Hold your head up !
Slottsparken i oktober
Bildet inngår i albumet • Landskap • -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger344
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_289217} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Espen R.

Hei Geir
Spennende gjengivelse av Slottsparken. Lang lukkertid og vertikal panorering? Funker som bare det, nesten som en akvarell. Fine og sterke farger. Kreativt. Meget bra.
vh
Espen
Anne-Lise S.

Sørian au! Jeg har for liten skjerm til å nyte dette fullt ut, og må scrolle opp og ned og frem og tilbake... Det jeg imidlertid da ser, liker jeg veldig godt. Det er noe med virkningen av å bli sugd innover i dette surrealistiske landskapet, som bringer meg innover langs veien til åpningen langt der inne... Liker den maleriske effekten, fargene og lyset innover. Dette vil garantert være mektig i stort format på en vegg!!! Du har to lyse flekker; et noe til høyre et stykke oppfor veien, og et til venstre noe lenger unna veien lenger oppe. Jeg lurer også på om du har merket deg det store hvite området oppe til høyre? Synes dette ble vel dominerende blant de mer jevne lysstrimene ellers i bildet. Tøft! Hva har du gjort for å få det slik? Bevegelse av kameraet og etterbehandling?

Anne-Lise
Tom T.

Meget stilig Geir!

Som vaskeekte Oslo-Gutt, som trådte sine unge ''voksen''-år i nærheten av denne parken på det tidlige 70-tallet, vekker dette umiddelbart sterke, og gode assosiasjoner.

Vedrørende det bildetekniske har jeg ingen ting å lære min Mentor. (Dårlig gjort forresten, å ikke opplyse om hva slags isenkram som er benyttet.)

Men jeg lurer dog på hvilke ''tilleggs-verktøy'' som er brukt for å få frem denne effekten. Og årsaken til at jeg spør om dette er jo vissheten om at: - Det man ser i søkeren på en 5D, er DET man får som resultat.

Så da er mitt spørsmål ganske enkelt: Hva var det du puttet i sigaretten får å SE dette i søkeren på din 5D? :-)

Mvh
Tom
Geir B.

Espen: Takk for en hyggelig kommentar - du har helt rett: ''Lang'' lukkertid ( 0,6 sek. ) og vertikal panorering.

Anne-Lise: Bildet er satt sammen av to eksponeringer på hhv 0,2 sek ( bakken ) og 0,6 sek ( trærne ) - de ''lyse'' partiene antar jeg er lys som faller på bakken. Det ''hvite'' området er en stor åpning i løv-verket. Det er mulig billedflaten hadde blitt roligere hvis jeg hadde bearbeidet dette litt mer.

Tom: Morsomt at bildet gir deg gode assosiasjoner - jeg bodde selv en periode i Bygdøy Allé og studerte/ jobbet i St. Olavsgate og da gikk jeg daglig gjennom denne parken ''til og fra''.

Rent teknisk er dette 24mm - f/11/ 16 og 5D - ISO 800 - 0,2/ 0,6 sek + 2-3 forsøk med vertikal panorering av kamera på hver blenderåpning/ lukkerhastighet, Husk: Selv en stor søker kan godt hvile ved enkelte høve ..... også ''hogg og belegg'' kan gi brukbare resultat i blandt .... :-)

mvh
Geir
Georg B.

Flott bilde - omtrent slik jeg opplevde Slottsparken da jeg daglig krysset gjennom den mellom Wang og Treider (sic, Tom!) det første året jeg jobbet. Vel å merke da jeg kikket over optikken ( http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=311081 ).

Tom, og ikke minst Geir: Jeg vet du ikke liker UV-filter (Geir), men kanskje greit dersom du ved en feiltagelse skulle fyre opp foran på objektivet?
Tom Dysa S.

Wow.. dette var råååå stilig Geir... minner meg litt om hvordan noen av mine bilder blir om dagen... men ikke så gjenomført som dine da..;-) Mvh Dysa..
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu