Se å ha deg vekk!
Hønsehauken er ikke særlig interessert i å dele på godene med sine artsfrender. Her sitter den og gjør seg så stor og skummel som den bare klarer, mens den skjuler maten og skriker mot en annen hauk som sitter i et tre rett over/bak meg.
Bildet er tatt tidlig på morgenen, i dårlig lys. Litt senere kom sola og det ble aldeles nydelig lys, men da hadde hauken hoppet ned og satt seg BAK stubben med ekornet jeg hadde servert... så det ble ikke mer fotografering den dagen! Sur lærepenge!
Utstyr
  • Nikon D80
  • Nikkor 300mm f2,8 AF-S ED
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/30s
  • Filmtypeiso 640
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger687
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_294613} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
anders s.
haha for et kongeutrykk
dette bildet ble bare knallstilig ,der posituren var helt rå.
dette ble et sjelden flott foto av hønsehauken
anbefales uten tvil
ha et riktig godt nyttår
mvh anders
Avsluttet .
Hei Tor Eirik,

Meget severdig bilde av hauken der den sitter og beskytter byttet sitt. Lekkert igjen med skogsmiljø rundt den.

godt nytt år

mvh
Tommy
Tor Eirik P.
Tusen takk for hyggelige å kjappe tilbakemeldinger! Hyggelig at dere likte det!

Godt nyttår til dere også! Og til alle andre som måtte finne veien inn hit! :)

Tor Eirik
Kjell Ivar Ø.
Lærerik lærepenge formoder jeg. Riktig godt nytt år i diverse skjul.
Mvh Kjell Ivar
Frode R.
Knall kult bilde. Kan vel helste kalla dette et blikk skudd. Det best med dette bilde synes eg er hvor knall hardt blikket dens er. Hva eg tror kunne hjulpet litt er og softet omgivelsene litt for og frem heve hauken enda mer, dette kunne også ha hjulpet litt med den støyen som du påpeker.

F.R.
Thorbjørn R.
Ja, her gis det klar beskjed om å holde avstand. En flott naturdokumentasjon. Støyen på bakgrunnen skulle være enkel å gjøre noe med.

Mvh Thorbjørn
Stig B.
Tett og fint utsnitt av en situasjon der kroppspråket er meget tydelig. Fint med åpent nebb og synet rett på. Øynene på hauken er meget hypnotiske synes jeg.

Flotte detaljer i fjærdrakta.

Aldri hatt fotomulighet på denne fuglen, men liker alle bilder av den. Har sett den slå andre fugler, men aldri hatt kamera tilgjengelig.

Godt jobbet, er spennende å sitte og vente på godbildet.

Mvh Stig
Odd E. k.
Hei Tor Eirik!

Et flott bilde av den prektige hønsehauken. Posituren er meget bra, der den bretter seg ut for å indikere hvor stor den er. Flott skarphet og fine detaljer i fjærdrakten. Du har nok vært på rett sted til rett tid her Tor Eirik. Flott miljø også rundt fuglen, der den sitter med skogen som bakgrunn. Fint komponert i et flott utsnitt!

Ha Et Godt Nyttår!

Mvh

Odd E.
Håkon S.
Hei
Ekstrem tøff situasjon, der hønsehauken forsvarer bytte sitt.
Bra skarphet til å være tatt under dårlig lysforhold. Fine grønne skogsfarger i bilde i bakrunn og på stubben den sitter på.
Nydelig blikk den har mot kamera. Noe støy i bakrunnen, men ikke mye.
Flott!

Terje S.
Flott bilde av unghauken når den forsvarer byttet for konkurrenten. Lys er mangelvare for tiden men det hadde nok vært ønskelig med litt mindre blender for bedre dybdeskarphet. Men ut i fra de rådene forhold er det meget bra.

Tabber: Hauken forsvant bak stubben med ekornet for deg. Verre med meg som hadde besøk av en kompis fra Drammen (50 mil unna) Vi ble overrasket av hauken i grålysningen når vi skulle inn i skjulet. En død kråke ble lagt ut i all hast. i Forhastelsen glemte jeg å tjore fast kråka med streng. 5 minutt etterpå ankommer hønsehauken stubben å den døde kråka. Hauken kikker ned på kråka. Fester sine sylkvasse klør i kråkebrystet og letter med fuglen. Mer hauk så vi ikke den dagen.

Ha en ett flott fotoår så ser jeg frem til gode bilder av hauken når lyset er tilbake.

Terje
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu