Forfall
Bilde tatt fra Lote fergekai, da jeg stod og ventet på fergen. Naustene var langt borte, og jeg brukte den zoom jeg hadde tilgjengelig for å få tatt dette bildet. Tiden var for knapp til å gå nærmere og ta bilder.


Lens: VR 18-200mm F/3.5-5.6 G
Focal Length: 200mm
Digital Vari-Program: Auto (Flash Off)
Metering Mode: Multi-Pattern
1/80 sec - F/5.6
Exposure Comp.: 0 EV
Sensitivity: ISO 1600
Optimize Image:
White Balance: Auto
AF Mode: AF-A
Flash Sync Mode:
Flash Mode:
Auto Flash Comp:
Color Mode: Mode IIIa (sRGB)
Tone Comp.: Auto
Hue Adjustment: 0°
Saturation: Auto
Sharpening: Auto
Image Comment:
Long Exposure NR: Off
VR Control: Off
High ISO NR: Off
Bildet inngår i albumet Natur og stemningsbilder - Natur og stemningsbilder tatt på jobb eller gjennomfarten.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-02-07 21:33:07
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D-40
  • VR 18-200mm F/3.5-5.6 G
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_301638} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
johnny leo j.

Fint motiv. Den fargeversjonen ville jeg kuttet veien i fronten av bildet. Den andre versjonen ble spøkelses aktig. Men jeg synes begge versjonen bærer preg av att det kanskje er litt for mye effekt bruk..

Alltid morsomt å eksperimentere og teste. likte v2 best.

Knips ivei.

Mvh Johnny
Ole-Kristian T.

Hei Trond, merkelig hvordan vi mennesker blir tiltrukket av forfall..det er vel bl.a. noe med at tid, vær og vind gjør materialer mer nyanserte, med økt struktur og tekstur. På disse bygningene kan man vel si at forfallet har gått nokså langt, det ene taket sliter visst veldig..Jeg liker bildet ditt, men tenker at du kunne fått mange bilder ut av motivet, jeg synes det blir litt verken eller, vi får ikke tatt bygningene skikkelig i øyesyn, hadde du gått mye nærmere kunne vi studert veggene og f.eks. det spennende fargespillet i taksteinene nærmere. På den annen side får vi nå mye av miljøet rundt; det jeg liker godt i bildet er kombinasjonen av høstfargene og det tynne snølaget. Redigeringen i #2 var vel ikke så vellykket, kontrastene er altfor sterke og jeg synes ikke det falt bra ut. Men #1 gir meg mye, synes dette var et interessant bilde :)
Trond Runar S.

Takk for gode kommentarer.
Jeg vet at versjon 2 er ekstrem, og ikke alle liker slike bilder. Selvsagt hadde det vært kjekt å få med flere detaljer i f.eks. veggbord og takstein. Intensjonen med bildet var å få med helheten rundt desse naustene, og som du Ole Kristian sier, atmosfæren rundt er utrolig spennende med mange elementer. En har strandkanten med mye tare og drivved etter springflo, nysnø på sovende marker. Bilveien og telefon stolpene viser nåtidens inngrep i naturen, og gir fin kontrast til den gamle tiden som naustene representerer.

Mvh

Trond R. Solevåg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu