Rubisen
Hønefoss sommeren 1961:
Rubisen er fortsatt både arkitektonisk og funksjonelt på høyden. Kjøttkontrollen derimot er fjernet, og et karakteristisk trekk i bybildet er erstattet med pukkstein og tvilsomme p-plasser.
I dag er også Rubisens dager talte.
Bildet inngår i albumet Med 55 mm f/2 i Hønefoss - Meget ung fotograf med nytt SLR og ett objektiv med fast brennvidde til alle formål.
Utfordrende, kjentes av og til like praktisk som stivet undertøy.
Utstyr
  • Minolta SR-1
  • Auto-Rokkor 55mm f/2
  • Blender-
  • FilmtypePerutz C18 ISO50
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger413
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_290533} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Arne L.
Artig bilde med et motiv som jeg straks dro kjensel på fra min tid i millitæret midt på 70-tallet! Jeg var forbi der sist sommer og det meste var ganske annerledes nå.

Også artig å se bilder i Peruts-farger. Jeg var svoren tilhenger av disse i min ungdom (ut fra at de var med ''riktig'' enn eks Kodak) Etter hvert måtte jeg nok erkjenne at dette nok mer skulle dreie seg om subjektive oppfatninger enn som så. Dermed ble det både Kodakchrome og Fuji før filmen forsvant ut.
Takk i alle fall for fin dokumentasjon.
Gunnar John C.
Dette bildet er som en fin burgundervin - det har tålt lagringen, og boqueten er blitt helt ypperlig på de førtifem årene med lagring. Min egen barndomstid føltes plutselig veldig nær nå - klesdrakt, ferielass på biltak og disse runde bussene setter gjenkjennelig spiss på et nydelig tidsbilde.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Stig Børre E.
Morsomt dokumentarbilde. Bildet har ikke de helt store kvaliteter, verken teknisk eller komposisjonsmessig - men det er utrolig morsomt for en som var født litt for sent til å oppleve 60-tallet å få et innblikk i tingenes tilstand på denne tiden. Liker at det er masse detaljer og kaos som kan betraktes.
Mere, takk!

StigB
Inger-Lise S.
Hei Odd Tore! Så artig at du legger ut dette bildet! Ved siden av å være et dokumenterende bilde, vekker du nok mangt et minne for mange her!Selv om jeg var en jentunge,husker jeg mange av disse:-)Senere lærte man jo navnene også. Her ser jeg 2 Volvo PV, en rød Renault (Dofin?),den velkjente ''bobla'', en Taunus..m.flere. Morsomt å se!

Hilsen Inger-Lise:)
Erik J.
Nostalgi så det holder! Bildet er tatt på et tidspunkt da du kunne risikert å få med meg på bildet, på besøk i ''storbyen'' stolt bærende på min nyinnkjøpte Framus halvakkustiske gitar, klar for en shadowskarriere... Artig gjensyn!
Espen A. I.
Dette er så morro, virkelig artig at noen legger ut nostalgiske og virkelige gammeldager bilder. Som ung er jeg ganske fascinert av disse 60-talls bildene.

mvh Espen
Steinulf L.
Et bilde med varig verdi. Da gjør det ikke noe at både komp. og teknisk kvalitet ikke er helt på topp.
Rune S.
Nydelig og nostalgisk bilde som dokumenterer 60-tallets begynnelse. Hyggelig å kjenne igjen mange detaljer. Takk for titten:-)

Mvh
Rune S
Avsluttet .
Et herlig nostalgisk bilde fra deg, Odd.

Noen ganger er det deilig å tenke tilbake igjen.
Ja det var tider det.

Hallo fra Eivind.
Odd Tore S.
Takk for kommentarene fra dere som også kommenterer nostalgi.
Det var litt annerledes å leke fotograf den gangen.
Jeg hadde fått stipend til det siste året på High School i USA, og det var viktig å ha med bilder som viste at det ikke var isbjørn i gatene i Norge lenger, osv. Til det fikk jeg av mine foreldre én 36 bilders film. Den kostet nærmere 40 kr, og det var dyrt for oss.
Valget falt på Perutz pga mindre glorete farger enn Kodachrome, uheldigvis også langt mindre holdbare.
Filmen måtte fordeles jevnt på Ringerikes mulige severdigheter, ett bilde pr severdighet. At overkonstabel Jon Arild Bø lekte linselus og kom halvveis inn på bildet var ingen grunn til å søle bort enda et bilde. I dag er vel den halve overkonstabelen det eneste dette bildet har til felles med dagens gatefotografi.
SLR uten lysmåler, men med springback speil. Dvs etter at bildet var tatt, åpnet ikke blenderen seg igjen før kameraet var trukket opp til neste eksponering, og da var det ikke lenger mulig å sjekke dybdeskarphet.
Litt fjernt fra dagens digitale maskingevær. Nypris 1065 kr. Det var mer enn jeg tjente som tomtearbeider på en sommerferie, så det måtte kraftig pruting og appelering til selgerens medfølelse til før det ble kamera.
Odd Tore
Asbjørn M.
En fin dokumentasjon fra en tidsepoke.
Her er reisende mennesker et stikkord.
Kollektiv transport hadde nok bedre tider da, enn i dag.
Foran i venstre hjørne har det stilt seg opp noen biler med
dei karakteristiske presenningene på taket. Bilferie.
Ser fram til flere bilder i denne sjangeren.

Asbjørn





Ketil K.
Interessant nostalgisk bilde. Jeg forsøkte å finne ut når dette kunne være tatt og kom til 1960 - så det var jomen ikke langt fra! 1961 - det var det året jeg begynte på realskolen. Kjekt å ha noen år på baken!
Odd Tore S.
Takk for enda flere kommentarer!
Ikke verst å ta 1960 på øyemål.
Men det er én sak som viser at det må være 1961, og det er den mellomblå VW boblen over hodet på politimannen. Den har oransje blinklys på forskjermene, og de kom ikke før med 1961 modellene, og heller ikke den karosserifargen (Golfblau?). I 1960 var blinklysene hvite.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu