Himmel og hav
Bildet inngår i albumet • Landskap • -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger778
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_289209} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Elna T.
Hei Geir! Likar godt fargane i bildet. Tiltalande bilde og fin stemning...mvh elna
Geir B.
Hei Elna.

Etter å ha lagt ut et utall bilder med ''bølger-mot-klipper-motiv'', syntes jeg det var på tide å prøve noe litt roligere. Jeg er derfor glad for at du likte dette bildet.

mvh
Geir

Hanne H.
Woow !
Vakkert bilde med fin dybde. Fine farger og ett nydelig bilde :D

- Hanne-
Brit M.
Liker godt den rolige stemningen i bildet, og fargene, og den midtstilte horisonten, underbygger dette. Støyen kler bildet også. Steinene fører øynene utover mot horisonten. Vakkert.

Brit
Tom T.
Hei

Jeg har i lang tid studert dine bilder. Jeg kan desverre ikke bidra med tekniske kommentrer som vil bringe deg noe særlig videre, men føler veldig sterkt for å si noen ord allikevel, og kan like gjerne gjøre det under dette bildet:

- Du har en usedvanlig evne til å skape et ''mystisk'' liv i alle dine bilder hvor vann er innblandet på en eller annen måte.

Du kaller det ''Himmel Og Hav''. Og du bor nær kysten i Fedrelandets 3. største by, seriemester av året. Hadde jeg ikke visst bedre, kunne jeg tro at dette var tatt i strandkanten på Mjøsa. Ikke vet jeg hvordan du gjør dette, men imponert er jeg. (Og litt misunnelig) :-)

Mvh
Tom
Geir B.
Hanne: Takk for fin kommentar.

Brit: Takk for hygglig kommentar.

Tom: Takk for en fyldig kommentar. Jeg har alltid vært fasinert av det åpne havets møte med klippene. Men også fjorden har sine stemningsfulle - dog anderledes - øyeblikk. Dette er Oslofjorden sett fra stranden på Hvalstad en vinterlig morgen.

mvh
Geir
Tormod H.
Jeg synes tittlelen passer bildet veldig godt. Steinene i forkant gir herlig dybde og lyset passer kjempegodt her. Meget bra!



Mvh
Tormod
Anne Ø.
Her fanger du lyset på en utmerket måte som får frem
herlige fargevalører og lyset i front her på steinen.
Kan se på dette lenge.....

Anne:)
Tom F.
Har stoppet opp noen ganger ved dette motivet, må liksom stadig kikke en ekstra gang... Ved hjelp av bl.a. belysningen, komposisjonen, grånyansene og en himmel hvor fotografen har drevet fargene høgt opp mot rosarødt, ser jeg et bilde som effektivt formidler både stemning og dynamikk på en mesterlig måte.

Tom
Geir B.
Du verden, du verden ......

Tormod: Takker for fin tilbakemelding.

Anne: Glad for at du liker dette.

Tom: Takk for en innholdsrik kommentar og ( ikke minst ): Tusen hjertelig takk for anbefaling :-)


mvh
Geir
Fred S.
Greit og pent, til tross for litt støy i himmelen. Det som for meg hever bildet over ''røkla'' er det fine lyset på den gule steinen.

vh fred
Georg B.
Hei, Geir, her må jeg være litt forsiktig, for av en eller annen grunn - som nok ganske åpenbart har med din fotografiske kløkt og ditt ditto blikk å gjøre - veltet det plutselig en rekke assosiasjoner opp i meg, og en skal vokte seg vel for å bli panegyrisk!

For det første kan jeg ikke fordra bilder av vann (og ganske spesielt ikke mine egne, som dette hdr-våset). Jeg kan ikke utstå fotobladenes myknaturpornoestetikk. Men det er noe rart med et og annet av dine bilder. Som dette. Og som det Kristoffer L betegnet som ''hemningsløs flirt med nasjonalromantikken''. På en annen måte ser jeg noe romantisk i ditt bilde. Mens Kristoffer L kanskje siktet til JC Dahl og den slags crap, er det noe annet ved ditt stillferdige bilde. De duse tonene i det voldsomme himmelslyset, den hvilende (midtstilte?) horisonten, rytmen i stenene og den gyldent skinnende stenen i forgrunnen. Det er musikk i bildet, og det er en sang om helhet. En vag assosiasjon går til Tom Martinsens (er det ikke hans?) bilde av Bob Dylan med spotlighten godt plantet i topplokket. Jeg ser et samspill mellom det levende skinnet i den anorganiske stenen og lyset fra ”oven”. Slik speiler stenen lyset – en speiling som langt overskrider stakens, trærnes og stenenes speiling i vannflaten.
Hva mener jeg å si? Romantisk? Kanskje som hos Keats: ”A thing of beauty is a joy forever”, eller i Schlegels “Gud ser vi ikke, men overalt ser vi det guddommelige''.

”Støy i himmelen” (du liksom)!? Det kan det kun være du som hører, Fred - fordi han freser mot *deg*! (Du har selvsagt hørt ham som hengte seg i slipset fordi han ikke fikk til knuten? Han hadde alltid hatt for vane å henge seg opp i bagateller..)
Geir B.
Fred: Glad for at du likte lyset på den gule steinen - det er mer enn nok fo meg - tusen takk ! Men støy på denne himmelen har det ikke vært siden Fornebu var hoveflyplass og dette motivet lå midt i innflygningssonen :-)

Georg: Du verden, du verden ...... Dette bildet har jeg hatt liggende lenge, lenge uten helt å se hva som ligger i det. I utgangspunktet er det under-eksponert og dermed er tonene lite medgjørlige. Dessuten er det et motiv med små og få interessefelt - på en annen måte har det en ro som jeg liker. Med litt beskjæring + ''tukling'' med horrisontens plassering samt relokalisering av hvitbalansen ( den er nå i u-balanse men ga meg dermed ønsket rosa-skjær på himmelen ), tenke jeg at jeg fikk prøve Bildekritikken ...... din kommentar er derfor overveldende - Hjertelig takk.

mvh
Geir

PS1
Fred: P.g.a. undereksponering er din konstatering av ''støy'' riktig - i denne sammenheng er den - med hensikt - blitt en del av billeduttrykket.

Lyttetips: Pete Townshend: ''Just a little is enough'' fra ''Empty glass'' :-)


PS2
Georg: Jeg har tidligere sagt at jeg er fasinert av din måte å ordlegge deg på - basert på din kommentar her, fikk jeg en prosjekt-idé: Jeg sender deg en mail.

Lyttetips: September When ''What You Give is What You Get'' fra ''One eye open'' :-)

PS3
:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu