Absint
Absinten kom opprinnelig fra Sveits hvor den ble introdusert som en eliksir, men er bedre kjent for sin popularitet blant franske kunstnere sent på 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet. På høyden av sin popularitet ble absinten framstilt av kritikerne som et farlig avhengighetsskapende hallusinogen. Det var stoffet tujon, som finnes i malurt, som fikk skylden for den hallusinogene effekten.
Rundt 1915 ble absinten bannlyst i USA og mange europeiske land. Man mener i dag at det ikke finnes bevis for at absint er farligere enn vanlig alkohol, men at det var det enorme forbruket som gjorde drikken så skummel. På begynnelsen av 1990-tallet dukket absinten igjen opp på markedet, riktignok i en modifisert utgave, og man kan i dag kjøpe absint i butikker som Vinmonopolet og Systembolaget.
Bildet inngår i albumet Portrett -
Utstyr
  • Canon EOS 350 D
  • Sigma ex multi-coated uv 62 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger180
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_289399} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Avsluttet .

Her har Absinten tydeligvis begynnt å virke.

Et flott og morsomt bilde, iblandet litt galskap.

Mvh. Eivind.

Jani F.

Tusen takk for kommentar Eivind! Liker at du skriver at det er litt galskap i bilete, prøvde å få fram ein litt sjuk følelse her... Mvh Jani....:)
Fred S.

Hallusinasjoner i mengder i bildet ditt, Jani, og nyttig info om Absinthen. I Praha kan en forresten få den i en styrke på 70 %, men jeg har aldri prøvt den, er vel malurten som skremmer mest.
Den psykedeliske fyren på bildet ser i alle fall bokstavelig talt ut som han har kikket for dypt i glasset.

vh fred
Terje J.

o'du gale menneske som drikker absint mitt i foto-økten. Dette var et herlig bilde, som skrudde meg helt ut av en ellers tilnærmet normal modus. Herlig opplevelse å få av et bilde. -Ser for øvrig at her er flere som er allsidig i motivene sine :)

Kjør på videre, og spre glede og opplevelser.

TJ
Jan-Torstein H.

Hei!!! Et kreativt og morsomt bilde, der absinten tydeligvis har forandret mannens personlighet. Bildet er fint beskjært. Flott bildebehandling med spennende farger. Mvh Jan-Torstein
Rune S.

Hei Jani! Flott og kreativt om absint. Tragisk, flott blikk på mannen og fine farger og effekter. Interessant tekst. Meget bra.

Mvh
Rune S
Jani F.

Tusen tusen takk for overveldende kommentarer!
Til Fred: Du skal nok vere glad for at du ikkje har prøvd dette på din tur til Praha, det kunne nok blitt ein litt for sterk opplevelse ja:)
Til Terje: Veldig kjekt at bilete gav deg ein annerledes opplevelse. Eg er nok som deg...prøver meg fram på min veg i å finne det som er mitt i denne fotoverden, men det er alltid kjekt å prøve ut noko nytt:)
Til Jan-Torstein: Det er alltid kjekt å få tilbakemelding om at man er kreativ, for dette er virkelig ein hobby som gjer meg stor glede! Har gjort eindel med bilete i etterkant, men komposisjonsmessig er det slik det vart teke i utgangspunktet.
Til Rune: Kjekt at du fann teksten interessant, det er kjekt å finne litt historie som kan bygge opp under motivet.
Igjen; tusen takk til dere alle, ynskjer deko ein fin fotokveld vidare. Mvh Jani.....)
Jan Erik E.

Litt sånn Andy Warhol over dette bildet...Mvh JEE
Tove H.

Herlig psykedelisk uttrykk! Her har du både fått med både glass og virkning av innholdet... Bra!
Mvh Tove
Jani F.

Hei og tusen takk for fine kommentarer Jan Erik og Tove. Andy Warhol.. er ikkje det han PopArt typen det, syns eg kan huske nokre litt sånn syke fargebilder:)
Mvh Jani....:)
Aud Elise S.

Et annerledes og kreativt bilde! Farger og blikk forteller sitt..hehe..syns fargene er veldig flotte! Etterarbeidet understreker absintrusen..

mvh Aud
Jani F.

Hei og tusen takk for fin kommentar Aud Elise! Kjekt å høyre at ein har lukkast i forhold til tittel og motiv:) Mvh Jani
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu