Kongepingviner
Skikkelige folk kler seg ordentlig når de skal ut på spasertur.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetOpptak på Syd-Georgia i begynnelsen av november d.å.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1236
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_290327} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Arild K.
Kjempeflott bilde dette !
Artig med den ene som klør seg.
Teknisk som vanlig i toppklasse fra deg.
Fint lys og skyggene hever også bildet !

Mvh AK
Øystein S.
Visst er det flott, men jeg tror det hadde gjort seg bedre om du hadde benyttet en lavere billedvinkel.
Mathias B.
Nydelig bilde dette her. Det eneste jeg savner er bedre detaljering i de mørkeste og lyseste partiene på pingvinene.

-Mathias
Roar K.
Ja, naturen vet å kle opp sine. Litt kjedelige omgivelser her. Men det var det vel lite du kunne gjøre noe med. Topp teknisk hvilket gjør at min kommentar
ikke blir særlig givende.
Får heller nøye meg med å klikke på en anbefaling.

Roar
Lars B.
Skarpt og flott bilde av disse ''festkledde'' med skygge som spaserer inn i bildet. Den litt anonyme for- og bakgrunnen framhever hovedpersonene.

Hilsen Lars
Atle Q.
Velkomponert, med rolige forgrunn og bakgrunn som fremhever pingvinene og skyggene. Flotte fugler.
Gunnar John C.
Et greit bilde, men har vi ikke sett dette før? Jeg ser ikke noe spesielt mer her enn fire eksotiske fugler på rad.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Robin J.
Utrolig flotte farger på disse pingvinene dine. Fin plassering i flaten. Mvh RJ
Ivar B.
Skulle gjerne visst hva de prater om på sin strandpromenade. Det er vel egg, unger og mengden fisk i havet kanskje :-) Et knallbilde der renheten i vannet og atranden gir fine kulisser. Fuglene er vakre og har et snev av komikk over seg. Skyggene hever bildet betraktelig. Bra! Mvh Ivar.
Tove H.
Flott motiv...dyktig tatt...fint med skyggene!
Mvh Tove
Geir Helge S.
Hei Carsten.
Utrolig flotte fugler dette. Du har fanget dem på en fin måte, men likevel uten at det blir noen høydare slik jeg ser det. Du har viser til et høyt nivå på de fleste av din bilder, men dette er ikke blant dine beste.

Jeg ser et ''støymønster'' i nedre venstre hjørne som jeg ikke helt liker. Kan det være at du har brukt selektiv støyfjerning og utelatt dette området? Videre ser jeg vekslende skarpe og uskarpe områder i sanden fremfor fuglene, men det skyldes kanskje bølgevann som siger tilbake? Bildet har ikke den brilliante skarpheten som ofte preger dine bilder.
Alt i alt et greit artsportrett med fine naturtro farger, men ikke teknisk 100 %, noe jeg ser på som negativt i akkurat dette motivet.

Mvh Geir
Lars-Anders M.
Helt topp. Morrsomt. Ok.
Carsten A.
Takk for kommentarer.

Omgivelset og opptaksvinkel er kommentert. Jeg kan forsikre at begge er omhyggelig valgt. Det gir etter min vurdering ikke mening å gjengi disse næreste grafiske kroppene uten at også omgivelsene understøtter inntrykket, og det betyr at jeg såvidt mulig ville ha ''rene'' omgivelser som ikke inneholdt noe som i forsterk grad pådrar seg oppmerksomhet. Annen lavere opptaksvinkel betyr annen og mer rotete bakgrunn, samtidig som en lav motsol ikke akkurat var det jeg ønsket inn i bildet.

En litt annen sak er at pingvinkolonier er voldsomt rotete, så det var ingen enkel sak å finne et utsnitt dom passet sånn noenlunde. At dette okke har noe å gjøre med vurderingen av resultatet er imidlertdi sikkert nok.

GHS: ''Jeg ser et ''støymønster'' i nedre venstre hjørne som jeg ikke helt liker. Kan det være at du har brukt selektiv støyfjerning og utelatt dette området?'' Nei. ''Videre ser jeg vekslende skarpe og uskarpe områder i sanden fremfor fuglene, men det skyldes kanskje bølgevann som siger tilbake?''. Stranden var preget av sand, grus i ulike størrelser, vannmettet søle og leire som i vekslende grad reflekterer lys, dessuten slo bølger tidvis mye høyere opp enn bildet her viser. Endel vann siger sikkert nedover fra små pøler utenfor (nedenfor) bildekanten. 5 opptak innenfor et halvt sekund viser samtlige sanden og bølgene litt ulike på de områder som er bemerket (og på andre). Skjønner ikke helt hvilken betydning disse forhold har.

MVH CA
Rolv B.
Skulle dette oversettes til musikk, måtte det bli ''Andante maestoso''.
Sanden har noen steder en helt jevn struktur og det ville være ille å forlange at Carsten skulle legge inn korn for å få all sand likeens :-)
Mvh Rolv B
Trine B.
Flott bilde. skarpt og godt komponert :)
Avsluttet .
Bra teknisk, fine farger og bra komposisjon. Skiller seg ikke så voldsomt ut ifra andre pingvinbilder, men likte det godt likevel.

-SveinO.
Håvard S.
Ut på tur aldri sur:)
Sikkert en kolossal opplevelse å få oppleve disse på nørt hold.

Mvh. HåvardS
Gro K.
Helt OK, Carsten. Som du sier, det vanskeligste var å skille ut en gruppe fra mengden, og å få med noe som skilte seg ut, som din pingvin som plukker seg på magen.
Jeg har Massevis av liknende bilder selv. Som noen sier, vi har sett dette før, men opplevelsen var jo å ha dem så nær. Satte man seg ned, kom de å ''snuste'' på støvlene dine. For et kikck.
Hilsen Gro.
Kjell G.
Stilrent og flott. Jeg likte det bløte vannet og de nøytrale omgivelsene som mangler forstyrrende elementer (hvilket er godt gjort i en pingvinkoloni).

Men best likte jeg de flotte skyggene.

mvh kjellg
Bjørn H.
Hei Carsten.

Et skikkelig gøyalt og fint bilde fra disse fotogene skapningene. Kan godt tenke meg at det krever litt jobb for å skille de ut, for å få laget en velfungerende komposisjon, men det har du altså greid med glans.

Selvom du ikke er første man som viser pingvinbilder, er jeg døds missunelig, for dette må ha vært stas og en artig opplevelse,Carsten.

Bildet er elegant komponert, det tekniske kommenterer jeg ikke, skyggene er som Kjell sier, flotte. Og at denne ene pingvinene bukker dypt for fotografen helt fra Norge bekrefter en ekstra ydmykhet og høflighet :)

Hadde kanskje rensket opp litt på isen/snøen i bakgrunnen ?

Bjørn.



Carsten A.
Takk for ytterligere kommentarer.

''isen/snøen i bakgrunnen'' er nok vann, en bølge slår - akkurat da bildet ble tatt - dovent mot strandkanten.

MVH CA
ketil o.
Hei!
Et skarpt,fint og severdig bilde med god skarphet. En litt lavere kameravinkel tror jeg hadde vært bra. Skulle så gjerne sett litt mere av øynene her.
Mvh:
ketil
Helge .
Nydlig bilde.
Minner meg om da min far kom fra ekspidisjon fra Antarktis.
De hadde med pingviner som skulle videre til dyrehage..

Mvh
HelgeRB
Avsluttet .
Syns dette var meget bra, skyggene er et stort pluss. Kan tenke meg at det var vanskelig å isolere en slik situasjon.

Inge
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu