 10mm, men synes det er relativt enkelt å rette opp i PS. Vignetteringen pleier jeg å fikse i Lightroom. Men, kunne vel spart meg mye arbeid dersom jeg hadde brukt 12mm i stedet. Uansett er dette kanskje det morsomste objektivet jeg har, er i allefall det mest brukte.
Espen
Andreas S.

Heisann

Synes sesongens første også får en fortjent førsteplass eksponerings- og komposisjonsmessig av de to hittil:) Fint sug innover i bildet som toppes av ''lysdansen''. Godt teknisk arbeid dette!

Mvh. Andreas D.
Espen R.

Takk for hyggelig kommentar, Andreas:-) Var selv ikke 100% fornøyd med det tekniske her.
Espen
ingeborg w.

Jeg synes du skal være fornøyd. Komposisjonen virker gjennomtenkt, med diagonale linjer som trekker meg inn i bildet. Det er godt med detaljer i landskapet. V2 blir for mørk for meg. Jeg liker den fiffige detaljen med speilingen av nordlyset i vannet.
Espen R.

Takk for kommentar, Ingeborg:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu