Livsprosesser
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger254
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_294954} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Odd Tore S.
Det må være rart å være tre, og se hvordan verden forandrer seg i ens livstid. Dvs trær ser jo heller dårlig, men vi kan jo hjelpe dem litt med det vi ser i våre forholdsvis korte liv, og over lang sikt føler trærne nok forandringer både på røtter og grener.
Her et tre med en bakgrunn av dampende industri mot solnedgangen.
Mange vil nok legge litt mistrøstig symbolikk i dette. Jeg skriver med vilje damp, for mesteparten av det vi kan se er vanndamp. Det ''andre'' er mindre synlig, siden man begynte å fange sot og andre partikler og lærte seg å holde klorforbindelser i sjakk.
På nyttårsaften sto jeg og så ut over Follum, hvor jeg var praktikant. Det dampet ikke lenger fra papirmaskinene, og tømmerinntaket var stengt. Det var bare skorsteinen fra fyrkjelen og en liten avtrekkspipe som viste at det fortsatt sto til liv her. Røyken fra skorsteinen sto mot Hønefoss. Jeg tror ikke at det er den smule forurensing som kommer fra den som bekymrer ringerikingene i dag, men heller det at det skal slutte å ryke her. De jeg har snakket med har i alle fall sagt det slik.
Det ble lite om bildet, som er greit nok, men hvor innholdet kan gi opphav til tanker som gjør at betraktninger om komp og skarphet blir forholdsvis underordnet.
Odd Tore
Even E.
Stili med den røyken som siver opp i bakgrunnen.
Litt sånn industri vs natur her hehe
Stig Børre E.
Fin symbolikk i bildet. Godt komponert og fine toner.
Tror ikke det hadde skadet med et lite kutt i topp. Bra.

StigB
Per Einar G.
Enig med Stig Børre om symbolikken og komposisjonen. Korningen i bildet som er fremhevet i den orange røyken er med på å forsterke intrykket og budskapet, det likte jeg.

Per E.
Ivar B.
Ja vi har skaffet oss litt forskjellige livsprosesser vi menneskene og den jorda vi lever på, bare så trist at vår livsprosess bryter ned det vakre omkring oss. Symbolikken er meget god. Komposisjonsmessig og bildemessig meget bra! Mvh Ivar.
Monika Frisvold V.
Hei
Et meget fortellende bilde...
Flott symbolikk.... et budskap vi skal ta på alvor....
mvh monika
Erik J.
Takk, takk! Det virker som dere er med på symbolikken. Bildet er gammelt, faktisk hele 34 år, så det er kanskje gått ut på dato, men problematikken er like dagsaktuell. Den gang bildet ble tatt var utslippene mer ''synlige'' og lettere for fotoamatører å visualisere, så Odd Tores antagelse om at dette bare er damp er dessverre feil....
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu