Bildet inngår i albumet Mennesker -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger427
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_29065} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Arild S.
Det er som regel makta som rår.
Den som skriker høyest, er sterkest, sluest og mest skruppelløs kommer ofte lang frem. Men...

En benytter ofte uttrykket ''Sette foten ned...'', men en kan jo også slå knytteneven i bordet og få slutt på maktmissbruket. (Nå fikk jeg meg sjøl langt ut på viddene, hehe.)

Bildet som sådan er vel ok sammen med tittelen.
Marius Helge L.
Hei.
Selv om jeg kanskje ikke er den med de største muskler, så er dette min objektive vurdering:
Det er nok ikke lenger den med størst fysisk styrke, som sitter med mest makt.
Man kommer som regel heller ikke langt med knyttede never, bokstavlig talt. Idag, gjelder vel kanskje den psykiske styrken mer, men også en god del flaks. Så er det jo uheldigvis slik at enkelte folk idag er født inn i posisjoner som gir dem mer muligheter og dermed makt enn andre.
Men knytteneven betyr pågangsmot, og pågangsmot betyr styrke, og styrke kan bety makt. Men er det makta som er viktig? Kanskje det heller er lykken?

Forresten et stilig bilde, med kraft og spenst.

Hilsen
Nils B.
Spesielt bilde med en god komposisjon synes jeg. Det kraftfullt, og med ett snev av bevegelse.
Den skakke døra/vinduslemmen er med på å holde bildet på rett kjøl. Mange plusser for at du ikke har tetta igjen skyggepartiene helt inne i brystpartiet.
mvh Nils
Hans- Georg S.
Mye handling i dette...energi og vilje. Utradisjonelt og bra utsnitt!
Arne S.
Takk for kommentarer! Jeg setter pris på at dere kommenterer teksten, såvel som bildet. Et bilde kan fortelle mye ved hjelp av sin visuelle egenverdi, men i noen tilfeller kan en tekst være med på å forsterke et budskap.

Forholdet mellom fysisk og mental makt gjennomsyrer vår hverdag mer enn vi liker å forholde oss til. Fotografiet er et sterkt sanselig medium, på linje med musikk, og har stor gjennomslagskraft dersom det brukes strategisk.

Fikk derfor lyst til å legge ut dette bildet, for å se hvordan dere reagerer, positivt eller negativt, eller om bildet rett og slett ikke gir reaksjoner.... ?

:) arne











Tove H.
Har kikket på det flere ganger...og funderer litt rundt budskapet ditt..... Er litt usikker. Men mine tanker går i følgende retning;
Knyttede never symboliserer kraft....men så er det noe med fargene i bildet....som for meg ikke er kraft (hvitt, lyeblått, grått). Og da blir makten du ønsker å framstille litt tafatt ??? I tillegg så ser det ut som arbeiderhender - fattige sådan - og i et slikt lys blir teksten du har valgt litt merkelig....så derfor lurer jeg på om du er inne på et politisk budskap, eller om du er ironisk ????

Men igjen - bildet fikk meg jo til å tenke - og hva er vel bedre enn det ?
tove
:-)
Arne S.
Takk for utfyllende kommentarer, Tove! Det gav meg flere svar. Jeg er ikke ironisk, heller politisk.....

Du har helt rett i dine observasjoner. Det ER en arbeider. Bildet er reelt, og ingen bevisst ''maktdemonstrasjon'' :) fra min side.

Men...

nevene er vitterlig knyttet, med truende posisjon. Hvorfor? Også arbeidere med lys blå bakgrunn kan selvsagt vise aggresjon og ''makt''. Fysisk makt er i stor grad en skjult ''aktivitet'', og foregår gjerne i de ''beste hjem'', med både lyseblå og rosa vegger. Bildet kan derfor betraktes i overført betydning.

Nå var det ikke meningen å starte en rettspsykologisk debatt på dotten. Jeg er heller ute etter subjektive meninger om bildets innhold, slik som din kommentar. Fint :) arne
Lars-Anders M.
Bra med grått og blått. Stå på.
Thorfinn B.
fikk ingen maktfølelse, men heller gatearbeiderfølelse. Nærhet til motivet, men kunne kanskje ønsket mer bevegelse i armene for å fått enda mer dynamikk. Døra er prikken over i'en. Alt i alt synes jeg bildet fungerer bra og vel så det.
Nils L.
Bra bilde, men får mer inntrykk av maktesløshet, fortvilelse og sinne.
Mvh Nils
John G.
Har sett på bildet maaange ganger. og det første som slo meg, er at dette er en kar som tøyser med fotografen :-). Verken mer eller mindre.
Men i overført betydning kan man sikkert tillegge bildet flere ''motiver''. Ett, og det mest nærliggende, blir for meg, som flere allerede har vært inne på, er en fattig arbeider som i frustrasjon og sinne viser dét på denne måten. Bildet viser derfor ikke makt, men snarere avmakt...
John :-)
Dag T.
En litt unnvikende kamp mot overmakten, han tør ikke helt. Enig med Thorfinn.
Torgeir E.
Du er en dyktig fotograf Arne, men det her gav meg ingenting...
I L.
I det här fallet verkar texten finnas där för att göra en OK men ganska tråkig bild intressantare än vad den är, snarare än att den finns där för att förstärka ett budskap som, tycker jag, inte ens finns i bilden. Jag ser något som ser ut som ett jabbande på skoj. Det hela ser ganska avslappnat ut.
Roy S.
godt bilde. bra ''historie''.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu