akter
Bildet inngår i albumet • Utsnitt • - Studie av detaljer i omgivelsene
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-02-10 11:58:38
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger629
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_301456} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Inger-Lise S.
Et nydelig bilde. Vakre, varme farger,-skarpt og godt, lekkert,klart vann med flotte speilinger. Vakkert lys.
Bildet gir vår-og sommerfølelse:)

Inger-Lise
Tove H.
Flott komponert. Spenstige farger og fint lys. Nydelig stemning som vekker sommerminner, kjenner lukten av salt sjø... Flott speiling!
Hilsen Tove
Anne Ø.
Synes dette er et fint utsnitt med dette ettermidagslyset som
gir disse klare fine fargene+speilingen!!
Liker det.
Hadde vært et spennende bilde også å kutte det rett
over den øverste lyse speilingen eller rett over den lyse båtripa.

Anne:)
Steinulf L.
Varmt fint lys. Fint med den hvite snekka som bryter inn i harmonien.
Geir N.
Et stemningsrikt bilde av disse gamle tresnekkene ,med litt plast innimellom.
Fine varme farver og lys.Godt komponert med båter som lager en diagonal innover i bildet. Jeg får litt sommerlengsel av dette.
mvh
Geir
Liv F. D.
Hei Geir.
Et vakkert og sommerlig bilde du viser oss her. Fine farger og speilinger i vannet. Nydelig!
mvh
Liv '')
Geir B.
Nettopp - dette er sommeren jeg lengter etter :-)

Samtidig er det min personlige ( uskrevne ) kommentar til HDR-hypen: Her er brente høylys og gjengrodde skygger en integrert del av det visuelle uttrykket ...... uten at jeg lar meg merke :-)

Så derfor:

Inger-Lise, Tove, Anne, Steinulf, Geir og Liv: Takk for at dere ville dele denne fotografiske sommerfølelsen med meg :-)

mvh
Geir
Bergliot E.
Hei Geir,
Dette var et vakkert syn. Ikke ofte man ser sånne flotte båter i havner nå til dags. Flotte klare farger som kom ekstra fint fram i det vakre lyset. Kjenner formelig brisen av varm sommervind når jeg ser på bildet ditt. Fin komposisjon.

Bergliot:)
Espen A. I.
Fint stemningsbilde, men mangler mye. Synes det blir litt monotont, vi har sett dette før om du skjønner hvor jeg vil her. Mer imponert over det andre du har presentert i det siste.

mvh Espen
Geir B.
Bergliot: Tusen takk for fin kommentar. Bildet er fra Risør og er tatt en sen ettermiddag i august og dette utsnittet bringer frem gode minner :-)

Espen: Tusen hjertelig takk for konstruktiv tilbakemelding: Kanskje dette bildet avslører den sentimentale delen i meg, dette bildet er nemlig alt annet en monotont for meg. Jeg setter veldig stor pris på din direkte evaluering - både her og på mange andre av mine bilder - og håper vi holder følge videre :-)

mmvh
Geir
Ole-Kristian T.
Et herlig bilde, med fantastiske farger og linjer. Disse trebåtene er jo så dekorative! Ville flipet bilde horisontalt, så blikket kan følge leseretningen. Likte dette veldig godt!
Gunnar John C.
De varme, rike og vel avstemte farvetonene skaper en stemning som treffer meg midt i sommerhjertet. Mange elementer i motivet peker i en praktisk-uromantisk retning, slik som stålbadetrappen på den runde furuhekken, og totalinntrykket er realistisk, norsk sommeridyll. Jeg liker den diagonale komposisjonen, men synes kanskje at avslutningen i toppen og til høyre er litt kaotisk-tilfeldig. Uansett - et bilde som gir sårt tiltrengt kunstig åndedrett til oss sommerbarn i februar.

Tittelen ''Akt...er'' - spiller den på disse frodige furubakstussene?

Vennlig hilsen,
Gunnar
Geir B.
Ole-Kristian: Takk for en fin kommentar. Personlig synes jeg komposisjoenn følger leseretningen ved at diagonalen starter øverst til venstre og går nedover mot høyre. En fllpp vil bety at blikket kan starte nede til venstre og gå oppover mot høyre - det blir som å beskrive dagslyset fra januaar til St.Hans - en positiv, oppadstigende endring - det skal jeg prøve :-)

Gunnar: Tusen hjertelig takk for både en fyldig, tankevekkende og oppmerksomme kommentar. Du er kanskje den som gir de aller beste kommentarene på dotten ( det gjelder allle dine kommentarer jeg har kommet over ) for tiden, nettopp fordi du både er personlig, direkte, bekrivende og oppmuntrnde i det du skriver. Så derfor: Takk, nok en gang.

Et slikt motiv er alltid vanskelig å avgrense, her ser jeg selv det du påpeker men jag har ikke funnet andre /bedre løsninger.

Tittelen ''akter'' er et forsøk på ordspill á la det du antyder: Båtens stjert kalles jo ofte akterende og det er noe vakkert, feminint og kroppslig over disse ''rumpene'', synes jeg :-)

Dessuten er bildet en stille protest mot all viraken rundt den sterkt overvurderte HDR-teknikken. Pga bevegelser i sjøen og båtene vil det være umulig å ta flere enn én ksponering av dette motivet og da kan jo kanskje tittelen forstås som ''mye akter om lite'' á la ''much ado about nothing''.


mvh
Geir

Geir B.
Og der var bildet flippet horrisontalt - mulig det gir en bedre og mer naturlig visuell bevegelse i flaten.

mvh
Geir
Bergliot E.
Ja ble kanskje bedre linjeføring når du flippet det....fint er det uansett!
Ingunn S.
Hei Geir:)
Fikk skikkelig god sommerfølelse av bildet ditt...med de gyldne fargene i treverket av ettermiddagsolen.
Nydelige varme farger og speilinger i sjøen, utsnittet er nært og fint.
Godt jobbet!

Hilsen Ingunn:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu