Vættens skjold
Der findes mange fossile gåder. Spørgsmål som vore forskere på forhånd har opgivet at besvare. Her præsenteres du for en af disse. Vættens Skjold. I sten står den der mejslet ud i klippen. Levede der virkelig kæmper. Havde de skjolde af sten og store som ladeporte? Hvad mener du at dette er?
Jeg synes at det er spændende. :-) og underfundigt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-01-20 13:47:27
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-01-25 13:25:27
    Versjon #3
Utstyr
  • Leica V1 - LUX
  • 35 - 420 mm DC Vario Elmarit
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger329
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_297871} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Dag I.

Spennede bilde dette. Liker godt den informative teksten som ledsager bilder. Vi vet ikke løsningen på alle naturens mysterier og jeg likte dette bildet veldig godt.

Stå på Lau !

Mvh
Dag
Laurberg G.

Hej Dag Isaksen. Er du sikker på at teksten er informativ og ikke i stedet vildledende? Lad mig sige at teksten indeholder en sandhed og et fngerpeg. Et lille gæt?
Tak for din kommentar. mvh. lau
Avsluttet .

Spennende motiv med flott lyssetting
Dag I.

Hei igjen Lau

Skal uttrykke meg litt bedre. Jeg mente at det var en god tekst som ledsaget bildet. Bildet ga meg mer etter å ha lest teksten. Det var bra å få informasjon om bildet var det jeg skulle ha skrevet.

Fordelen er at det bare er vår egen fantasi som setter begrensninger.

Mvh
Dag (som tror på det underjordiske :-)
Dan S.

ser ut som en trilobitt,men siden jeg ikke ser hele det gjenkjenbare mønstret så er det ren tipping:) har noen slike i min egen samling:) liker forøvrig bildets oppbygging da det ikke er lett å ta bilder av slike fossiler og gjøre det interessant.fint lys,god plassering og liker fargetonen:) bra dette Lau. mvh Dan Sandmoen
Laurberg G.

Tak Ivar, Dag og Dan. - Nej - en trilobit, en dolkhale er det ikke. :-) mvh. lau
anne g.

hei laurberg! leser teksten men det er det visuelle som gir meg noe å fabulere over. spesielt fargene og den runde formen med punkt i midten som ha noe ornament-aktig over seg. en tanke for mørkt øverst på min skjerm. mvh anne
Laurberg G.

Tak Anne. - Nej - jeg tror ikke at det er for mørkt på din skærm øverst. Lyset er bevidst lagt sådan at det bevæger fra næsten sor foroven til den mere oplyste del foneden. Tror at det er som jeg vil have det. vh. lau
Avsluttet .

God kveld Lau,

Behaglig og flott bilde.

mvh
Tommy
Tove H.

Får en følelse av at dette er et lite sjøvesen som er forsteinet - den har til og med en liten sugekopp... Artig!
Hilsen Tove
Laurberg G.

Tak til dig Tommy Solberg og tak til dig Tove Heggø. ''Sjøvesen'' ? betyder det søvæsen? Da er du ikke helt af sporet. En del af et søvæsen. Jeg har moret mig med at vende billedet her og lægge en skygge på så der fremkommer et indtryk af indgangen til en større grotte. Sådan lidt i Tolkienstilen. I virkelighedens verden er dette kæmpeskjold kun ca 5 mm i diameter, og er en plade fra et søpindsvin. Det er altså ikke en sugekop, men et hæftested hvorfra der udgik en pig eller en kølle. Jeg skal sætte en forklarende ilustration op. mvh. lau
Ann T.

Hei Lau - du er veldig flink til å finne interessante fossile og andre små ting fra naturen rundt deg. Det er mye der men ikke alle ser videre en sin egen nese. Dette er et flott bilde!
Mvh. Ann
Avsluttet .

Jeg har ikke annet en bra å si om dette bildet, Lau! Jeg hensettes i en parallell verden til vår. En verden som ble frosset fast, uforståelig langt tilbake. En verden som skal være frosset fast også inn i ''evigheten''. Bildet er teknisk fortreffelig og gir en stor følelse av dybde! Svært, svært bra i mine øyne! :-)

Erik
Tobias H.

Det kan være fint med abstrakte og utydlige bilder som dette. Bilder man må tenke på. Men jeg synes det er litt dødt i fargene. Tror jeg ville ha øket kontrasten og beskjært til høyre så hele bilder blir den formen til venstre. Det skjer jo ikke noe i den lyse flaten til høyre likevel. Kanskje til å med en kontraststerk versjon i svarthvitt hadde vært fint?
Laurberg G.

Tak Ann og tak Erik. Dejligt at nogen ser hvad man/jeg så. mvh. lau

Mange tak Tobias. Dette er ikke abstrakt. Ej heller er det utydeligt. Og billedet er så kontrastfyldt at en forhøjelse vil nedlægge samtlige minikontraster. Billedet er eksponeret i macro-mode. Skjoldet er en ambilakralplade fra et søpindsvin ca 4 - 5 mm i diameter. Altså et fossil med en alder på ca 55 mill.år. Men bare for at glæde dig skal jeg da gerne sætte en sort/hvid (gråtone) med en kontrastforhøjelse op, så du ved selvsyn kan se at det er noget vrøvl. mvh. lau
Tobias H.

Hm, jeg synes det ble bedre jeg, men jeg ville nok gjort de lyse områdene enda lysere og ryddet opp slik jeg foreslo. Uansett trengte du vel ikke å svare i den tonen :-(
Laurberg G.

Undskyld hvis tonen var sårende. Men jeg blir forbannet fordi det du siger er ufaglig og usagligt. Du må kunne se at detaljerne forsvinder ved en sådan behandling. Om du så bedre kan lide det må så stå dig frit for. Fossiler af den alder har nu engang jordfarver eller/og stenfarver. Så jeg kunne med lige så stor berettigelse spørge dig om dit tonefald i din kritik. Fordi det er muligt er det jo ikke givet at alle fotos skal fremtræde som glansbilleder. Og angående at rydde op. - Først køber man macrooptik til flere tusinde for at kunne fotografere alle små detaljer. Og bagefter ''rydder vi op''. Det virker lidt ulogisk på mig. En af mine venner , en af verdens store fotografer kaldte det for PS-masturbation. mvh. lau
Tobias H.

Som erfaren fotograf er du sikkert klar over at man kan lysne eller mørkne mellomtoner uten å miste detaljer i høylys og mørke partier. Det lærte min far meg på mørkerommet.

Ellers beklager jeg at du ble provosert. Jeg prøvde å gjøre slik jeg hadde lært. Å trekke først frem det jeg synes var positivt, og deretter kommer med konstruktive forslag til ting jeg mente ville forbedre bildet. Ingen grunn til å bli forbannet.
Laurberg G.

Hej Igen. Godt nok. Lad al forbannelse fare. Jeg er faktisk fagfotograf, og har mere eller mindre ernæret mig med det i over 50 år. vh. og slut. lau
Espen A. I.

Laurberg: Du sier du er proffesjonel fotograf, og har vært det gjennom 50 år. Du oppfører deg jammen ikke som en proffesjonel fotograf. Tobias Hansen kommer med svært god kritikk til deg, både positiv og negativ og du svarer i en tone som absolutt INGEN proffesjonelle fotografer i Norge svarer i. Jeg frekventerer fagfotografer hver eneste dag på min skole hvor jeg studerer fotografi og der er det ikke slik det foregår og heller ikke på andre konferanser rundt omkring, der liker man sunn kritikk, uten at man blir forbannet.

Jeg vet ikke hva du legger i det å være proffesjonel fotograf, men det vi i Norge legger i det er det å ta imot konstruktiv kritikk og høre på hva ALLE sier og ikke sitte fast i sin egen lille verden.

Og slike kommentarer som dette: ''Hej Igen. Godt nok. Lad al forbannelse fare. Jeg er faktisk fagfotograf, og har mere eller mindre ernæret mig med det i over 50 år. vh. og slut. lau'', tyder mye på at du som erfaren og proffesjonel fotograf må være en av de dårlige i bransjen.

Bildet du presenterer er greit nok det, men lyskvaliteten er for slapp og kjedelig og et økning i kontrast trenger IKKE å gå på bekostning av inngrodde partier.

Espen
Helge R.

nye, spennede makromotiv å vår felles fortid, bråk eller ikke, interesant bilde
:)Gorm
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu