:: Glimt i øyet ::
3 gode kollegaer, stuet sammen i et lite skjul. Ankom rundt åtte og rundt halv-ti var denne hønsehauken innom for første gang. Den var var litt beskjeden, så den stakk, men kom tilbake en god time senere og da beæret den oss med sitt nærvær for godt å vell 1 time. Å si at det var en stor naturopplevelse, er å ta forsiktig i:)
Mye kvister og dun foran hauken, men jeg fikk lysrefleksen i øyet og overkropp/hode i fri sikt, så da er i alle fall jeg fornøyd!
Bildet inngår i albumet Dyr -
Utstyr
  • Canon EOS 1Ds MkIII
  • Sigma EX 120-300/2.8 + 1,4x
  • Brennvidde365mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/320s
  • FilmtypeISO-400
  • Nei
  • AnnetSkjul, stativ, varme klær, gode kollegaer, mye tålmodighet:))
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_300032} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Joachim A.

Hei!
Fantastisk orange blikk som forsterkes av de rolige fargene ellers i bildet!
Enig at det ville være positivt med litt mer av beina til fuglen.
Dunene beskriver egentlig bare situasjonen godt, er jo ikke noe studiomiljø dette her.
Nydelig!
Hvor langt unna fuglen er du her?

Mvh Joachim
Truls S.

Trygt si at dette ikke er noe studiomiljø ja:))
Er rundt 5 meter fra fuglen.

Takk for tilbakemeldingen!
Aleksander M.

Hei
Lista har etterhvert blitt ganske høy for hønsehaukbilder så jeg synes ikke dette er mer enn ok. Litt kjedelig utsnitt og jeg synes også det er et minus at hauken ser ut av bildet. Om hodet hadde vært vendt andre veien hadde det blitt litt bedre. Noen ganger kan det være bra med litt kvist og kvast, men her synes jeg ikke det er et pluss. Kunne gjerne vært foruten en del av disse. Ellers har du jo god skarphet og flott farge i øyet! Jeg hadde selv vært glad for å hatt dette bildet selv, men sier hva jeg synes kunne vært enda bedre...

Mvh Aleksander
Svein B.

Se der ja! Ikke dårlig, spennende møter med naturens kraftfulle jeger er en opplevelse som setter seg. Miljøet kan ved første øyekast virke rotete- men på den annen side er dette gjerne en langt mer realistisk opplevelse for betrakteren enn de mest ryddige haukeplassene. Liker bildet godt.

Hils Stig F og Arnt Ove ;) Jungeltelegrafen går fort...selv om fjellovergangene er stengt.

Mvh
Svein B
Truls S.

Aleksander: Jepp, jeg ser de samme tingene som deg, har flere bilder, hvor hauken ser rett inn i objektivet, men jeg verdsetter lysglimtet, over blikket i kamera, i dette tilfellet. Tett utsnitt for å komme tettest mulig opp i hauken, eller->øyet, som ''gjør'' bilde for min del. Men takk for konstruktiv tilbakemelding, verdsettes!


Svein: Jeg har hatt gleden av å møte en yngere hønsehauk, på 10 m. hold for 2 år siden. Den gang satt jeg i bilen og fikk en fin samling bilder.
Men i dag var vi på langt nærmere hold og på nesten samme høyde som hauken, noe som forsterket opplevelsen for min del:)
Vi 3 som var ute, var dog enig i at det var leit at hauken ikke satt seg på en av ''utstillings-trærne'' som er satt opp, det ville vært prikken over i'en.
Men vi håper å kunne få en ny tur ut ved en annen anledning og hvem vet, kanskje vi kan få en hauk el. tilsvarende med en smørgul siv-bakgrunn:)
Uansett så hadde vi en fantastisk dag og opplevelse! :)
Skal hilse ja!
Nils B.

Så nå har du endelig truffet en av fruene. Det er vanskelig å skille noen av disse haukene fra hver andre men jeg tror dette er Elizabeth (den vare)

Neida jeg bare tulla litt. Opplevelsen står sikkert i høysetet her Truls, og når dere får denne vinkelen og dette miljøet så velger jeg å se bort fra det som kunne vært gjort på en annen måte. Et godt miljøbilde, og helt sikkert en flott naturopplevelse.
Ser du benytter samme objektiv som jeg har til utprøving. 300mm min har tatt kvelden og jeg leter i bruktmarkedet etter noe som kan erstatte min kjære følgesvenn. Forsøkte det litt i dag og i går men ...............

Uansett, flott og lykke til videre. Regner med at en gnist er tent!!!!
mvh Nils
Egil S.

Jeg synes bildet er bra nok jeg.
Blikket til hauken er knallbra likeså bakgrunnen.
At forgrunnen kunne vært bedre, ødelegger hverken bildet eller naturopplevelsen din her.

Mvh.
-Egil
Karl-Ivar I.

Nydelig bilde med skikkelig falkeblikk.
Mvh. Karl-Ivar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu