Den siste bowleren
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger421
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_298882} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Avsluttet .
Herlig ''ensomt og forlatt''-stemning som hadde blitt enda herligere om du hadde droppet den diffuse glowingen eller hva det er du har brukt for en soft-effekt i etterbehandlingen. Et slikt motiv blir ikke gloriøst uansett hvor mye softing eller glød en legger til, og det er vel kanskje heller ikke meningen - at det skal være gloriøst? I allefall ville jeg ha valgt en annen og litt røffere presentasjon, mao på den måte utnyttet motivet bedre. For motivet, komposisjonen osv er jo glimrende.
Stig Børre E.
Enig i mye av det Tommy sier. Motiv og komposisjon er meget bra.
Effektene går mest ut over himmelen, den ser ikke bra ut for å si det mildt... :-)

StigB
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Jan Frode,

opplever da eg skrollet bildet at om du kuttet bildet kraftig til en halv cm over dørhåndtaket på døra i bygningen, så hadde du fått et roligere bilde med færre elementer og mer minimalistisk utseende.
Den ev. diffuse-glow-effekten plager ikkje meg.

Godt Nyttår, kjekt å sjå deg her igjenn.

Mvh Inger Anne
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Jan Frode! Det var lenge siden gitt. Her så det stille ut.. Og tittelen forsterker selvfølgelig dette uttykket, noe som fungerer godt. Man hadde nok fått den fornemmelsen uten tittelen også. Jeg liker den stilrene komposisjonen og utsnittet. Det er mange gjentakende rektangler som forsterker helheten, og bilen står godt. Glowen kunne til fordel ha vært dempet, men jeg liker blåtonene. Hyggelig å se fra deg igjen.

vh ingebjørg
Jon K. L.
Tror jeg ville kutte bort både himmel og tak slik at øverste bildkant gikk i flukt med takrennene. Da hadde bildet blitt renere og mer behagelig å se på. Ellers fin komp.

Jon K.
Espen A. I.
Bluringen/softingen gir bildet en glorete følelse og ødelegger et ellerså strøkent og lekkert bilde. Kom med en v2 så tenker jeg bildet er i boks. Ellers er bildet knallbra!

mvh Espen
Fred S.
Et renskårent sykke norsk tristesse, likevel vakkert og litt nostalgisk framstilt. Akkurat det nostalgiske preget synes jeg nesten passer bedre enn den ''hverdagsrealismen'' bildet ville ha hatt uten den forholdsvis beskjedne softingen, så for meg er softingen helt ok. Kunne godt ha tenkt meg bildet uten himmel.

vh fred
Trond H.
Motiv, farger og komposisjon funker som bare det her. Synes også det er litt uoverensstemmelse mellom etterbehandling og historien her( slik eg leser den) Et kutt overfra kan godt funke.

MVH TH
tommy l.
Hei. veldig fin stemning i dette bilde. Blir ikke plaget av softingen.


MvhTL
Odd Tore S.
Den siste bowleren, han som bare gikk inn og ble der. Håper han er lykkelig der inne.
Bra sett, og passe deppeblå utførelse. Det gjorde seg i s/h også med litt trim av kontrast, men ble da litt ''penere''.
Komp OK i horsontal retning, vertikalt kan kutt i topp være tenkbart, men ved å kutte hele himmelen blir det et inntrykk av veldig høyt tak.
Jeg vet ikke helt om den litt softe utførelsen er best her. Den understreker deppefølelsen, så den kan være et godt valg. Men 100 % overbevist er jeg ikke.
Odd Tore
Tone A.
Hei Jan Frode
Godt nyttår til deg som eg har sakna på foto.no, pga dine velkomponerte og særeigne bilde. Og ikkje minst har du gitt meg grundige kommentarar med gode råd når det gjeld landskapsfotografering.
Kjensla av melankoli er det som bildet gir meg eit uttrykk av. Pga den dystre himmelen og bygningen som er prega av forfall med kun den eine bilen som står nedsnødd igjen. Det kan ikkje vera så gildt å bowla åleine.
Her ville eg ikkje kutta bort himmelen, pga den er med å forsterka det dytre uttrykket som bildet har.
Men bilsporet nederst virkar litt ferskt så det ville eg nok ha fjerna, pga at det er ingen fortspor i snøen bort til døra heller.
Blåtonane forsterkar det melankolske og softinga gir ein fin effekt.
Flott komponert med med gode linjer og fine detaljar. Det manglande lyset, grønska oppetter veggene og den nedsnødde bilen i den urørte snøen er fine detaljar.
:) Tone
Anne Kari Berg K.
Hei,

et kjempefint bilde, både uttrykk og komposisjon. Nydelige fargetoner, fin himmel. Skulle gjerne ha tatt dette bildet :)

Anne Kari
Per Olav V. T.
Godt observert og komponert motiv, men ble litt mye softing etter min smak.... kunne vært interessant å se variant med kutt ned til taket og med mer naturlig etterbehandling.
Per Olav
Jan Frode A.
Hei hei alle sammen, og takk for gode tilbakemeldinger/kommentarer med synspunkter og innspill.

Delte meninger her, og det er bra; akkurat som det skal være.
Softingen blir mottatt så ymse. Akkurat dette tenkte jeg ikke så mye på selv; at den siste finnishen kunne 'uroe' selve handlingen i bildet. I utgangspunktet har jeg ikke brukt noen spesielle filtre eller annen effekt med tanke på softing under bildebehandlingen. Bildet er konvertert fra RAW (NEF)og stort sett ferdigbehandlet i Lightroom før de siste justeringer som er gjort i Corel Pain Shop Pro Photo XI.
Når det gjelder utsnittet, så prøvde jeg meg litt fram og tilbake og havna på det som ble det endelige resultatet. Grunnen er at jeg ønsket å ta vare på de horisontale linjene og også delingen i flater. Når det er sagt, så er jeg enig med Tone som observerte sporene nedi høyresiden.

Bildet er ifra Levanger, og ble tatt som en av de første eksponeringene mens jeg prøvde ut nytt kamera.

Takk igjen alle sammen :-)

mvh Jan Frode
Stine J.
Hei Jan Frode,

Herlig og ensom stemning i bildet. I mitt hode er elementene velplassert, det eneste jeg ikke liker her er himmelfargene... Jeg syns absolutt at himmelen hører hjemme, men fargene ble litt unaturlige.

mvh Stine

ps. Softingen (tilsiktet eller ei) sjenerer ikke meg)
Inger-Lise S.
Enkelt og stilig bilde! Fin komposisjon. Herlige fargetoner. Himmelen må med..
Den ensomme stemningen er absolutt med! Bra!

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu