fuglekonge i farta
tok meg en liten tur i skogen i dag,da jeg kom over denne tillitsfulle,men hyperaktive krabaten. det var tjukk tåke og dårlig lys,så det ble bare to halvskarpe bilder av ca 250 bilder.
ok fuglebilde
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-12-23 18:21:12
    Versjon #2
Utstyr
  • canon 40d
  • 300mm
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger320
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_293537} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Jan Inge K.

Joda, synes du kan være fornøyd med dette. Å ta bilde av denne krabaten i bevegelse med lyset vi har nå om dagen kan/skal ikke være enkelt! Synes du har fått det bra til, med skarphet på hodet. At bakgrunnen ikke er perfekt er til å leve med...
Håkon S.

Se her har vi vår minste av de alle.
Flotte bilder. Liker nok v2 best av dem.
Nesten umulig å få bilder av den spør du meg, er vanskelig å treffe med fokusen på den lille.
Flotte bilder hvartfall! god jul.
Tommy S.

Heisann

Som håkon sier, utrolig vanskelig å få gode bilder.
Men dette var et bra bilde.
Noe korning, men ellers har du truffet godt på skarpheten.
Flott positur med vingene ute!!
Bra dette!!

Tommy S
Thorbjørn R.

Høy vanskelighetsgrad på dette og jeg synes resultatet ble bra. Noe av støyen på bakgrunnen i v1 skulle vel la seg fjerne med etterbehandling?

Mvh Thorbjørn
Fredrik S.

Hei Anders!

Ein vrien kar dette, men syntes bilda vart fine.
Morsomme positurer i begge versjoner.
Blinkskudda av den kan du ta igjen når lyset blir bedre! God jul! :=)

Mvh Fredrik S
Espen R.

Som flere påpeker er det en vanskelig med de lysmessige utfordringene for tiden å få til slike bilder, og synes du klarer deg bra. Liker best V2, synes det tekniske sitter best her, og posituren er spennende. Støyen kan velk fjernes med Neat Image, Noise Ninja eller Noiseware?
Ønsker deg en riktig god jul:-)
vh
Espen
anders s.

takk for kommentarer jan,håkon,tommy,thorbjørn,fredrik og espen.
hyggelig at dere likte bildet,til tross for litt tekniske skavanker.

angående vanskelighetsgraden,så er den ganske så høy,men fuglen er tillitsfull. iallefall var ''mitt'' eksemplar det:-) så er lyset til stede så skal det være fullt mulig å få brukbare bilder av denne arten etterhvert.

ha en riktig god jul
mvh anders
Kjell G.

Et så flott bilde tåler lett litt støy.

kjellg ønsker GOD JUL!
Arvid B.

Synes du har endt opp med to artige bilder av vår minste fugl - fuglekongen. Denne er konstant i bevegelse, men ofte ikke særlig sky av seg. Likte posisturen V1 spoesielt godt fordi den illustrerer godt hvordan fuglekongens atferd i søk etter mat. Uskarpheten gjør ikke så mye så mye i V1 - her gjør både positur og inntrykk av bevegelse sitt til at det fungerer godt likevel. Likte V1 godt, jeg. V2 funker ikke så bra som V1 - her har autofokusen lurt deg litt, og hovedfokus ligger på einernålene i foran fuglen. Men absolutt severdig for det. Synd de dårlige lysforholdene ødela såpass - dette er jo en kjempeartig fugl å fotografere!

mvh

Arvid B
Liv F. D.

Hei Anders.
Nydelig av fuglekongen. Likte begge versjonene like godt. Veldig fint dette. Skarpt og fint i fargene.
mvh
Liv '')
anders s.

takk for kommentarer kjell,arvid og liv.hyggelig at dere likte bildet.

arvid- er helt enig med deg at version 1 er den beste. angående autofokus så er den både din venn og fiende i sånne fuglekongesituasjoner,da den er for rask for manuell fokus,samtidig som det er alt for mange greiner i veien til at en kan stole
100% på autofokusen.

ha en fin dag
mvh anders
Reidar N.

Denne krabaten er nok ikkje lett å ta gode bilder av. Her har du greid å lage eit action-prega opptak som i tillegg er skarpt i det dårlege lyset. Regner med at dette er eit utsnitt av orginalen, da det er noko kornete. Mangelen på god fargemetning er vel eit resultat av korn og tåke. Alt i alt eit bra bilde forholda tatt i betraktning. Kanskje eg skulle prøve meg litt på fuglebilder i vinter eg også, ikkje berre ryper.

Reidar
anders s.

takk for kommentar reidar

angående fuglefotografering av andre fugler enn rype,så er mesteparten av grunnen til det pga at jeg bor på sørlandet. der er det mest eksoryper:-)
før så budde jeg i sauda på vestlandet med fjell i alle kanter,da ble det stort sett bare ryper. hadde nok ikke vert så dumt av deg å prøvd deg på andre fugler også,da du kan få råflotte fuglebilder med bare litt solsikkefrø i hagen. for å ikke snakke om alle sjøfuglene som du har tilgang til.
personlig så har jeg ,og kommer til å ha et helt spesielt forhold til fjellrypa,da jeg har brukt så mye tid på denne vakre fuglen. gleder meg veldig til neste tur til sauda,men det bare regner og snør hele tiden der nå. satser på at det blir litt bedre utover vinteren,da kommer jeg til å være på plass med en gang:-)
ha en fin dag
mvh anders
Anne Ø.

Fuglekongen og så vakker den er med det gule på hodet!
Aldri sett den selv, synd. Må nok mer ut i skogen da jeg
er interessert i fugler.
V.1 er original i komp. flott positur og svært godt utført.
V. 2 også svært bra.

Anne:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu