Den Gamle Mester
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger268
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_290014} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Stig Børre E.
Vakkert. Flott perspektiv og fine toner. Treet ser nærmest truende ut der det står.
Solen som titter over bakkekammen krydrer bildet på en fin måte.
Leter etter noe å ''kritisere'' - finner ingen ting. Bra.

StigB
Avsluttet .
Hei Erik,

Trolsk, her traff du godt. Minner litt på en episode fra Ringenes Herren.

Supert,

Mvh

Wilko Jansen
Espen A. I.
Treet var jo digert! Jeg liker dette, alle tre-bildene dine har noe for seg, de har alltid noe gjengangene som jeg liker særs godt.

mvh Espen
Ann T.
Hei Erik, dette likte jeg - du har fått fram en fin stemning med opptaksvinkelen, sepia tonene og solen som kaster lys stråler på venstre siden. Er dette eiketreet som står ved Krøderen? Jeg tror at det er samme treet som jeg lagt ut tidligere i år - bilde nr. 311216 Et flott sted på alle årstid!
Mvh. Ann
Odd Tore S.
Ja, dette var kjent.
Du har ofret greiner for å ikke forkludre resten av bildet med forstyrrende detaljer. OK, men trenger det være så jordbundet?
Solen gir vel svaret på denne, og den hever bildet over gjennomsnittet av gamle mestere. Så svaret var ja.
Toningen er kanskje OK med solen slik den står her.
Villa Fridheim er gjemt bak treet eller oppslukt av vidvinkelens mørke. Uviktig, den ville ikke tilført noe her.
-----------------
Når jeg tenker over det, så har jeg kjørt forbi denne drøssvis av ganger i året siden 1963, og aldri foreviget den. Bildet ditt ga en idé om en alternativ angrepsvinkel, så kanskje det kan fikses.
Odd Tore
Ivar B.
Du kan trær! Fin forenkling og stemning. Toningen fungerer. Treet skaper fin linje og dybde inn og oppover i bildet og gir et mektig uttrykk. Mvh Ivar.
Erik J.
Takk for hyggelige tilbakemeldinger! Ja Ann, det er det samme treet, du har gjort det nydelig, jeg har gjort det truende (iflg Stig Børre). Odd Tore, jeg har kjørt forbi der enda lenger tilbake enn deg, og det var første gang nå for tre uker siden at jeg ofret film på det.
Ja, jeg ofrer gjerne greiner, for jeg vil ''inn i treet'', aller helst med digitalt fish-eye, men her analogt hvor mitt objektivutvalg stopper på 24mm. Effekten jeg liker som best krever Tri-X og Rodinal, så det avgjorde valget. Men Villa Fridheim hadde jeg i ryggen, det er nemlig morgensola vi ser her, og som sannsynligvis var årsaken til at jeg stoppet nettopp denne gangen.
Gunnar John C.
Trær er vanskelig. De er flotte i utgangspunktet, og gir dermed mye nedside i at ''bildet bli en fattig skygge av virkeligheten''. Det jeg liker her er at du har fått til en levende men rolig himmel for grenene å spille mot, og en ryddig horisont som gir stammen en mulighet til å fremstå med en slags maskulin prakt. De tynne stenglene som solen skinner gjennom til venstre synes jeg gir dimensjoner og alder til hovedpersonen. Og gnist.

Fint at du ikke falt for fristelsen til å få med alle greinene, for da ville du trolig mistet den fine nærheten til stammen.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Erik J.
Takk Gunnar, den kommentaren verdsatte jeg, for den traff mye av det jeg var ut etter. Trær er et spennende motiv, og du vil se flere fra meg framover...
Svend Wiig L.
Hei Erik!

Ja, trær er spennende som her dekker hele billedflaten og får ekstra oppmerksomhet med sine livslange røtter og grener! Solens virkning med med sine stråler viser/symboliserer en livsnødvendig element for alt/treets liv!!

Bruntonene og det tekniske har jeg ikke noe å si på!

Mvh Svend
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu