Dette bildet ble tatt på en trugetur i nærområdet. Det fine med nordlyset er at man kan glede seg over dette naturfenomenet helt nede i bygda.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger698
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_301758} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Kristin S.
Meget flott. Liker formatet du har valgt og plasseringa av steinen i forgrunnen.
Blikket stopper først opp ved denne og leder blikket videre innover i bildet.
Fine linjer og god balanse i komposisjon. Likte dette veldig godt:)

Mvh Kristin
Kjell G.
Utrolig flott!
Jeg er litt usikker på midtstillingen av steinen og rabben i forgrunnen.

Det er lett å bli litt misunnerlig når man ser noe så staselig!

mvh kjellg
Brita Helen E.
Hei!
Så vakkert så vakkert! Fint format du har valgt. Midtstillingen av steinen plager ikke meg. God komp. og klare fine farger. Knallfint foto!!

Mvh Brita...
Bergliot E.
Hei Jan-Eilert,
Dette var vakkert. Likte formatet du har valgt på bildet. Flott med lyset og skyggene som fremhevet den flotte naturen. Et velkomponert bilde.

Bergliot:)
Jan-Eilert P.
Fint å høre at det funker. Jeg vet jo at dette ikke er noe spektakulært bilde, men klassisk enkelt nordlysbilde. Nordlyset er jo ikke engang skikkelig sterkt, men jeg syns at det hadde noe ved seg og fint at det er flere som liker det.

Flott at du nevner steinen Kjell. Det hadde jeg ikke tenkt på og er derfor greit å vurdere. Akkurat nå syns jeg den har sin plass i bildet, men vurderer alle slike tanker i ettertid. Når bildet jeg har fått bildet på avstand tenker jeg alltid på slike innspill og gjør en egen vurdering av hva jeg syns selv.
ketil o.
Hei!
Velkomponert og fint bilde av nordlyset. God skarphet/dybde. Fint lys i bildet generelt. Litt usikker på om det blir noe midtstilt,men pent er det lell:)
Mvh:
ketil
Kjell G.
Hei igjen!
Det jeg glemte å si, er at det flotte lyset på forgrunnen øker kvaliteten på bildet mye!

mvh kjellg

Jan-Eilert P.
Takker. Jeg tror steinen skaper balanse i bildet. Hadde den vært på siden hadde ikke kvadratisk utsnitt fungert? Jeg syns også den leder blikken opp mot fjellet og nordlyset. Den kunne imidlertid vært enda mer pyramideformet. Det hadde vært ideelt for min del. Men kom gjerne med tanker vedr. dette. Jeg vil ikke være for skråsikker. Det er fort å se seg blind. Fint at du liker lyset på steinen Kjell. Det skyldes bruk planlagt bruk av lykt under opptaket.

Tor Olav O.
Det er jo helt utrolig vakkert dette..og for en opplevelse det må være å se det. Men dere ser vel fenomenet så mye at dere blir vant med det. mvh Tor Olav
Trine B.
OI!! Fantastisk flott! Anbefaling fra meg :)
Tom Armand H.
Hei
Utrolig flott bilde av nordlyset og misunner deg opplevelsen. Har knapt sett nordlys noen gang :-)
Liker godt lyset du har fått i forgrunnen da dette , sammen med det flotte nordlyset, gir en større variasjon i valører.
Ole-Kristian T.
Nydelig lys, både på himmelen og på forgrunnen. Vakkert!
Tom E.
Hei!
Vakkert og fint formidlet,det å se dette på en skjerm rettferdigjør ikke opplevelsen du har hatt av dette fenomenet.Kunne tenkt meg å se dette i større format.
mvh Tom
Jan-Eilert P.
Ja, nordlys er et flott fenomen og Nordkalotten er faktisk en av de flotteste stedene i verden å observere dette fenomenet. I motsetning til kalde og ugjestmilde strøk andre steder på kloden er det på grunn av golfstrømmen gode klimatiske forhold her i nord. En mørketidstur til Kirkenes er derfor å anbefale for alle som ønsker å oppleve dette . Noen garanti har man selvsagt ikke her oppe heller. Hemmeligheten ligger i å bruke mye tid utendørs.

Selv om vi er vant til nordlys, blir man ikke lei og det er utfordrende nok å få fine bilder. Det er sikkert mange som kan skrive under på det. Kreativt sett er det utfordrende å skape nordlysbilder i et landkskapsbilde. Nordlyset dukker sjelden opp der du ønsker ;-) (Tom Elton: Det kan godt være at jeg skriver dette ut i stort format og dersom du er i Kirkenes kan du gi beskjed så kan du kanskje se det i svært. Foreløpig eksisterer det kun på harddisk og der skal det bli til jeg har latt det modnet litt og bestemt meg for om det har noen ''fremtid'' ;-) )
Per Harald O.
Et sjeldent godt og velkomponert nordlysbilde!
Herved anbefalt!
PHO
Fredrik S.
Hei

Eit svært vakkert bilde av nordlyset!
Virkelig klare og flotte fargar.

Lyset på bakken er også flott.

Mvh Fredrik S
Jan-Eilert P.
Takk for respons og takk for anbefalinger. Hyggelig at dere liker bildet ;-)

mvh

Jan-Eilert
Ketil K.
Lekker himmel. Jeg ville kuttet knausen i forgrunnen, selv om bildet dermed blir mer ''standard''. Synes det ellers blir for mye sprik i komposisjonen, med to steder som ikke viser noen direkte komposisjonsmessig sammenheng utover forskjellene i lyset.
Jan-Eilert P.
Takk for fin og ærlig kritikk. Jeg kommer nok ikke til å kutte vekk steinen. Da går jeg heller for et annet alternativ. Personlig syns jeg sammenhengen ligger i pyramideformen som leder blikket mot himmelen, men det er ikke sikkert jeg har lykkes. Jeg tar med meg kritikken videre Ketil og lar den modnes. Det er fort å se seg blind på sine egne bilder, der man har betraktet dem for lenge.

Jan-Eilert
Vegard L.
Kjempeflott nordlysbilde dette!
Vegard
Janne M.
Veldig vakkert bilde. Kompen er for meg veldig grei. Hvorfor skal alle være A4? Lyset er flott, blir dratt inn i bilde. God anbefaling fra meg.
Jan-Eilert P.
Takk til dere siste for kommentarer og anbefaling

Til Janne- Når det gjelder komposisjon i bilder er det en del ''regler'', som ikke er til unngå i de fleste bilder. Leonardo DaVinci sine bilder viser godt dette. Kompet går egentlig litt utover dette med personlig smak og moter i tiden. Jeg har lest kommentarer som : Har ikke det gyldne snitt snart gått ut på dato'' og slike innspill er litt misvisene for hva det handler om. Dette går på hvordan det menneskelige øyet er ''skrudd sammen'' og oppfatter todimensjonale bilder. Disse ''reglene'' kan med fordel brytes en del ganger, men oftest blir resultatet best om man holder seg til reglene. For min del går det mest på fealing og følelse av hva jeg syns stemmer. Jeg bruker ikke linjal på mine bilder, men forsøker å være bevist på plassering av elementene allikevel.
Geir Helge S.
Helt greit nordlysbilde Jan-Eilert.
Finner det ikke så spennende på grunn av de noe kjedelige omgivelsene. Fenomenet er derimot spektakulært uansett omgivelser. Har savnet nordlyset etter at jeg flyttet sørover igjen.
Mvh Geir
Ketil K.
Har også sett på ditt bilde i lys av din nye kommentar. Det er klart du absolutt har et poeng med at knausen i forgrunnen viser innover i bildet. Men det er sånn når vi fotograferer at det som er tydelig for fotografen selv ikke alltid fremstår like tydelig for den som betrakter bildet.

Men her, ved nærmere tanker og vurdering er jeg enig, knausen og forgrunnslyset bidrar i komposisjonen, men kunne kanskje vært plassert noe mer til høyre i bildet, så den blir tydeligere og gir øket dynamikk innover i bildet?
Jan-Eilert P.
Takk for ærlig tilbakemelding Geir Helge. Jeg kommer helt sikkert til å savne det, når jeg vender blikket sørover igjen også. Nordlyset er et svært fascinerende fenomen.

Helt enig med deg Ketil at det ikke alltid står like tydelig for den som betrakter bildet og mye er også en smaksak. Det finnes ingen fasit og det gjør det hele så spennende. Jeg trur jeg skal bare ta med meg alle tilbakemeldingene og tenke over det til senere.

Takk
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu