Kattfjordeidet 29. november 2007, retning Ersfjordbotn.

Bildet inngår i albumet Nordlys -
Utstyr
  • Canon EOS-1D Mark III
  • Canon EF 14mm 2.8L
  • Brennvidde14mm
  • Blenderf/3.2
  • Lukker25s
  • FilmtypeIso 320 RAW
  • Nei
  • AnnetNoe beskåret.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_290388} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Liv F. D.

Hei Thorbjørn,
vakker stemning du viser oss her. Nydelig komp, det flotte nordlyset og stjernene. Likte også godt den opplyste glipa i fjellsida. Ja, anbefales!
Ha en finfin søndag!
mvh
Liv '')
Ingunn S.

Hei!
Fin stjernehimmel med nordlys over fjellene, liker godt det lille lyset i et ellers nattemørkt landskap. Stemningsfullt og trolsk!!!

Hilsen Ingunn:)
Arild J.

nydelig bilde dette

mvh aj
Håkon S.

Hei
Flott nordlysbilde dette syns jeg.
Liker at alt i bilde blir littegrann lyst opp. Snøen blir akkurat lyst perfekt opp.
Det oransje bak i bilde gjør også bilde.
Vakkert.
Espen R.

Der er du i gang Thorbjørn. Dette ble meget bra, har ingenting å utsette på dette. Flott teknisk eksponert og bra komponert. Ser på nordlysvarslet at det skal være noe labert de neste dagene...
vh
Espen
Monika Frisvold V.

Hei
Vakkert stemningsbilde...nydelig lys..
mvh monika
stein ola h.

Hei.

Nydelig stemningsbilde dette.Flott lys .

Mvh.
Stein ola
Espen B.

Flott bilde dette, absolutt. Lyset fra bebyggelsen i ersfjorden gir fint liv til bildet. Jeg blir imidlertid ikke helt fortrolig med komposisjonen men klarer ikke helt å si hva som er ''galt''. Kanskje det er for mye av forgrunnen til venstre som er med og at jeg er nyskjerrig på hva som skjer lenger til høyre :) Mulig jeg ville tatt med mer av himmelen dersom det finnes.

mvh Espen
Arvid M.

Hei! Flott nordlys bilde og fin stemning! Tøft med lyset som kjem opp frå dalen. Fint at me kan sjå terrenget og snøen.
Mvh Arvid M
Håvard S.

Heisann!

Stemningen stiger, stemningen stiger!
Spesielt med ''gullgruva'' som lyser opp!
Vanker en anbefaling for dette her...

Mvh. HåvardS
Thorbjørn R.

Tusen takk for kommentarer og anbefalinger.

Espen R: Nordlysvarslet var heller ikke bra denne dagen, men med nysnø og måneskinn kunne jeg ikke la sjansen gå fra meg og tilbrakte ettermiddagen og halve natta ute på Kvaløya. Det ble mye venting, men enkelte oppbluss av nordlys, som dette.

Espen B: På originalutstnittet er det en del mer himmel å gå på. Men siden nordlyset var sentrert om området like over fjellene, valgte jeg å kutte bort resten.

Thorbjørn
Rune S.

En nydelig vinterstemning i det kalde nord. Meget fint med nordlyset på en stjernestrødd himmel og det fine lyset på landskapet. Flott at du fikk lønn for strevet:-) Meget severdig.

Mvh
Rune S
Arvid B.

Flott stemningsbilde dette, Thorbjørn! Ser dere har adskillig kraftigere nordlys nordpå enn her i Midt-Norge. Flott med det opplyste midtpartiet i bildet! Klar og fin nordlysstripe. Med den nakne forgrunnen i bildet rettes blikket innover i bildet mot de to lyskildene. Likte komposisjonen din!

mvh

Arvid B
Sathees Isak M.

utrolig flott dette.:)
Avsluttet .

Perfekt bilde, helt etter min smak, her har du klart å unngå mye kunstig lys, har ikke sansen for nordlys bilder med masse kunstig lys i fra hus og lignende.

Eirik
Tove H.

Utrolig flott, dette!
Hilsen Tove
Ivar B.

Topp stemning og lys i dette bildet. Skulle gjerne tatt en skitur her:-) Taknisk meget godt. mvh Ivar.
Gunnar John C.

Et nydelig gløtt fra en landsdel som har mye å by på. Jeg synes du har utnyttet komplementærfarvene veldig fint, og fått frem kontrasten mellom kjølig kosmos og menneskenes lune hjem. Landskapet er også nydelig modellert.

25 sek. eksponering - det er vel nok til å gi ørlitt avlange stjerner, men det er knapt synlig i denne webforstørrelsen. Prøvde du med høyere ISO og kortere lukkertid også?

Vennlig hilsen,
Gunnar
Dan S.

teknisk godt dette Thorbjørn!liker det varme lyset fra husstandene som brer seg oppover fjellet og skaper en magisk stemning.er helt enig i snitt og komp. syns her at beltet med nordlys passer svært godt og topper bildet,lekkert!..mvh Dan Sandmoen
Frode F.

Nydelig lys, nydelige farger, herlig komposisjon. Dette kan du :)

FF
Thorbjørn R.

Mange takk for ytterligere kommentarer.

Gunnar: Jeg er enig i at man helst bør unngå etterslep på stjernene og 25 sekunders lukkertid er nok litt på grensen i så måte. Jeg gjorde et par opptak på ISO 500, men ble da plaget av litt støy (noe jeg tror skyldes at jeg ikke traff helt på eksponeringen - treffer man hundre prosent skal det gå bra).

Thorbjørn
Kjell Sigurd S.

Flott nattlig naturfoto. Liker lyset som skinner i dalen og bidrar til å trekke blikket innover i bildet. Fin komp og teknisk godt.

Kjell S
Roar K.

Det var helmaks. Men det bør sees mot sort bakgrunn for å få fullt utbytte.
Flott nattlys.
Bildet fortjener en anbefaling selv om den kommer litt sent.

Roar
Christian H.

Er til dels enig med Espen B. når det gjelder utsnittet, og en mer spennende forgrunn hadde hevet bildet ytterligere. Det røde lyset fra sivilisasjonen understreker hvor stille og fint det er på fjellet om natta.
Andreas S.

Hei

En flott og teknisk god naturdokumentering du viser her. Liker godt lyset mot høyre i bildet og nordlyset som strekker seg over.

Mvh. Andreas D.
Tor Olav O.

Godt bilde. Må ha vært en fin opplevelse ! mvh Tor olav
Hilda Hol E.

hei thorbjørn.

et supert nordlysbilde med fin stemning. lyset fra dalen skaper ekstra spenning.

mvh hilda.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu