Hellestø
Hellestø stranden en høstkveld.
Ikke helt sikker, derfor eg legger det ut her..... En smule overeksponert himmel.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger173
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_290890} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Jan-Torstein H.

Synes dette var et vakkert stemningsbilde av himmel, hav og land !!! Flott komposisjon. Duse fine farger som går fint over i hverandre.Fint dybdeperspektiv, og flott at du har fått med fyrtårnet langt, langt der ute. Mvh Jan-Torstein.
Gunnar G.

Et spennendde utganspunkt som jeg tror du kan gjøre enda bedre. For det første må du rette opp den skjeve horisonten. Trolig er bildet ca 2 grader skjevt.
Dernest spørsmålet om himmelen og eventuell beskjæring. Følgende argumenter ser jeg kan brukes for å avgjøre eventuell beskjæring: Slik du har komponert bildet deler horisonten bildet i to omtrent like deler. Det regnes for ikke å være optimalt. Hovedinteressen i bildet ligger vel i forgrunnen (fra horisonten og ned). Et middel til å få blikket mer naturlig ned mot hovedmotivet er å beskjære fra andre siden av hovedmotivet, altså her himmelen. Selv ville jeg ha kuttet omlag halve himmelen. Da virker den ikke overeksponert, tvert om øker dramatikken i bildet fordi det blir mere gråblå skyer enn lys konturløs himmel over horisonten. Hvis du gjør dette, kan du samtidig vurdere om du skal øke høylyset i bilde helt fortsiktig. Begrunnelse: endel av forgrunnen virker nokså gjengrodd av mørke partier, og en svak kontrastheving her vil kanskje øke bildet opplevelsesverdi. Men jeg sier kanskje, for dette må du selv finne ut av ved å prøve deg fram til den stemningen du selv liker.
Gunnar G.
lars kristian a.

syns det hva bra. like himmelen.
det fyr tårne eller ka som står der ødela litte grann.
men et bra bilde. med varme farger . det hva pent bilde.
sanda gjorde det å helt fanastisk
godt jobba ^^
Arild P.

Synes dette er ett fint bilde av kysten vår her på jæren.

Er enig i overnevnte beskjæring. Dun trenger ikke all den himmelen over. Det er da landskapet du vil vise frem, ikke himmelen.

Når det gjelder lyset, så synes jeg det er litt vell flatt. Det kunne hvert interresant å se bilde i s/hv. Tror det vil fremme terrenget litt bedre og øke dramatikken litt.

Fyret skapet god dybde i bilde. Men dybdeskarpheten ser ikke ut til å være helt på plass. Kansje en økning på blenderen, samt å legge fokuset litt lengre ut på steinene som treffer havet.

mvh
Arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu