Kongen av søppelplassen
Etter å ha funnet ut at stativ og 400 mm var lite tjenlig på svartglente fordi de ikke sitter rolig lenge av gangen - I lufta var det umulig å følge dem, gikk jeg tilbake til min gamle metode for frihånd. Denne her snek jeg meg forsiktig innpå - i den grad det går an å snike seg på en åpen søppelplass i skyfritt vær med stekende sol og 32-34 grader +.

Jeg har her valgt å ta med fuglens miljø i treet. Jeg fant ingen god løsning på drastisk beskjæring. V1 er likevel en del beskåret og V2 enda litt.

Bildet er tatt 20.03-2007 i JPG.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-01-13 08:50:06
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 300D
  • Canon 28-300 med stabilator.
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetBildet er tatt for frihånd
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_296902} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Leif Erling A.
Bra bilde, hadde sikkert blitt enda bedre om du hadde et litt annet standpunkt så bakgrunnen ble roligere (fuglens hode forsvinner litt i greinene nå). Tror også frilegginga du har gjort hadde blitt bedre om du hadde ei farge på bakgrunnen, føles litt hardt nå (for store kontraster, muligens for tøft oppskarpet?). Men flott motiv likevel!
Ketil K.
Hardt lys, urolig og rotete bakgrunn, samt litt lav detaljering gjør nok at jeg har sett adskillig bedre bilder av denne før. Arten er forresten av de enklere å få fluktbilder av den, så jeg skjønner ikke helt kommentaren om at det skulle være umulig.
Roar K.
Leif Erling Aasan:
Kan vel være enig i at et annet standpunkt hadde vært bedre. Men man har ikke allverdens tid til å velge å vrake for de er sky når de sitter slik. Denne gang var jeg heldig å komme såpass nær at jeg rakk å få et knips før den letta.
Jeg forstår ikke helt hva du mener med frilegginga for dette er et bilde stort sett fra kamera, bare justert på vanlig måte med lys, kontrast og usm. Bakgrunnen er en naturlig tropehimmel som ofte kan framstå helt hvit. Hadde jeg lagt farge på bakgrunnen så ville du vel sagt klipp og lim. Jeg synes det er like greit at naturen får være natur. Men jeg har ofte sett at folk som kaller seg naturfotografer ikke er det likevel for de endrer bildet så mye at naturen slik den framstår i virkeligheten blir borte. Men det er et valg. Jeg har mye å lære og skulle gjerne hatt med meg her borte noen av de som så lettvint sier at du kunne bare gjort sånn. Ofte har jeg slike forhold at det blir som å skyte fra hofta. Det er gøy, men resultatene blir ikke alltid perfekt.
Takker for kommentar.


Ketil Knudsen:
Hardt lys er bare forbokstavene her borte. Dette bildet er tatt med et knepp ned på lysmettinga og vanlig UV filter. At du har sett bedre bilder før er jeg sikker på for jeg er ingen proff. Jeg er en 60 år gammal polioskadd pensjonist som bor her borte i Goa i India om vinteren av helsemessige årsaker og fotograferer fordi jeg synes det er gøy, særlig fuglefoto. Men de forholdene det gjøres under er nok litt anderledes enn hjemme.
Jeg er litt nysgjerrig på hvor du har vært etter disse glentene. De finnes nok også andre steder i Asia enn i India. Jeg vet f.eks. at brahminyglentene også finnes i Thailand, men de er altså ca. 20cm kortere enn svartglenta som stort sett finnes i tre arter her, men jeg kaller dem bare svartglenter for to er underarter.
Det er mulig du skulle lese hva som står en gang til for der står det at det er umulig å følge dem i lufta med stativ. Ofte befinner de seg rett over hodet på deg og da er ikke stativ mye brukbart. Jeg ptøver ofte å få dem når de stuper ned for stort sett ligger de så høyt når de seiler at en 300mm blir for smått. Jeg har tusenvis av bilder tatt av dem i flukt de siste 5 år. Men bare noen få brukbare slik som dette: http://foto.no/cgi-bin/bilder/vis_bilde.cgi?id=315718&...falinger=1
Har du lyst til å komme over å prøve deg på fugl her borte så bare kontakt meg så skal jeg ta deg med dit de er. Det går 2 ukers charter hit.

Roar
Takker for kommentar.
Leif Erling A.
Vanskelig å oppfatte at den hvite bakgrunnen er en himmel, Roar, derfor var jeg sikker på at du hadde frilagt bildet (altså ''tatt bort'' bakgrunnen) i Photoshop el. lign. redigeringsverktøy) - konturene minner litt om det også. Lykke til videre!
Per Harald O.
Hardt lys ja, men absolutt et severdig miljøbilde!
Helge R.
pippipper er greit nok, svever sammen med deg
:)Gorm
Roar K.
Leif Erling Aasan:
Nei, man bør kanskje ha sett dette sjøl. Men vi har av og til fenomenet hjemme også. Ta en solblank dag og se opp mot himmelen og beveg deg samtideg rundt din egen akse så vil du se at det endrer seg fra blått til nesten hvitt der også. Jeg har forsøkt meg litt fram når det gjelder disse himlene her borte og fått råd fra noen fuglefotografer i Skandinavia om å beholde den naturlig og det kommer jeg nok stort sett til å gjøre.
Takker så mye for utdypelse.

Per Harald Olsen:
Takker så mye for tilliten.

Helge Rudschinat Grønli:
Takkewr så mye, Helge.

Roar

Avsluttet .
Etter min mening synes jeg du er flink med disse glentebildene dine Roar.

Baker inn det positive som lest over og venter på ditt neste utfall.

Hallo fra Eivind.
Roar K.
Eivind M. Jacobsen:
Takker så mye for tilliten, Eivind.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu