Eks-herskapelig
En herskapelig strandeiendom med herskapelig bebyggelse. Dette er utgangen til målene som var hage.
Nå stirrer den utover med vinduer matte av dugg og is. Hvitmalingen er grå og skitten, kledningen råtner nedenfra.
Kanskje er det likevel håp i det at vinduene ikke er verre enn at de speiler restene av fordums hage og storhet?
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger448
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_297741} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Per Olav V. T.
Første tanke er et helt greit behagelig komponert motiv, så merker jeg klistremerket i vinduet som en kontrast... dørhåndtaket blir neste som får oppmerksomhet... og er det ''ruiner'' foran treet som speiles i glasset? Nei det er nok kombinasjonen av glassets overflate, is, dugg og speilbildet som sammen med etterbehandlingen spiller meg et lite puss. Pirrer nysgjerrigheten og blir sittende å studere det litt. Mulig jeg kunne tenkt meg å eksperimentere med litt kutting øverst etter en stund. Konklusjonen er at jeg liker det :)
Per Olav
Ivar B.
Ja! Liker strukturen og detaljene som gjør at jeg henger med på en liten oppdagelsesreise. Speilingen av treet er viktig. Jeg synes ikke det skal kuttes i toppen her. Synes bildet trenger det lille bruddet. Bra! Mvh Ivar.
Øyvind A.
Fin dør. Speilinga av buska gir liv, og blir et slags hovedpoeng for meg.
Jeg blir ikke helt fortrolig med beskjæringen, og ser for meg at det kunne vært andre, bedre alternativer.
Ø.
Jan O Ø.
Hei.
Er langt på vei enig med Øyvind her. Samtidig skulle jeg ønske en fjerning av det lille klistremerket på høyre vindu.
Mvh Jan O.
Lars-Anders M.
Vinduet til hø, er en herlig bild i bliden. Ok.
Steinulf L.
Vakker og melankolsk forgjengelighet. Fin etterbehandling.
Fred S.
Selv det herskapelige er forgjengelig, og takk for det, holdt jeg nesten på å si...
Jeg blir heller ikke helt fortrolig med beskjæringen din, lurer litt på hva du har tenkt med å leke brutal glassmester der oppe. Litt usikker på teknikk, effekt ellr hva det nå er også, men bildet minner meg om noe jeg har sett en gang for lenge siden, og må ha gode minner fra siden jeg tross alt her litt sans for det du har fått fram her. Men HVA dette jeg har sett en gang er, klarer jeg ikke å komme på...

vh fred
Odd Tore S.
Takk for kommentarer til dette noe grå og triste bildet.
Utsnitt er et tema her. Det var det for meg også.
Utsnittet som er valgt her er det som reflekterer tittelen. Herskapeligheten er ment å være symbolisert ved de avkuttede vinduene i toppen. Her er det mer enn vanlig takhøyde. Sikkert ikke lett å gjette seg til, men det er faktisk bevisst. Hele høyden ville blitt for mye etter min mening, også grått og kjedelig uten speilinger av annet enn blygrå himmel.
At Securitas Alarm skiltet ikke er fjernet er også bevisst. Til tross for forfall og manglende vedlikehold, er dette et hus som det fortsatt skal tas vare på.
Det er i kommunalt eie, og da går det ofte slik med vedlikeholdet som man ser her.
Jeg laget først trangere utsnitt, tildels av andre opptak, naturligvis med vekt på vinduet til høyre, men bestemte meg for å prøve dette, og heller ta litt slakt.
Ingen spesiell teknikk her, bare Grayscale, selektiv Levels og oppskarping med noe større radius enn jeg bruker for farger. Har brukt tilsvarende på bilder her før.
Odd Tore
Espen A. I.
Et greit bilde, men under din vanlige tekniske standard. Jeg vet ikke om det heller var intensjonen at det tekniske skulle være i hovedsetet akkurat her.

For å ta det positive først. Fin monokrom fremførelse, liker det hvite tonene mot det mer skitne grått i vindusrefleksen. Komposisjonen er også grei, fint brudd i nedre og øvre del av bildet.
Det negative må være at det kanskje blir litt FOR monokromt i toneomfanget. Det blir litt for grafisk uten at det helt fenger meg slik gratiske bilder gjør. (Se dørhåndtaket og rundt der, samtidig med klistremerket i vinduet).

Et vanskelig bilde å kommentere, men ikke helt i mål denne gangen.

mvh Espen
Eli B.
Stilig, nostalgisk, litt trist, men et spennende bilde. En tegning, for her har du vel noen ps triks i bakgrunn. Med teksten synes jeg dette ble veldig bra og en flott formidling av fordums tid.

mvh Eli
Svend Wiig L.
Hei Odd Tore!

Et sært motiv i utgangspunktet men pga effekter har du klart å lage et severdig bilde!!
Likte svært godt antydning av et tre i vinduet! Dette skaper mye mer enn en vanlig dør!!

Bra!

Mvh Svend
anders s.
krativt,flott og annerledes bilde dette her
jeg har sans for sånne typer bilder
mvh anders
Roger K.
Hei Odd Tore!
Her tar du deg tilbake i tid igjen, ser jeg. Det er nok mange gode minner som dukker opp om en ser seg litt tilbake. Litt trist å se da at opphavet for noen sliter med ivaretagelse. Du har valgt snitt med omhu ser jeg og ikke latt deg gå i fella å sentrert dette bilde. Ser dit valg av mengde omramming på begge sider som motvirker sentreringen. Viktig i et slikt bilde der du også har mye speiltegninger i glasset. Gir faktisk en litt guffen følelse av mystikk innenfor den gamle døren hva som nå måtte befinne seg. Når det gjelder ditt valg av mengde i bildetoppen er jeg litt usikker hva jeg ønsker å se. Det herskapelige var jo helt klart å ha en del vinduer og helst med utsmykking som sprosser i den tid. Det fortalte nok litt om standen i det huset da. Samtidig gir ditt valg av litt uro i bildematerialet slik jeg føler det. Hm, Tja jeg lar det vel bare ligge der og igjen en god dukumentasjon og teknisk bra utførelse fra deg.

En trivelig helg

Mvh Roger
Stig Børre E.
Dette har jeg stor sans for. Komposisjon, speiling og den noe spesielle finishen gjør dette svært severdig. Ville ikke endret noe på utsnittet. Bra.

StigB
Edmund M.
Enkel dokumentasjon av forfall. Bildet preges av en slags grov kornstruktur. Det kommer av kanskje av oppskarpingen du nevner? Dette minner meg om fordums dager med Tri-X film, og det kler dette motivet. Jeg har selv et par lignende prosjekter i hjembygda mi Rekdal som jeg nå får ytterligere inspirasjon til å ta fatt på. Den diffuse speilinga i vinduet symboliserer for meg falmede minner fra fortiden, og gir bildet ekstra dimensjon.

Mvh.
Edmund
Ketil K.
Det virkelig interessante her synes jeg trespeilingen ble. Ville nok tatt en brutal beskjæring av bildet, (men ikke av treet) slik at jeg hadde endt opp med treet + dørhåndtaket kanskje? Ellers var alarmmerket vittig!
Tove H.
Et fint, fortellende bilde hvor jeg liker utsnittet og forsåvidt teknikken. Speilingen gjør det lille ekstra.
Hilsen Tove
Stine J.
Etterbehandlingen gir bildet en tilnærmet grafisk fremstilling og understøtter forfallet på døren. Speilingen av treet gir dybde og viser litt av miljøet rundt. Utsnittet syns jeg er bra. Du viser passe mye av de øvre vinduene til å vise at døren tilhører et hus med noe høyere enn normal takhøyde.

Et litt dystert bilde egentlig.

mvh Stine
Odd Tore S.
Takk for flere synspunkter!
Tri-X er nevnt. Ja, jeg har to fortider med Tri-X, og vender nok litt tilbake til den stilen i enkelte s/h bilder, litt grovt og med forhøyet kontrast i forhold til negativet, som gjerne var nokså flatt og måtte trimmes kraftig.
Enig i at trespeilingen er det viktigste, men nå valgte jeg det større utsnitt. Bare trespeilingen uten fotograf finnes også om tiden for slikt dukker opp.
Dette huset har forresten ikke mye sprosser og små ruter. De mest oppdelte vinduene i hovedhuset er maken til dørvinduene, men delt horisontalt på midten.
Odd Tore
Avsluttet .
Heisann Odd Tore.

Et flott bilde du har lagt ut her.

En visjon: Et dørparti av eldre format som bare er der og er bygget for at den bare skal stå der som en svevende ånd med historie.

Fint utsnitt og bra komp.

Hallo fra Eivind.
Asbjørn M.
Pussig tekstur her. Ser ut som det er brukt blyant.
Likte det. Beskjæring i toppen er nødvendig for mitt vedkommende.
Sånn midt på øverste dørhengsle.

Asbjørn
Odd Tore S.
Takk til dere siste to også.
En fordel med å legge ut et ganske rommelig utsnitt er at man får mange forslag til kutt. Det er ikke like enkelt å få forslag til større utsnitt når kommentator ikke ser hva som var utelatt!
Personlig syntes jeg best om bare vinduet med trespeiling og kanskje litt av karm og nabodøra, og har egne opptak av det.
Jeg har godt grunnlag for å jobbe videre med dette motivet nå om det skulle dukke opp litt ekstra tid.
Odd Tore
Kjell Sigurd S.
Hmm.. denne var ikke så lett. Liker motivet (med unntak av Securitas merket). Lurer alikevel på om det ville vært rom for et større utsnitt. Det ruskete preget i bildet er fint, det samme gjelder speilingen av det nakne treet. Her har nok mang en tekopp passert :-)

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu