11-022, lokomotivet til Josip Broz Tito - versjon 2
11-022 var det første lokomotivet på «Det blå toget» som vart brukt av Josip Broz Tito på turar rundt i dei jugoslaviske provinsane. Etter 1957 vart det erstatta av diselmaskiner, men «11-022» vart brukt til lokaltrafikk heilt fram til desember 1978, da det vart pensjonert etter å ha køyrt 1,637,087 km.
10. april 1984 vart det plassert framfor hovudjernbanestasjonen i Beograd som eit monument for å markere 100-årsjubileet for strekninga Beograd – Niš.
Lokomotivet vart bygd av ungarske MAVAG i 1947.

Opplysningane har eg lånt frå Link åpnes i nytt vinduhttp://www.angelfire.com/co3/drustvo/Heritage/heritage.ht... (link forkortet) . . og Branimir Pavković, som er kurator ver jernbanemuseet i Beograd.
Eg la inn dette som versjon av 11-022, men eg syns likevel at eg skal la det få oppta ein av mine 4 tildelte vekesplassar.
Lokomotivet står ikkje så særleg godt plassert framfor jernbanestasjonen, så det er vanskeleg å kome til å få tatt eit godt bilete av det - eg har kanskje bevegd meg litt bort frå det opphavlege biletet her, men det er ein mani eg har for tida :-) og eg meiner at eg har fått til ei bra gjengjeving av detaljar på lokomotivet som ikkje ville komt så godt fram med berre å vise originalen.
Bildet inngår i albumet Beograd -
Utstyr
  • Olympus E-330
  • Olympus Zuizko Digital 14-54 1:2.8-3.5
  • Blender-
  • Nei
  • Annethadde eg berre kunne gjentatt den da...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_295636} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (0)
Vær den første til å glede fotografen med en kritikk på dette bildet!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu