Digital Struggle
Utstyr
  • Nikon D300
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger438
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_290615} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Fredrik S.
Hvilket objektiv er det tatt med og hva har du gjort med bildet i etterkant?
Ivar B.
Liker uttrykket du har fått fram her. Bildet er mystik og spennende og har et fint uttrykk. Lekkert format, god dybde og pent etterarbeidet. liker dette veldigh godt! Mvh ivar.
Erik J.
Takk for tilbakemeldinger! Som svar på direkte spørsmål er bildet er tatt med 10,5mm fish-eye. Selv om objektivet nesten tar med skotuppene dine, er det utrolig fint til å fristille trær, fordi du kan gå så nær. Viktigste etterbehandling er at linjene er rettet med Capture NX som fulgte med kameraet, deretter channel mixer til monochrome og colour balance med litt gult og magenta i PS. Jeg brydde ikke med noise reduksjon, selv om mange sikkert ville anbefale det...
Avsluttet .
Hei,

Vakkert, flotte farger og kul motiv. Kjempe bra,

Mvh

Wilko
Stig Børre E.
Mmm - dette er lekkert.
Liker hvordan vidvinkelen vrir trærne, komposisjonen er god.
Fin finish, bra du ikke har dempet støyen. Den er veldig filmkornaktig og gir bildet litt struktur. Fornøyd med D300? Jeg må desverre vente til nærmere helgen før jeg får mitt... :-(

StigB
Espen A. I.
Grattis med nytt kamera.

Godt bilde, fiffig bruk av vidvinkel jeg ikke har sett før (utenom dine tidl. bilder)

mvh Espen
Ann T.
Hei Erik - dette var bra! Jeg liker den litt truende preg du har fått frem her. Trærne ser ut som de kan nesten beveger seg og angriper fotografen. Interessant bruk av vidvinkel objektivet med følgende etterbehandling for å rette horisonten osv. Bra arbeid!
Mvh. Ann
John Einar L.
Jasså, en ny digital hverdag truer? Fikk med en gang et intrykk av at bildet er strukket. Er det det, var trærne slik eller er det opprettingen av fisheyekrommingen som har en bieffekt? Fine toner og et behagelig minemalistisk utrykk i det ensomme vindvridde paret. Du er flink med trær, og har gitt meg noen ideer.
Avsluttet .
Hei Erik,

Flott og anderledes bilde, stilig effekt.

mvh
Tommy
Svend Wiig L.
Hei Erik!

Likte dette også!
Minner meg litt om det du la ut 13.11
Visuellt virkningsfullt i behandlingen!

Mvh Svend
Tor Olav O.
Ble et spennende perspektiv dette. Bildet kler også godt fargetonen du har laget. Bra ! Tor Olav
Ketil K.
10,5mm egner seg jo flott til disse epletrærne på Ekebergsletta? De er jo nesten umulig å fristille i forhold til bakgrunn og andre trær. Synes du har fått maksimalt ut av dette!
Håvard S.
Heisann!

Synes du har fått til et meget tøft bilde som skiller seg ut.
Liker også at forgrunnen ikke bare er snø, men at det synes litt gras/jord der.
Et spennende uttrykk.

Mvh. HåvardS
Fredrik S.
Takk for svar mann. Har kjøpt samme kamera selv. Hvordan fikk du innstalert Capture NX? Det fulgte med View NX eller noe sånt med mitt kamera.
Erik J.
Fredrik, ikke fortvil! Du fikk med en CD, på den er det i tillegg til de unyttige småsakene du nevner en link til Nikon hvor du finner en prøveversjon av Capture NX. Når du har lastet ned den, får du opp spørsmål om du vil kjøre testversjon eller lisensversjon. I pakka di er det et ark som inneholder ditt lisensnummer under en pålimt skjuletape. Lykke til! Hvis du får problemer send meg en mail, evt. kan vi snakkes på telefon.
Fredrik S.
Perfekt. Takk for strålende hjelp og et nydelig bilde : ) ( er spesielt opptatt av trær selv da jeg driver med Bonsai på hobbybasis)
Odd Tore S.
Vet ikke om det er så mye digitalt strev her, bildet ble i alle fall vellykket, og trærne står vel fortsatt med stammer og greiner i en eller annen retning.
Nokså dystert egentlig, men med både dynamikk og spenning, selv om det hele er fullstendig stasjonært.
Denne teknikken må da kunne brukes til å gi bilbilder litt ekstra fartsfølelse også?
Jeg ser du har tatt spranget til D300 og forventer et kvantesprang i din produksjon fra nå. Det blir spennende å se og høre erfaringene dine, kanskje spesielt mht CMOS brikke.
Odd Tore
anne g.
hei! virkelig flott og stilrent bilde der du får frem dynamikken i trærne. liker fargetonene i filtret veldig godt. flott arbeide! mvh anne
Erik J.
Takk til alle for hyggelige tilbakemeldinger! Svend: ja, det er ikke så rart om det minner om et tidligere bilde, som liksom er versjonen Analog Struggle.
Ketil: ja, Ekebergsletta er et herlig sted å gå med nytt kamera! Odd Tore, ikke sett forventningene for høyt pga nye teknologiske dubbeditter (CMOS? hva er nå det?), kreativitet kommer annet steds fra. Foreløpig har jeg bare evnet å ta ''nye'' bilder av ''gamle'' motiver, men i dag skal jeg på en ekspedisjon som jeg har store forventninger til....
Asbjørn M.
Panorama-formatet bidrar til å forsterke intrykket av et liv med
mye hardt vær for dei krokete trea. Toner og korn(støy) passer bra her. Dekorativt.

Asbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu