Kaldt på nesetuppen
Pappa og junior på tur i kulda.
Nesen blir fort kald når den stikker ut av posen.

Dagens to bilder er mine første på bildekritikken.
Er blodfersk innen foto, så ønsker flengende konstruktiv kritikk for å lære :-)
Utstyr
  • Canon Rebel XTi (400D)
  • Canon EFS 17-85 IS
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger401
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_294920} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Carsten A.
Veldig mye bra i dette tette, nære portrettet, farger og toner står fint sammen. Meget bra flateutnyttelse.

Derimot er jeg ikke like begeistrert dels over plasseringen av fokusplanet, dels over at dybdeskarpheten er klart for liten (selvfølgelig etter min mening). Barnets høyre øye står jo skikkelig fint, men med denne dybdeskapheten ville det etter min mening ha vært mer effektivt å velge fokus på barnets venstre (og nærmeste) øye. Antakelig hadde det vært enda mer effektivt å bruke atskillig større dybdeskarphet (med den meget korte brennvidden som er brukt skulle det vært en grei sak). Nå er det store uskarpe områder i bildets venstre og nedre del, slik at bl.a. nesen blir alt for udefinert. Og de uskarpe områdene virker altså ganske distraherende på meg.

MVH CA
Jan-Morten B.
Jeg er ikke enig med Carsten i at de uskarpe områdene virker distraherende. For meg er de med på å skape et ''sug'' inn mot det skarpe øyet. Flott og enkelt tatt!
S. N.
Enig i det positive som er sagt. Bra med de tre fargene på rad og rekk - rød nese, blått øye, grønn lue. Er i likhet med CA ikke overbevist om at valget av dybdeskarphet er det beste. At du har valgt skarphet på bakerste øye er ok, men de delvis uskarpe, men ikke helt blurry, områdene på lua, blir for dominerende, synes jeg. Det blå i bakgrunnen er jeg også usikker på om du kunne unngått, feks med litt tettere beskæring. Men i sum: bra! Velkommen til Bildekritikken. Silje
Arnfred I.
Takker for hyggelige og nyttige tilbakemeldinger!

Tanken min når jeg tok bildet var faktisk å ha et så snevert fokusplan som mulig. Jeg ville bruke dette som en effekt og legge fokus på det ene øyet, og fade bort resten. Det ''bakerste'' øyet ble valgt da det andre var delvis skjult av luen.

Ser i ettertid at det kanskje ikke var helt veien å gå, ettersom en såpass stor del av bildet er ute av fokus. Må til dels si meg enig med Carstens kommentar.

Forhåpentligvis får jeg juniors oppmerksomhet lenge nok til å prøve flere angrepsvinkler neste gang :-)
Chr. G.
Her skulle nettopp nesetippen vært innenfor skarphetsplanet, og gjerne bare den. Forøvrig betyr det ikke så mye at kun et veldig lite området er i fokus, så lenge plasseringen er valgt med omhu.
Carsten A.
Uansett er dette et fint opplegg som det kan (og bør) arbeides videre med, dvs. via nye opptak.

MVH CA
Avsluttet .
Ja. Her er det bare å sende ungen ut i kulden igjen!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu