Show?
I sommer besøkte jeg et ''Bird of Pray'' senter i England. Brosjyren forsikret at senteret tok seg av skadet rovfugl og truede arter og at inntektene fra billettsalget gikk til dette arbeidet. Fuglene (falk, ørn, hauk og ugle av alle varianter) var utstilt i bur. Noen var bundet til pinner og samtlige så triste ut. Høydepunktet på dagen for fuglene (noen heldige få) var å få luft under vingene når fugletreneren skulle vise dem fram for publikum. Det kan godt være at senteret reddet truede arter og tok seg av skadde fugler, men jeg ble ikke helt overbevist om hensiktene....
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-01-06 18:50:11
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_295632} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .
Hei Stine.
Fotoet har en ganske tung stemning, men det er kansje hva du ønser å få frem. Det grå skydekket og den mørke, halve mannen gjør dette fotoet tungt, etter min mening. I kontrast har du fått med en flott og spenstig fugl. Jeg synes fotoet gir litt av den beskrivelsen du gir av ''Bird of Pray''. Mvh Roger
Odd Eirik S.
Hei Stine.

Leser historien din og det kan jo virke som det ligger andre hensikter bak.

Uansett hensikten med bildet så synes jeg det blir for tungt til å kunne stå seg alene uten historien. Ville ha spandert på shadow/highligth justering i PS med verdiene 70-30-10 i shadow og ikke rørt highligth. Kanskje gitt himmelen litt dramatikk med selective color eller lignende. Ville også ha beskjært dette litt i høyre siden og i toppen slik at man hadde fått en diagonal som starter i nedre høyre hjørne går litt ned i mannens høyre skulder og skjærer gjennom fuglen midt på kroppen for til slutt å havne i det øvre venstre hjørnet.

Men det er et flott motiv og en interessant historie.

mvh
Odd Eirik
Stine J.
Hei og takk til dere to for tilbakemeldinger. )

Dere har vel rett i at det er litt i mørkeste laget ja. Ser det nå. Har justert etter ditt forslag (nesten: 50-30-10 på shadows), Odd Eirik. Bedre?

Takk igjen.

mvh Stine
Odd Eirik S.
Helt klart bedre etter min smak. Verdiene mine (70-30-10) kan godt være et utslag av forskjellig kalibrert skjerm. For din versjon nå med 50-30-10 ble lysere på min skjerm enn når jeg brukte 70-30-10. Så kanskje du ikke skulle brukt mer enn 40-30-10. Har du en kalibrert skjerm?

Glemte også å si at du bør mette fargene litt etter justeringen med shadow/highligth. Men likte v2 så absolutt mye bedre enn v1.
Jeg la på en bitteliten S curve + selective color neutral black +3 eller 4 og selective color yellow black ca +30. Det gjorde susen på min skjerm. Men som alltid, så vil slike justeringer være subjektive og ikke sikkert det passer alle. Og man må se det utfra sin egen skjerm.

Uansett så synes jeg dette var et spennede og flott motiv. Det tekniske kan man jo diskutere i evighet. Men du er helt klart på rett spor.

mvh
Odd Eirik
Stine J.
Hei igjen Odd Eirik,

Skjermen min er nok litt lys, kalibrering fungerer ikke 100% på laptopen min dessverre.

Jeg har printet ut begge bildene nå, og den justerte er uten tvil best, selv om den nok kan optimaliseres enda litt til.

Takk igjen for konstruktiv tilbakemelding. :)

mvh Stine
Odd Tore S.
Og jeg som tok dette for avbildning av en statue, f.eks. av Henrik Fuglefangeren (sjekk han opp i Grimberg!).
Jeg gjorde derfor fluksens v2 om til s/h, og syntes at det ble en bra versjon.
Fuglemannens og fuglens holdning kombinert med din komp gir dynamikk i bildet.
Om midler og hensikter her vet jeg ikke så mye. Etter å ha rotet litt med naturvern for noen år siden oppdaget jeg at de argumenter som styrker saka brukes, selv om de knapt nok holder vann når man går nærmere inn i dem. Så jeg meldte meg ut igjen og ble enda mer skeptisk til idealisme.
Odd Tore
Eli B.
Jeg liker egentlig v1, men i v2 kommer jo fuglen bedre frem, likevel blir det for lyst synes jeg. Så jeg går mot strømmen og velger meg v1. Ellers var historien din ganske trist, og jeg håper de slipper fri de fuglene som er blitt bra. Det er utrolig hva folk kan sko seg på.......

mvh Eli
Stine J.
En forsinket takk til Odd Tore og Eli. :)

Odd Tore: Jeg er ingen naturvernaktivist, men følelser for dyr og natur har jeg, som vel de fleste av oss. :) Å se ville dyr/fugler i fangenskap, uansett hva hensiktene med det er, kan noen ganger vekke følelsesbaserte tanker om ikke de ville fuglene/dyra ville hatt det bedre i en fri tilværelse. Men det kan vel kanskje stilles spørsmålstegn ved det også.... Jeg vet ikke nok om dette til å kunne uttale meg om det fra annet ståsted enn hvilke følelser det vekker hos meg. :)

S/hv hadde gjerne gjort seg det også.

Eli: At V1 ser bedre ut hos deg, er nok skjermavhengig. Takk til deg også. :)

mvh Stine
Thomas M.
oi. spennende. godt fanget hvertfall. har ikke så mye mer på hjertet, men hadde også vært interssant å sett en versjon med litt mer kontrast, og enten i sorthvitt eller sepia;)

Thomas Mørch
Ketil K.
Bra dokumentasjon, der formålsmotivet beviselig er sterkt vikarierende. Hvem ville drevet med ren oppvisning med rovfugl, når fuglene burde vært sluppet fri?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu