Kjempepetrell-portrett
Ikke fullt så grotesk som de andre bilder i serien
Bildet inngår i albumet Kjempepetrell - Kjempepetreller (to ganske så like arter, Macronectes giganteus [Sørkjempepetrell] og Macronectes halli[Nordkjempepetrell]) er svære fugler, kroppslengde 85-100cm med vingespenn på 180-205cm, finnes bare i Antarktis og tilstøtende områder (altså bare på sørlige halvkule). Disse rov- og åtselfuglene er også kjent som ''Antarktisgribb'', lever nok mest av åtsler, men kan være blodig aggressive i angrep på pingviner eller unger. Kalles også ''stinker'', som mange andre petrellarter kan de treffsikkert spytte en ytterst illeluktende klyse olje/halvfordøyd føde mot en som oppfattes truende. Hvilken art som vises i serien her er jeg usikker på. Sørkjempepetrell er svakt grønn ytterst på nebbtippen (det maskeres kanskje noe her av blod fra elefantselkadaveret), mens Nordkjempepetrellen, som også har blekrødt nebb, har en mer brunaktig nebbtipp. Kanskje blir begge artene representert i serien. Det dreier seg også om utpregete langdistanseflygere som påtreffes langt til sjøs, og som på avstand kan forveksles med enkelte albatrossarter.

Poenget med denne serien er selvsagt å vise det groteske utseendet og den groteske aktiviteten som preger denne grådige kjempefuglen - der utseendet ikke akkurat blir forbedret når det er tilsølt av blod fra et åtsel. I det hele tatt et grotesk skuespill der groteskt utseende skapninger poserer aggressivt mot hverandre og tildels slåss om retten til å delikatere seg med levninger av selvdøde dyr.
<br>
Bilder i serien: <a href=''http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=348600''> Kjempepetrell I </a>

<a href=''http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=349300''> Kjempepetrell II </a>

<a href=''http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=349394''> Kjempepetrell-portrett
</a>
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger835
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_291642} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Trond B.

Hei.
Bra artsportrett. Merkelig nebb og øye på fuglen.God skarphet. Ville ha klona bort flekken i bakgrunnen.
Mvh Trond.
Marcus V.

Hei Carsten.

Ja, dette var bra. Enormt nebb på den imponerende fuglen.
Ellers fine farger og teknisk topp. Bakgrunnen tekker lite oppmerksomhet og fremhever fuglen bra. Dette er bra som dokumentasjon.

Ang. ''flekken'' i bakgrunnen bil jeg tro Carsten kun har lagt ut feil versjon, og at dette er et arbeidsbilde.
Ketil K.

Flott nærportrett av Nordkjempepetrellen Carsten. Fin kameravinkel og gjennomført bruk av lyst og mørkt i bildet.
Ketil K.

Flott nærportrett av Nordkjempepetrellen Carsten. Fin kameravinkel og gjennomført bruk av lyst og mørkt i bildet, som gir en fin utnyttelse av det positive og negative rommet i bildet.
Christian H.

Teknisk skikkelig bra, og veldig godt jobbet med lyset. Syntes de fargede småsteinene på stranda er mindre sjenerende her.
Carsten A.

Takk for kommentarer.

Det er eller haugevis av ''flekker'' i den uskarpe sand/grus-stranden som utgjør bakgrunnen.

MVH CA
Kjell Sigurd S.

Det flotte lyset var det første som slo meg. Velfungerende utsnitt. Teknisk som alltid bra fra deg. Det er et område rett bak hodet på fuglen som virker rart.

Kjell S
Åsmund I.

Teknisk kjempebra. Som alltid. Fien farger og fint lys. Bakgrunnen kunne fort blitt litt forstyrrende, men fuglen tar opp så pass mye plass at det ikke blir sjenerende. Fint artsportrett av en flott fugl.

Mvh Åsmund
Marcus V.

Jeg tror det er snakk den mer tydelige, og forsåvidt også større flekken rett bak fuglens hode, og ikke de mindre man ser som et mønster i bakgrunnen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu