Kongeørn på hare
Fra nok en vellykket dag i kongeørnskjulet. Hadde med meg en hare som ble satt fast på denne fine, gamle stokken, men jeg hadde vel i grunnen lite håp om at ørna skulle komme på denne etter bare seks - sju timer venting.

Dagen startet med en ung kongeørn og en ung havørn på besøk i grålysninga. Disse spiste på noen gamle rester omtrent 30 meter unna skjulet. Etter at de dro klokka 09.30 var det stille frem mot klokka 13.00, da kom denne voksne kongeørna og holdt et skikkelig show for meg.

Den raste rundt på bakken og reiv i de fleste åter. Poserte både på stokker og på bakken. Den laget en masse lyd og markerte at haren var et bytte som tilhørte kongen. Den reiv og sleit i åtet i over en time. Litt av en opplevelse! Også fikk jeg dette bildet som jeg egentlig hadde drømt om. Kongeørna på en hare i skogsmiljø.

Lyst til å oppleve noe slikt: http://norway-nature.com

Skal bli spennende å høre hva dere mener.
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-01-13 14:10:57
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-01-14 18:08:30
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D300
  • Sigma 300-800 mm
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Annet1600 ISO
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_296936} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Stig B.
Ser det er snøfritt der oppe også, her er det høstvær med regn og vått.

Flott rot, fint med skogsbakgrunnen, bra teknisk. Synes jeg ser spor etter høy iso i de mørke feltene.

Flott positur, bra med åpent nebb. Fine farger. Jeg tror jeg hadde tålt litt mer luft rundt, men dette var vel din minste brennvidde.

Historien som følger med er fin, høres ut som om du hadde en artig dag i bua.

Mvh Stig
Robin J.
Knallbra bilde av kongen.Fint miljø og jeg ser at D300 svarer til forventningene:)
Mvh RJ
Jan Inge K.
Meget bra dette av kongen i sitt rette miljø og med et naturlig bytte...
Svein B.
Flott bilde av kongeørna på haren, og miljøet er flott og kledelig. Som Stig B skulle jeg vel gjerne sett enda litt mer av dette miljøet- men dette er ett godbilde som det er også. Sitter med en bærbar med for dårlig skjerm til å si stort ang støy, men jeg synes det tekniske ser ut til å sitte bra.

Mvh
Svein B
Knut Børge S.
Hei Kjartan!

Slenger meg på positive talere, supert av kongeørn med bytte.

mvh KBS
Vegard L.
Kjempeflott dette. Du har fått med fint miljø. Bildet bærer preg av høy iso. Valgets kvaler: Høy iso/større blender. Du har kanskje noen med lavere blendertall?
Vegard
Aleksander M.
Hei Kjartan!
Meget flott bilde av kongeørna i skoglandskap. Jeg hadde også tålt å ha med litt mer av miljøet, men det er fint sånn som det er også. Enig i at det er litt støy i de mørke områdene i V1, men synes det er så lite at det ikke har så mye å si. Fargene ble blassere og kjedeligere i V2 så derfor foretrekker jeg V1 til tross for mer støy. Flott positur og flott med det åpne nebbet. Synes bildet virker litt rotete, men det gjør egentlig ingen ting. Nesten bedre enn helt ''sterile'' bilder.

P.S. Om du har tid kan du jo se på hjemmesiden min: www.almyfoto.com

Mvh Aleksander
Rolf S.
Dette ble jo ett bra bilde som er noe mere enn ett rent artsportrett.
Med den fine Furuskogen bak så kunne vi godt ha tålt mere miljø og mindre ørn. Det er mulig at stammen og Haren skulle vert trukket til høyre i bilde slik at det krokete furuene hadde gått klar ørna og kommet bedre frem.
Jeg tror jeg holder meg til versjon 1 fordi om denne har en del iso støy, versjon 2 ble litt blass.
Helsing Rolf
Terje S.
Bra dette Kjartan. Liker v1 til tross for litt støy. V2 ble for blass i mine øyne. Ville prøvd å kjøre bare bakgrunn i V1 gjennom støyfjerning og limt sammen med ett lag i Ps uten støyfjerning.


Lykke til videre


Terje
Leif Erling A.
Hei Kjartan - takk for siste får'n vel si, var så heldig å få være med deg på fotokurs og (selvsagt på de kanter) ørnesafari på Smøla i fjor. Ser at du har interessen og kunnskapen ennå....
Kjell Ivar Ø.
Tilrette lagt på en utmerket måte. Haren miljøet rundt , og stokken den sitter på samt posituren til ørna. Meget bra Kjartan.
Vh Kjell Ivar
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Kjartan. Den Mektige har en fin positur her, og man kan vel nesten telle fjærene om man har en spesiell interesse for det.. Jeg liker at man ser trærne i bakgrunnen, men snuten hos haren irriterer meg (pirk). Men jeg synes ikke at v#2 ble så mye bedre ang. støy i de lyse partiene!?

vh ingebjørg
Kjartan T.
Takk for tilbakemeldinger på bildet, og mange trivelige kommentarer.

Ser at jeg må jobbe litt mer med filer tatt på høy iso enn hva jeg egentlig er vant med, men det er jo en grei lærdom å ha med seg. Har sortert 16 gb med bilder fra denne dagen nå, og det finnes selvfølgelig alternativer til dette bildet. Mulig jeg plukker frem og legger ut ett av de senere en gang.
anders s.
fint bilde av en mektig og flott fugl
litt synd med den høye isoen som setter sine spor
mvh anders
Stig B.
Jeg synes du lykkes bra med #3

Mvh Stig
Per Harald O.
Nok et usedvanlig flott stemningsbilde fra deg!
Odd E. k.
Hei Kjartan!

Et meget flottt bilde av kongeørna med haren på treleggen. Flott skarphet og en nydelig positur der den breier seg ut over treleggen for å forsvare sitt bytte. Flott oppsyn med det faste blikket og åpne nebbet. Flott miljø rundt ørna med den tørrefurua (treleggen) og haren samt den nære skogen som bakgrunn. Går for Versjon # 3. Nydelig dette som krever en anbefaling!

Ha en fin fotouke!

Mvh

Odd E.
Carsten A.
Fint av flott fugl i bra situasjon.

For min del står det som totalt bakvendt at støy blir gjort til et poeng her, det er ingen sjenerende støy i V1, og V3 har den karakter som alt for ofte kjennetegner støyfjerning (istedet for godt avbalansert støyreduksjon), mesteparten av bildets hovedelement - ørna - har fått et mindre heldig toneforløp. V1 for meg, uten reservasjoner.

MVH CA
Kjartan T.
Takk for kommentarene igjen.

Fint å høre synspunkt fra deg Carsten på støy. Jeg har ikke helt gjort meg kjent med D300 ennå og er usikker på innstillingene. Her er støybehandlingen på høy iso satt på laveste nivå i selve kameraet. Skal kjøre en forsøkserie med de tre nivåene på 1600 og 2000 iso under litt mer kontrolerte forhold for å se hvordan jeg selv trives med det som kommer ut. Det tar litt tid å gjøre seg kjent med nytt utstyr, og etterbehandling av filene.

Takk igjen!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu