Fra den anden side
Mens den digitale velfærd stråler imod os fra de tusinde skærme, og forsyner os med viden, info, underholdning ser øjnene bag på os som de der bruger, fortærer og undertrykker --
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger385
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_295985} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Monika Frisvold V.

Hei Lau
Et herlig bilde...
Jeg satt å tittet en stund før jeg så ansiktet...
Meget spesielt og flott bilde...Anb...
mvh monika
Dag I.

Hei

Slutter meg til Monikas kommentar, og jeg var så heldig at hun påpekte ansiktet. Jeg synes du har utført manipulasjonen på en fabelaktig måte. Bildet har et mystisk preg som ikke avslører alle detaljer ved første øyekast.

Fin tittel på et fantastisk bilde !!!

Mvh
Dag
Tove H.

Interessant å studere. Liker komp og farger, effektbruk og at det er et bilde til ettertanke. Flott!
Hilsen Tove
Håvard S.

Hei Laurberg!

Tankevekkende og effektfullt bilde.
Her lever vi med den siste teknologien.
Tenk om vi hadde brukt all den tid vi bruker bak skjermene til å hjelpe andre mennesker... DET hadde hjulpet på ganske bra!

Ha en fin tirsdag!

Mvh. HåvardS
Geir F.

hm. Et bilde man blir sittende og fundere over en stund. Her viser du nye sider, Lau.
-fløde-
sunniva l.

det er godt der er lys i enden av tunnellen,
ja, på den andre siden altså....
Et bilde til ettertanke.

mvh sunniva
Avsluttet .

Veldig stilig manip dette lau!
Per Einar G.

Hei Lau!

Hmm, dette får en til å stoppe opp å tenke ja, meget bra!

Per E.
Avsluttet .

Fikk også meg til å stoppe opp og tenke, Lau! Et meget bra bilde!

Erik
Laurberg G.

Kære alle herover. Det var jo på en gang både skrækkeligt og dejligt når så mange sætter sig foran et af mine foto og tænker. Desværre så er der nok ikke nogen af os der er i stand til at lave det billede der anviser tænkningen omsætning til den rette handling. Gid der var.
Jeg vil gerne rette en speciel tak til dig Monika Frisvold Vågan for din anbefaling, som vel også er skyld i at så mange stopper op og tænker.

Geir Fløde: Næh - snarere en gammel. Fotografi er mange ting. Dokumentation, ilustration, visuel informering og videnskabelige bilag foruden de rent kunstneriske. Som du nok ved tror jeg at det Gode Foto er afhængig af at det opfylder sit mål inden for den valgte kategori. Ikke al foto er kunst, og skal heller ikke være det i mine øjne. Selv dyrker jeg helst det fotoprægnante, de fotografiske dyder som eks. skarphed, kontrast, farvefylde og gode gradueringer som de egenskaber der vedblivende skal sikre fotografiet en plads mellem de grafiske kunstarter. Det egne for fotoet. Det der gør fotoet til en særlig grafisk kunsart. Så det er meget sjældent at jeg arbejder på den måde du ser herover, da det selvsagt går stært ud over netop det fotoprægnante og fotoets hele karakter.

Rigtig hjertelig tak alle og hav et rigtig godt nytår. mvh. lau
Avsluttet .

Spennende og tankevekkende bilde:-)
Jeg er stort sett enig i det du skriver Lau,om å fotografere:-)
Men det er også spennende iblant å eksprimentere,både med selve fotograferingen og med det digitale.
Her syns jeg du har klart å lage det bilde som pirrer nysgjerrigheten og gjør at man stopper opp og tenker,det er bra,og da betyr det ikke så mye hvordan bildet er laget:-)
Liker dette godt.
Hilsen Tone!
Laurberg G.

Hej Tone S.Fotland.

Først Godt Nytår til dig og familien. Hernæst til svar. Jeg forstår og ka sympatisere med din tænkning i forbindelse med manipulationer. Men der er ingen tvivl om at det digitale foto og måden mørkekammeret er erstattet af programmerede funktioner i billedbehandlingsprogrammer af PS-type el./og andre gør at der fra anden kunstnerside sættes berettigede spørgsmål ved frembringelsen af denne form for fotokunst. Det er slet og ret for nemt. Og da det hviler på programmerede funktioner vil der altid kunne sættes tvivl ved authors indsats og selvstændighed i udførslen af iden. Også når det ikke er berettiget. På mit billede her er der tale om 2 eksponeringer lagt i lag. Den ene en langtidseksponering på 8 sek. hvor der zooes under eksponeringen. Det andet (bagerste) et portræt. Disse er llatsammen som en sanvitch. Nemt og bekvemt og ikke særlig manipuleret. Men hvem kan se det på resultatet. En af verdens store fotografer har berettiget kaldt det for PS-mastubation. Og noget ret har han. Det truer fotografiet. Stiller det jævnt lige med al anden grafik og fjerner det distinkte fotografiske præg. Det tankevækkende er at der ''er kun os til at modvirke det''. mvh. lau
Avsluttet .

Dette er en meget, meget interessant diskusjon, Lau! På mange måter er jeg enig med deg i at det er (kan være) for ''nemt'' å produsere bilder i Phoshop ved hjelp av programmerte funksjoner. Det produseres utrolig mye lettvint fotografi på denne måten.

En annen og interessant diskusjon i forholdet tradisjonell fotografi (filmbasert kontra en ren digital arbeidsgang er følgende: Det fremheves ofte at filmbaserte fotografer, en stoflighet og et toneomfang man ikke kan reprodusere i Photoshop og dets like. Det er jeg langt på vei enig i.

Det fremheves også det faktum at man når man bruker filmbasert fotografi, opplever en ''spenning'' fordi man ikke direkte kan se resultatet: - altså det uforutsigbare. Er dette et gode? - Altså et relativt ''tilfeldig'' (forstå meg rett) resultat? En digital arbeidsgang gir direkte muligheten til å vurdere- og korrigere, slik at man med stor grad av sikkerhet oppnår ønsket effekt.

Dette er en interessant diskusjon å føre, selv om jeg langt på vei er enig i dine synspunkter. Ordene PS-masturbasjon er også interessant. I hendene på svært, svært mange brukere, vil programmet definitivt fjerne det distinkte fotografiske preg.

En liten analogi til sist; Da CD-platene kom for mange år siden, hevdet puristene at ''noe av den naturlige lyden'' forsvant i digitaliseringen (stoffligheten ble borte). Mulig det, men hvem av disse nevnte alle nyansene som det nå var mulig å gjengi. Hvem av disse nevnte at signal/støyforhold var drastisk forbedret.

På godt og vondt, lever vi i en verden hvor alt skal produseres digitalt. Det medfører en fremmedgjøring i forhold til våre gamle idealer. På mange måter liker jeg det ikke, .. selv om jeg er datamann selv.

:-) fra

Erik
Avsluttet .

Flott og kunstnerisk fremstillet Lau.

Anbefales på det varmeste.


Hilsen
Arne
Per Harald O.

Morsom ide! Smånifst! Kan jo bli mørkeredd av dette.
Helge R.

Manipulasjoner kan være gode enkelt bilder satt inn i en ny, absurd virkelighet.
I dagens digitale fotovirkelighet suser det inn en ny generasjon som har vokst opp med data, bruker de fantasien rett får vi et skred av rariteter.
Mange ganger høres det ut som om manipulasjoner ikke er helt stuerent i fotokretser. For meg er det bare en annen måte å beskrive virkeligheten på, symbolsk billedbruk pleier som regel å treffe der jeg setter inn slaget.
Jeg liker bildet, bra øyne
:)Gorm
Laurberg G.

Tak til alle der herover har kommenteret billedet. Helbredet har forhindret mit fulde engagement, hvorfor jeg ikke har svaret hver enkelt på indlæggene. Jeg håber at komme stærk igen. Men livet har som bekendt sine omkostninger. Hjertelig tak til Jer alle og et godt nytår med fotoglæde ønskes Jer alle. mvh. lau
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu