Bildet inngår i albumet =:-O -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-01-17 20:40:59
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriUndervannsbilder
  • Lastet opp
  • Visninger671
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_297107} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Espen A. I.
Som vanlig visuelt spennende innhold og svært godt etterbehandlet. Innslaget av kunsteriske virkemidler er helt fabelaktig! Flott med masken og fiskene. Liker midtstillingen og bildets dystre fremstilling. Absolutt =:-O

mvh Espen
Fred S.
En både finurlig og småmakaber næringskjede du viser fram her, og masken gjør ikke saken mindre skremmende; som lånt fra de gamle Halloween-filmene. En duk med dusker som minner om sagblad hjelper også på fantasien. HJH på sitt mørkeste.

vh fred
Arne S.
Morbid humor på sitt beste. Det ligger mange historier over og under overflaten her. En bitte liten innvending har jeg dog. Den største fisken, som er praktfull i sitt uttrykk, virker endimensjonal og stilisert. Munnen burde hatt en antydning til dybdevirkning. Dette er selvsagt pirk, men det fortjener du.

Fotografi på høyt nivå!
Lars-Anders M.
Skall man spise fiskesuppe med gaffel? Meget kreativt dette.
S. N.
Kreativt og lekende så det holder - et ekte HJH-bilde :) Liker detaljene og tonene - og naturligvis hele den absurde, morsomme men akk så sørgmodige, situasjonen. Flott! Silje

PS: Ser ut som om du har fått bruk for noen av ''strukturene'' dine.
Jan O Ø.
Hei.
Som vanlig et spennende bilde man kan gjøre seg mange tanker om. Veldig fin struktur i bordet og jeg lurer litt på hvordan det hadde blitt uten duk. Litt pirk, men. Et fint bilde.
Mvh Jan O.
Tove H.
Flott komponert og fortalt makaber historie. Elegant servert. Duken er fin, fordi den bidrar til dybde og er fin for komposisjonen. Dessuten minner duskene onm sagblad - som nevt over her. Godt laget bilde!
Hilsen Tove
Erik B.
Legendarisk! Liker særlig ''ansiktet'' på fyren, som jeg syns ser ut til å glede seg skikkelig til måltidet.

Hilsen Erik.
Asbjørn M.
Ser en viss miljø-symbolikk i dette makabre opptrinnet, der personen
ser sorgtungt på en verden, og en næringskjede som er i ubalanse.
Dette kan du.

Asbjørn
Ivar B.
Knakende godt laget! Synes alt stemmer her. Symetrien og linjeoppbygning, symbolikk og innhold. Humor med en alvorlig undertone i allefall i mine øyne. Tror kanskje at jeg ville hatt bakgrunnen mer ute av fokus. mvh Ivar.
Hans Jacob H.
Takk for kommentarene!

Arne: Innvendingen er på sin plass, skal se på det. :)

Silje: Jepp, her er det strukturer fra en gammel stålplate, fra baderommet hjemme, og fra sprukket gulvbelegg i et gammel hus. :)

Jan Olav: Duken med spissen fram tok jeg med for å bygge opp symmetrien og dybden i bildet. :)

Takk til dere andre for tanker og betraktninger!
Øyvind A.
Dette er flott Hans Jacob. Jeg har ikke lyst til å tolke det ihjel, men det er uansett masse fortelling i dette. Fint laget også. Kjempemessig!
Ø.
Fredrik E.
Absurd, dystert og meget detaljrikt. Leken gjennomføring.
...det kan være en tålmodighetsprøve og være øverst på næringskjeden..
Dette er historietimen for de voksne, jeg tar av meg hatten for dette kunstverket. Anbefales!

Fredrik
Tove Å.
Hva skal man si....
Fantastisk, kreativt, morsomt, absurd, smådystert, gjennomført - i det hele tatt; ufattelig bra! Motivet, bakgrunnen, duken i forgrunnen, strukturen og komposisjonen gjør dette bildet så helhetlig bra at jeg ikke finner noe å utsette. Godt jobba :)
Odd Tore S.
Merkelig sak.
Ser ut som noe inspirert av en slags orientalsk maskespill. Da er vel hele oppsettet symbolsk, og skal inspirere til dypsindig tankevirksomhet.
Tror ikke at jeg har kapasitet til slikt nå, men bildet har vært verdt mer enn ett besøk.
Mange småfinurlige detaljer som årenettet over masken.
Fisk med øyne i både under og overkjeven må være litt av en sjeldenhet. Her får jeg si som Bengt Danielsson: ''Næhh, sådanna djur finns inte.'' Hvorpå han sov videre. Nå får jeg jobbe videre etter dagens kulturlunch.
Odd Tore
Stig Børre E.
Absurd og fortellende.
Klasse over dette syns jeg.

StigB
Erlend M.
Kjempetøft. Godt å se litt kreativitet innimellom her blant knipseriene! Ikke 100% overbevisende teknisk, men det er underordnet.
Chr. G.
Ingen daglidags situasjon her sørpå, friske saker. Fornøyelig kontrast mellom det vennlige ansiktsuttrykket og situasjonen. Symmetrien og ikke-symmetrien spiller bra på lag. Bjellands fiskeboller i råformat.
Erik J.
Kjempebra! Kreativitet av beste slag!
Kristoffer L.
På mange måter er dette et imponerende bilde, både idémessig og teknisk.

For min egen del ser jeg ikke så mye humor her. Masken har et meget bra, tvetydig uttrykk. Personen er både en fremmedgjort betrakter (avsondret fra alt inne i akvariet) og - i siste instans - en deltaker, i forestillingen vi kaller næringskjeden, som jo kan ha adskillige makabre sider. Noe ved uttrykket i masken minner meg om ''uskyldige barn'' som - fascinert over sin egen ondskap - napper vingene av fluene i vinduskarmen.

Det er et bilde en kan gjøre seg mange tanker ved.

Jeg legger også merke til et par tekniske problemer. Det er noe med retningen på - og utslaget av - lys og skygge, som jeg ikke får helt til å stemme, og som gjør at alt ikke henger fullt så godt sammen som det burde. Det er også noe med den delen av bordet som det ikke er duk på. Her er det vanskelig å se om bordflaten er vannrett, eller om den heller kraftig ned i forkant. Jeg tror dette skyldes den lysere randen omkring duken. Kanskje ville flate- og dybdevirkningen vært bedre om bordet var noe lysere foran, og gradvis ble litt mørkere bakover.

Taktene i bildet er ualminnelig gode. Likevel ser jeg altså gjerne en versjon #2 etterhvert. :-)

- Kristoffer

Hans Jacob H.
Hjertelig takk for nye kommentarer, synspunkter og innvendinger!

Kristoffer: Jeg ser de tekniske innvendingene du kommer med, og skal ta både de og det som har kommet fram over, med meg når jeg jobber videre med bildet. Skal se om jeg ikke kan få lagt ut en ny versjon etterhvert.
Er imidlertid veldig glad for det du framhever i ditt første avsnitt. Det er mange fine betraktninger om bildets idé som jeg setter pris på å høre!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu