Utstyr
  • Nikon D80
  • Nikon Nikkor 18-200
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger323
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_297946} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Per Einar G.
God kveld Tove!

Elegant bearbeiding og komposisjon, dødt.. men like fullt severdig.
Fargene likte jeg godt.

Per E.
anders s.
daker lille pip pip
har du vert ute med bilen din igjen:-)
flott dokumenterende bilde dette her
mvh anders
Fred S.
Still Life, død fugl.. Måtte lete litt etter hodet på min mørke skjerm, men skjønte omsider at det jeg trodde var noe annet, er hodet....
Vakker forråtnelse, i den grad en kan si det slik. Generelt liker jeg ikke å se bilder av døde dyr; aller verst synes jeg skrytebilder av jegere med fangst er, men heller ikke bilder av dyr som er døde av andre årsaker har jeg særlig sans for
Her er motivet såpass estetisert at det ligger på et litt annet ''plan'' og har en helt annen hensikt enn å skryte eller moralisere, og det hele er ganske vakkert...

vh fred
Tove H.
Tusen takk for fin tilbakemelding, Per Einar, Anders og Fred! Anders - mistenke meg som ikke har bil...(:o)) Fred - jeg deler dine meninger fullt og helt (!) om døde dyr og også jakttrofèer! Derfor holdt jeg nesten på å ikke legge dette ut. Men jeg syntes måken liknet litt på en liten engel, der den lå - (før jeg så hodet). Den hadde nok dødd en naturlig død og alt som kunne spises var spist (både rotter og mink nede ved vannet) - derfor et ''renslig'' syn. Reagerte på at fuglen var vakker tross sin tilstand og har prøvd å formidle det. Derfor veldig glad for tilbakemeldingene fra dere.
Hilsen Tove
Roar K.
Døden er en del av livet - også for fugler. Foretrekker helst å fotografere dem i live. Den mørke bakgrunnen gjorde seg her selv om den kanskje kan bli et ørlite problem for de med mørke skjermer. Lurer litt på om du skulle gjort det helt sort uten konturer for hos meg som nok har en lys skjerm så framstår bakgrunnen litt grumsete. Antagelig ligger dette i grenseland. Men som så ofte før fra din hånd presenteres det et litt spesielt bilde - et bilde som sier noe.

Roar
Avsluttet .
Hei du Tove.

Et meget flott og fortellende bilde da,

men deler også Freds og Roars fine utdypende kommentarer her.

Vanligvis pleier jeg ikke å dekke meg under andre, men på mitt histogram ser det ut som ditt bilde er en tanke for mørkt.

Ser at bakgrunnen er litt busker og lyng, litt sten og et par blader.
En mellomting kanskje.

Bruker Spyder Express for kalibrering slik at jeg har mitt på det tørre.

Hallo fra Eivind.

Tove H.
Takk for fine kommentarer, Roar og Eivind! Ekstra takk for siste setningen, din Roar - den varmet. Bildet er tatt etter solnedgang og er litt mørkt, men jeg lker det slik. Fuglen kledde ikke å bli lysnet - har testet det. Har lysnet mellomtonene litt, da. Bakgrunnen var steiner, gress og masse kvist og kvast. Har brukt masse tid på å rense bakgrunnen, så bakken antydes uten å virke dominerende. Ville ikke ha bakgrunnen helt sort, syntes det ble for hardt, men mulig den skulle vært det likevel....? Jeg har omsider fått meg en god skjerm og på den fungerer bakgrunnen fint, synes nå jeg, da.. Ikke hørt om Spyder Express, Eivind...
God helg fra Tove
Espen A. I.
Et spennende lowkey bilde. Liker lyset og ikke minst fuglen.

mvh Espen
Avsluttet .
Sleng innom Foto Video i din hjemby for å få mer info.

Der henger de omtrent som vinranker.

Det finnes selvølgelig andre kalibreringsdingser også.

Skjermen din er sikkert super den, men det er ikke sikkert den er kalibrert fra fabrikken for å matche CS3.

Dessuten vil alle skjermer tape seg over tid. Desverre er det ikke alle som er klar over dette.

Har fått påminnelse selv om at det er på tide å kalibrere.
Sender deg et bilde på Email av ståa i løpet av dagen.

God helg igjen fra Eivind.

Wenche J.
Oaooo, dette var spesielt Tove. Liker blånyansene og den mørke bakgrunnen som kanskje kunne vært en tanke mørkere. Skarpt med mange flotte detaljer:):):) Fint å lese kommentarene over. Mange interessante tanker der.
Mvh Wenche
Lars B.
Hei Tove.
For meg tolkes bildet så pass abstrakt slik at det er fargene og elementene i bildet som framheves og gjør inntrykk - og ikke den døde fuglen. Og det er jo bra - fine blå nyanser på sort bakgrunn med fjærene som lange ''penselstrøk''. Stemningsfullt, dekorativt og vakkert ;o)

Hilsen Lars
Tove H.
Tusen takk for nye kommentarer Espen, Eivind, Wenche og Lars! Fint at du liker lyset og fuglen, Espen! Lowkey kan det kanskje kalles... Takk for tips, Eivind. Skjermen min er helt ny - og i min uvitenhet vet jeg ikke hva C53 er heller, som den skal matche. Er kjempefornøyd med nyvinningen, har bosset nesten 1000 bilder etter å ha sett dem på ny skjerm! Merker meg det med mørkere bakgrunn, Wenche, får tenke på det. Ellers kjekt at du likte bildet. Likte kommentaren din, Lars - vakkert formulert!
God helg til dere fra Tove.
Øyvind A.
Det er bra at det tas slike bilder, vi trenger å utfordres med bilder av situasjoner vi ikke liker å se. Det er sannelig nok av bilder som bare er pene og som ikke pirrer i det hele tatt.

Jeg liker den mørke, blåkalde tonen du har valgt. Den er godt egnet til å understreke stemningen, og gjør den døde høyst nærværende. Likevel synes jeg toneskalaen er litt lite sprek.

Jeg er ikke veldig begeistret for utsnittet, jeg synes det blir litt trangt og rett på. Noe mer mørk flate kunne vært en bedre løsning.

På tross av mine innvendinger synes jeg dette er bra og severdig.

Ø.
Tove H.
Tusen takk for fin og konstruktiv kommentar, Øyvind. Skulle ha prøvd utsnittsrådet ut om jeg hadde hatt et bilde med mer rom rundt fuglen, tror det ville ville blitt en forbedring
Hilsen Tove.
Odd Tore S.
Sånn ender det bare, en eller annen gang. Eller litt eller mye annerledes.
Mørkt og dystert med blåtoner passer bra her. Kanskje litt for pen blåtone?
Bra vinkling, men trangt nok utsnitt.
Jeg skulle gjerne sett bittelitt lysere hode. Nå blir jeg for opptatt av hva den dingsen er for noe til å få med meg helheten. Jeg skulle likt å få den og så dra på oppdagelsestur omkring, men letingen etter hode har kanskje noe for seg også. Vet ikke hva du tenkte?
Odd Tore
Tove H.
Tusen takk for fin tilbakemelding, Odd Tore! Pen blåtone var ønskelig, fordi jeg ville vise det vakre ved den døde fuglen. Fuglen så ut som en liten engel da jeg oppdaget den - men for å få fram ''engelen'' måtte jeg ha fjernet diagonalen med hodet og halefjær og snudd bildet så fjærene vendte nedover. Jeg valgte likevel denne varianten pga diagonalen. Jeg ville ikke framheve det som ikke tilhørte den opprinnelige ''engelen'' - og tenkte at man sikkert - om ikke med èn gang, så rimelig fort - gjenkjente hodet... Målet var altså å vise det vakre. Men kanskje har du rett i at hodet likevel kunne vært tydeligere...
Hilsen Tove
Tom E.
Hmm - både makabert og vakkert.... elegant og trist. Bra.

Mvh TomE
Tove H.
Takk, Tom E! Fin tilbakemelding!
Hilsen Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu