Bøylepingviner
Opptak på Greenwich Island i øygruppen South Shetland i Antarktis. Sent på dagen blåste det kraftig opp, det brygget opp til uvær. Det ga noen lysforhold som jeg bare makter å gi en blek gjengivelse av her. Disse pingvinene (Bøylepingviner - Pygoscelis papua) er rene og pene etter badet (=fisketur), de er nå på vei for kvelden til en enorm koloni på mange tusen par i et høydedrag et stykke til venstre for bildet.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1345
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_292703} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
André M.
Her har du dratt i spakene så det holder. Nærmest impresjonalistisk. Et fargesprakende fotografisk sukkertøy, Carsten. Isen i midtpartiet går fra dyp blå til asur, og skaper en motvekt til de signalrøde/oransje detaljene hos pingvinene. Komposisjonen har en tradisjonell tredeling, ingen dristigheter der. Den visuelle utfordringen ligger i fargene. Et valg som applauderes herifra.
sigurd m.
Synes dette ble et veldig bra bilde. Fargene passer veldig godt som kontraster til hverandre, som Andre sier. Det er stilig med det varme orangsje på pimgvinene, sammen med alle de kalde fargene rundt, samtidig som det er et flott pingvinbilde i seg selv.

MVH Sigurd
Svein B.
Godt bilde av noen små tøffinger i barske forhold. Lyset og de tunge truende skyene i bakgrunnen innbyr ikke til solbading akkurat, men disse utrolige skapningene ser ganske så uanfektet ut. Svært bra.

Mvh
Svein B
Gunnar John C.
Dette liker jeg veldig godt, og jeg synes jeg finner mye mer her enn i bilde nr. 347940. Luftperspektivet og farvene skaper masse dybde, og gir flott gjenklang for det barske livet disse små snippkjolene trives i. Drama og personlighet i massevis her.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Kjell G.
At det er klemt til i mørkerommet for å ''feite opp'' fargene gir bildet et veldig dekorativt preg. Komposisjonen er også bra, hvilket er godt gjort; disse karene tar ikke regi overhodet. Lavt skydekke bidrar også positivt.

Riktig bra, med andre ord.

mvh kjellg
Kjell Sigurd S.
Treffende kritikk av navnebror KG som jeg gjerne stiller meg bak. Fint at pingvinene er fristilte, de har hver for seg artige og severdige positurer. Liker kanskje aller best den bakerste som kjører hel-og-tå øvelse. Landskapet kommer nok frem til å skape storhet men er også holdt såpass ''nede'' at hovedmotivet får mest oppmerksomhet. Lekkert.

Kjell S
Robin J.
Enorme kontraster og mye farger gjør dette delikat. Mvh RJ
Gro K.
Veldig dekorativt, Carsten, selv om fargene ble LITT i kraftigste laget ??? kanskje ???
Men jeg husker jo at det var ganske fantastisk i virkeligheten også.

Liker dette mye bedre enn ditt forrige pingvinbilde. Det var også fint, men mer tradisjonelt. Her er det drama i truende uværskyer og kontrasten mellom pingvinenes farger (det orange ) og de blå-grønne isfjellene som gjør bildet mer interessant.

Men mine pingviner er ikke orange under vingene ??? Hvordan har det du fått det ?
Hilsen Gro
Carsten A.
Takk for kommentarer.

Dra i spaker og ''feite opp'' fargene mm. blir det sagt. Vel, her var det vær- og fargedrama så det forslo. Så kraftige blå og cyan farger på kalvet bre-is som man ser i Antarktis overrasket meg. Noen vil ha det til at denne typen is har ligget frosset under kraftig trykk i ekstra langt tid og at dette bidrar til fargene. Hva det kan være i det vet jeg ikke, men uansett er fargene på kalvet is mye mer mettet her enn andre steder jeg har sett (bre i høyfjellet, arktis).

MVH CA
Carsten A.
PS. Samtlige opptak jeg har av bøylepingviner fra Greenwich Island har mer eller mindre tydelig innslag av (nyanser av) rødt under vingene. Pingvinene i dette bildet kom som alt sagt rett opp fra vannet, mulig det spiller en rolle. Bøylepingvinene på Syd-Georgia spaserte jo langt opp i fjellsiden, på noen opptak derfra er fargen på undervingen mer brunrød (kanskje møkkete?).

MVH CA
Ketil K.
Dette ble gilt! Men det foeltes da omtrent slik ut!

(Skulle hatt det litt kaldere naa gitt! Hehe. Her jeg er naa i Sentral-Afrika maa det vaere rundt 40 grader.) God jul oenskes deg Carsten og alle andre fotonoere.
Avsluttet .
Heisann igjen.

Ser ikke sånn ut på NG eller Discovery.

Tja, tja. Bergen Zoo for min del.
Nye Pigviner nå til gards.

Brothers in Arms, du og Germeten.

Egentlig et flott dyrebilde nå til jul.

Alloha from Eivind.
Carsten A.
GroK og KetilK: Jeg har lagt inn et annet Bøyle/Gentoopingvinopptak, se bilde nr. 351109 - dette for å tydeliggjøre gjøre de ulike fargesjatteringene i rødt som denne arten har (og forresten slik disse sjateringene fremstår på en lang serie av mine opptak på ulike steder i Antarktis). Spesielt til Gro, du sto vel bare en meter eller to unna da jeg tok bilde nr. 351109

MVH CA
Aleksander M.
Hei
Blant de beste pingvinbildene som har blitt lagt ut på foto.no synes jeg. De mørke skyene og flott komposisjon bidrar sterkt til det. Utrolig sterke rødfarger på pingvinene og blåfarge på isfjellene!

Mvh Aleksander
Nina C. K.
Blått er flott, ikke minst satt opp som kontrast til pingvinene mot den hvite bakgrunnen. Jeg bare føyer meg pent inn i rekken av gratulanter. Du kan være stolt av dette blinkskuddet. Hilsen Nina
Tom E.
Det å videreformidle de synsintrykk man som fotograf får enkelte ganger i naturen kan være en utfordring.Kommentarer som-dratt litt for mye i spakene
kommer som regel da.Her, så liker jeg valget du har gjort.
Ser ikke ut for at de bryr seg for mye om at de har besøk av mennesker

mvh Tom
Carsten A.
Takk for ytterligere kommentarer.

TE: Jeg har for min del omtrent aldri sett tilsvarende naturdramatikk som den jeg opplevde mht. lys etc. på stranden der på Greenwich-øya. Det er faktisk ikke noe behov for å dra i spaker i det hele tatt - og her var det forresten en raskt voksende skifting i dramatikken nærmest fra minutt til minutt. Så når jeg under bildet skrev at det var ''lysforhold som jeg bare makter å gi en blek gjengivelse av'' var det en korrekt beskrivelse. Dette er faktisk ganske blekt i forhold til den utsikten man fikk akkurat på dette punktet på denne stranden.

Ellers er det korrekt at mange arter i Antarktis (fugl og dyr) ikke affiseres mye av menneskelig nærvær - de vet godt å forholde seg til de predatorer de har hatt opp gjennom hundretusenvis, ja millioner, av år. Menneskets nærvær i området er av helt nye dato, og akkurat hvor livsfarlig den predatoren er har de dessverre ikke forstand på!

MVH CA
Camilla E.
For et fantastisk friskt bilde! Kan nesten kjenne at kulda biter i kinnene. Kjempe fine farger sammen også her synes jeg, likte spesielt blåfargen på isfjellene i bakgrunnen.
God jul! =)

-Camilla
Avsluttet .
Hei, dette er ett meget fengende bilde. Utrolig dramatiske farver, ser ut som det kan være styggvær underveis. Min Sønn på snart 4 vil ikke se på andre bilder en dette!

Borgar
Carsten A.
Takk for ytterligere kommentarer.

CEA: Mye frisk luft, men ikke lav temperatur. Kraftig vind, etterhvert 12-15 sekundmeter.

BT: Ganske plutselig og rask vindøkning er av de ting man skal være forberedt på i Antarktis.

MVH CA
ketil o.
Hei!
Et direkte delikat bilde med flotte farger og kontraster. Har lite konstruktivt å komme med,men liker definitivt det jeg ser:)
Mvh:
ketil
Ola K.
shit ass, nå ble jeg imponert. Helt sinnsyk stemining i bildet og lyset på istoppene som dupper i vannet gir en trolsk stemning. Kontrasten i fargene på pingvinene var og helt rå. Antarktis må virkelig ha vært en opplevelse:)
Carsten A.
KO og OK: Takk for kimmentarer, og ja, som alt sagt: ''Jeg har for min del omtrent aldri sett tilsvarende naturdramatikk som den jeg opplevde mht. lys etc. på stranden der på Greenwich-øya'' - med 12-15 sekundmeter i tillegg.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu