Godt nyttår!
Jeg er seint ute, men ønsker likevel alle på foto.no et riktig godt nytt år!
Utstyr
  • Nikon D200
  • Sigma 170-500mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_294921} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
kjetil g.

Dette var et av de rakettbildene eg har sett her til nå som eg likte best.
spennende utsnitt og flotte farger.

Godt nyttår.

Mvh Kjetil Grøtte.
Tone A.

Hei Stine
Eit kjempebra rakettbilde med eit kreativt utsnitt, og med lilla-og blåtonane som gir ein flott kontrast mot dei lyse linjene.
Godt at du er innom av og til i travle tider. Eg saknar portretta dine som berre er heilt spesielle med di vakre datter.
Godt nyttår til deg også.
Helsing Tone
Ketil K.

Veldig flott rakettbilde! Riktig godt nytt år til deg!
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette var et sprekt, friskt og flott bilde av fyrverkeri-kategorien (det burde kanskje hatt ein eigen kategori her inne:-)
Eg syns dette skiller seg ut frå mengden.

Riktig Godt Nyttår til deg!

Mvh Inger Anne
Jan O Ø.

Hei.
Sprekt og fargerikt akkurat slik en nyttårsaften skal være. Fin plassering av motivet i bildet synes jeg. Godt nytt år.
Mvh Jan O.
Odd Tore S.

Blomsterutgaven av rakettbilde, tilsatt den lille skjelven for en mer spennende effekt?
I tillegg til å være dekorativt er dette nesten et studie av fotografens evne til å holde kameraet i ro under en litt lang eksponering. Forfriskende.
Fortsatt godt nytt år til deg!
Odd Tore
Stine J.

Hei og tusen takk til dere alle for kommentarer og nyttårshilsener! :)

Inger Anne: Ja, en egen kategori hadde gjort seg. ;)

Odd Tore; Jeg ser at du har brukt telelinse på ditt flotte rakettbilde, det gjorde jeg også. Stativet var også på plass, men ikke fjernkontroll. Bildet er ikke et utsnitt, bortsett fra en liten trimming i venstre og øvre bildekant for å sentrere ''blomsten''. Fasinerende nærme disse rakettene kom gjennom telelinsen, men vanskeligere å ''treffe'' som du også er inne på under ditt bilde. Dette bilde er tatt med 190mm. Lukkertid på 1 sekund. Derav ''skjelvingen'' i lysstrålene vel?

Gøy å prøve. Et år til neste forsøk! :)

Fortsatt et riktig godt nyttår til dere alle!

mvh Stine
Odd Tore S.

Jeg tipper på at du har litt svingninger i stativet etter at du trykket ned utløseren her. Med et litt tungt objektiv skal det ikke noe til om stativet ikke er helt stivt.
Jeg opplevde med mitt gamle skjelvestativ at kamera med objektiv kom i torsjonssvingninger (dvs kameraet svingte i horisontalplanet rundt søylen på stativet) da jeg monterte på D200 med 70-200 VR, og bildene ble totalt uskarpe. Med 300D og 75-300 IS var ikke dette noe problem i forhold til det at objektivet ikke var spesielt skarpt.
En annen mulighet er vibrasjoner pga at speilet slår opp. Jeg bruker ofte speillås under slike forhold, og trykker på utløseren uten å se i søkeren (stoler på min ''innebygde'' søker). Men nyttårsaften brukte jeg neppe speillås, fordi jeg måtte flytte kameraet i forhold til der aktiviten var.
Siden utslagene ikke er størst på de strålene som går rett opp, er ikke rene torsjonssvingninger mest sannsynlig. Det ser mer ut som om du har størst utslag i vertikal retning, dvs at kamera/stativ beveger seg opp og ned (om du ikke har rotert bildet da).
Odd Tore
Stine J.

Hei igjen Odd Tore,

At jeg har hatt litt svingning i stativet når jeg har trykt på utløseren er neppe umulig. Bildet er ikke rotert. Nytt objektiv av en helt annen størrelse enn jeg er vant med gjør nok også sitt til at det har vært vanskeligere å holde alt stødig. Men jeg er rimelig fornøyd med skarpheten her og de ''skjelvene'' lysstrålene plager meg ikke i dette bildet. Som du så godt beskrev, så gir det en litt spennende effekt. ;)

Får ta med fjernutløseren neste nyttår!

Takk for utfyllende betraktninger. :)

mvh Stine
Ivar B.

Hei! Godt nytt år til deg også! Jeg synes dette ble ganske så sprekt. Jeg liker midtstillingen og vifteformen i motivet. Mvh ivar.
Stian A.

Endelig et orginalt nyttårsbilde!!
Komposisjonen er helt unik. Alle med stativ og noenlunde kunnskap kan ta bilde av raketter og få det til å se forbløffende ut - men du klarer det på en helt annen måte! Meget orginalt! Bravo;)

Har du beskjært det?

Stian Aaltvedt
Thorbjørn R.

Fin og kreativ variant av nyttårsrakett-bildet.

Mvh Thorbjørn
Stine J.

Tusen takk til dere siste også. Hyggelig at bildet faller i smak. :)

Stian: Det er beskåret litt på venstre side (ca 1cm) og i toppen for å beholde formatet.

mvh Stine
Steinulf L.

I mangel av fjernutløser kan du jo bruke selvutløser. Muligens ikke så lett å beregne på rakettbilder...:-). Jeg har også erfart at stativet ikke er så stødig som jeg tror. Godt nyttår til deg også.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu