Kjempepetrell II
Bildet inngår i albumet Kjempepetrell - Kjempepetreller (to ganske så like arter, Macronectes giganteus [Sørkjempepetrell] og Macronectes halli[Nordkjempepetrell]) er svære fugler, kroppslengde 85-100cm med vingespenn på 180-205cm, finnes bare i Antarktis og tilstøtende områder (altså bare på sørlige halvkule). Disse rov- og åtselfuglene er også kjent som ''Antarktisgribb'', lever nok mest av åtsler, men kan være blodig aggressive i angrep på pingviner eller unger. Kalles også ''stinker'', som mange andre petrellarter kan de treffsikkert spytte en ytterst illeluktende klyse olje/halvfordøyd føde mot en som oppfattes truende. Hvilken art som vises i serien her er jeg usikker på. Sørkjempepetrell er svakt grønn ytterst på nebbtippen (det maskeres kanskje noe her av blod fra elefantselkadaveret), mens Nordkjempepetrellen, som også har blekrødt nebb, har en mer brunaktig nebbtipp. Kanskje blir begge artene representert i serien. Det dreier seg også om utpregete langdistanseflygere som påtreffes langt til sjøs, og som på avstand kan forveksles med enkelte albatrossarter.

Poenget med denne serien er selvsagt å vise det groteske utseendet og den groteske aktiviteten som preger denne grådige kjempefuglen - der utseendet ikke akkurat blir forbedret når det er tilsølt av blod fra et åtsel. I det hele tatt et grotesk skuespill der groteskt utseende skapninger poserer aggressivt mot hverandre og tildels slåss om retten til å delikatere seg med levninger av selvdøde dyr.
<br>
Bilder i serien: <a href=''http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=348600''> Kjempepetrell I </a>

<a href=''http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=349300''> Kjempepetrell II </a>

<a href=''http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=349394''> Kjempepetrell-portrett
</a>
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1051
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_291554} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Pål E.
Flott action her. Gode, naturlige farger med vakkert blått i steinene på stranden. Selen i bakgrunnen svekker muligens bildet litt, i den forstand at bevegelsen i bildet ville blitt mer intens mot en utvisket bakgrunn. Hodet på fuglen fortjener en liten boost, synes jeg, enten med mer skarphet, saturation eller lysning

mvh,
PE
Helge S.
Bra utført men det var en stygg fugel.
Panorering ville også gjort seg her tror jeg.
Jan Inge K.
Usedvanlig tøft bilde av en usedvanlig stygg fugl...
Avsluttet .
God kveld Carsten,

Flott bilde av denne noe stygge med skjarmerende fuglen. Liker utsnittet og gråfargen i bildet. Synes det røde på fuglen passer til det gråe.

mvh
Tommy
Caroline M. S.
Oi - fytterakkern! Denne fuglen ser livsfarlig ut! Liker det lave standpunktet du har valgt. Er den rød i fjærene eller er det røde blod fra elefantselskrotten i bakgrunnen?
Svein B.
Nesten så en kan lure på om dronten er gjenoppstått! Utrolig fugl, grotesk men samtidig imponerende. Den blodrøde maska og kadaveret i bakgrunnen gir bildet historie og innhold.

Mvh
Svein B
Roar K.
Vakker er'n ikke denne framtoningen her, men som foto er det jo unikt. Ser ut som du har tatt den i farta. Bringer tankene til dinosaurene denne her.
Teknisk sitter det jo som vanlig fra deg.

Roar
Helge .
Flott dokumentasjon av en lite sympatisk type.
Treffende med kadaveret i bakgrunnen. Tror for egen del at det hadde blitt for heavy med lys bakgrunn!

Mvh
HelgeB
Carsten A.
Takk for kommentarer.

Ja, Caroline, fytterakkern var også min reaksjon på denne groteske skapningen og den groteske aktiviteten de drev med, se nærmere annet bilde (det første) i serien. Formålet med denne serien er da også treffende beskrevet av Svein Bekkum. Så da jeg i alt for få timer var på denne stranden (i St. Andrews Bay på Syd-Georgia) tok dette mye av oppmerksomheten, og det ble liten tid til kongepingvinene.

HS: Hva i all verden sikter du til med ''Panorering ville også gjort seg her ...''?

MVH CA
Christian H.
Uten å kjenne til det forrige bildet er det vel ikke opplagt at dyret i bakgrunnen er et kadaver? Som et selvstendig bilde er jeg derfor til dels enig med Pål Eriksen at skjønnheten fint hadde klart seg på egen hånd.
Carsten A.
CH: Litt av poenget med å presentere bilder i en serie er jo nettopp at her spiller sammenhengen en rolle. Ellers er det slik de fleste steder i Antarktis og tilstøtende områder at hver eneste kvadratmeter barmark (barmark er det lite av) er befolket av én eller flere skapninger som ikke godvillig gir slipp på den eller de (ofte tilkjempete) kvadratmeter barmark de betrakter som sin. Jeg skjønner ellers ikke hvilken bevegelse i bildet som PE omtaler. Her inntar den avbildete fuglen en spesiell aggresjonspositur, omtalt og beskrevet slik: Kjempepetrellene ''...display their dominance over carcasses with a ''sealmaster posture'': the head and the wings are held outstretched, the head pointing at the opponent and the wingtips pointing slightly back; the tail is raised to a vertical position'' - se http://en.wikipedia.org/wiki/Giant_petrel

MVH CA
Kjell G.
En praktfull skildring av en stygg fugl som for anledningen har øket graden av sin uskjønnhet ved å dandere hodet sitt med blod og gørre fra et råtnende fleskeberg.

mvh kjellg
Steinulf L.
Grotesk og vellaget dokumentasjon. En fin serie av en fugl få av oss fopr oppleve. Som nevnt over ser den nesten forhistorisk ut. Teknisk upåklagelig.
Janniche D.
Siden jeg liker dette bildet så godt sender jeg deg en hilsen her!
Blikket til denne fuglen kommuniserer så mye av råskapen som er i naturen. Selen skaper både et skille i fargene fra det ellers så grå landskapet og fuglen samt forteller en del av historien om fuglens verden. Her er det ikke snakk om pent, vakkert eller stygt... her er det realitetene som skildres og for at noe skal leve må noe dø... at et liv gir til et annet liv er på en måte vakkert. Naturen og dens lover er ikke partiske, subjektive eller kategoriserende. Jeg liker at du viser frem alt, ikke bare pigviner og annet ''vakkert'' (som også kan bli kjedelig i lengden) -det siste en kommentar til andre kommentarer :)

He-he nei jeg var ikke klar over at jeg hadde meldt meg inn for en stund siden selv, men nå får jeg endelig ut fingeren ser det ut til :) Og det mye til din ære så takk skal du ha! Dette er virkelig en gledelig opplevelse!
Nå ligger forresten informasjonen om utstillingen min her også! O glede!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu