Gaupejakt
87 gauper kan skytes under den pågående kvotejakta på gaupe her i landet. 17 av disse kan felles i mitt nærområde her i Namdalen.

Bildet er bearbeidet en god del og jeg lurer på om det vises. Kanskje ble det for mye av det gode? Ta gjerne mot kommentarer.

Gaupa på bildet ble felt i Overhalla.
Bildet inngår i albumet - Norsk natur - - Generelle bilder fra naturen rundt om. De fleste bildene er tatt i mine hjemtrakter i Namdalen.
Utstyr
  • Nikon D200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_302674} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Stian H.
Likte nok panoreringen din bedre;-) Men det er helt sikkert salgsvare for jaktbladene dette.

Fin beskrivelse av jegeren på tur hjem fra en vellykket jakt, og et mye bedre bilde enn det man oftest ser av en broket samling karslige typer som glisende prøver å få plass oppå det døde dyret, og helst fullt bevæpnet med slutstykkene på plass!

Fint lys og flotte farger, dog er kanskje himmelen blå nok? Ser ellers ingen tegn til mye etterarbeid jeg...

Hadde en vindfull dag ved havet, med et heller fattig utbytte mht til landskapsbilder. Et fortrolig fjæreplytt par berget dagen:-)

Stian
Aleksander M.
Hei Kjartan!
Jeg synes dette var et flott og fortellende bilde av måneskinnsjakt. Jeg liker det godt, men ang. bearbeidingen er jeg ikke helt sikker og dette er nok heller ikke mitt beste område. Vet ikke hva slags teknikker du har brukt, men hvis du har brukt ''lovlige'' midler synes jeg det er fint. Vet at det er stor uenighet ang. hva ''lovlige'' midler er, så i dette tilfellet må det jo være du som bestemmer om du mener det er ''lovlig'' eller ikke. Du har presentert flotte og sjeldne gaupebilder og dette er jo også en del av mange gaupers liv...dessverre....

Mvh Aleksander
Espen B.
Synes dette var et meget bra bilde. Ser ingen tegn til kraftig bearbeiding selv om himmelen kanskje er litt for blå? Et fint bilde uansett fremgansmåte. Det er vel bildet som teller er det ikke? :)

Espen
Per Einar G.
God kveld Kjartan!

Jeg syntes dette var et meget godt fortellende bilde fra Gaupejakten, gode kontraster, vakkert lys med den blå himmelen som et pluss. Fine skygger og linjer i snøen.
Topp bilde og etterbehandling spør du meg!

Per E.
L K.
Huffda! Kan ikke disse fantastiske dyrene få leve i fred. Bildet er ok, men handlingen er motbydelig.
Jon Inge B.
Ærlig og seriøst: Jeg synes dette ser kunstig ut. Førsteinntrykket er studiobelysning og falsk snø, både børsa og gaupa bæres på en unaturlig måte. Jeg ser selvsagt at det ''fototeknisk'' viser motivet bedre enn om jegeren fikk gaupa høyere opp på skuldra så han slapp å snuble i den for hvert skritt, og børsa lengre inn på skuldra så den ikke sklir av. Men for min del blir det den praktiske delen som blir førsteinntrykket. Det blir litt ''disney-julekort'' over stemninga. Det er mulig det er denne stemninga du ønsker å skape. I motsetning til en del andre liker jeg motivet... Godt.
Trine A.
Jeg får litt ekkel KKK-følelse av dette. En hvitkledd type med skjult ansikt som sniker seg rundt i mørket og jakter på uskyldige :..(
mvh Trine
Kjartan T.
Takk for tilbakemeldinger på bildet.

Når det gjelder innholdet har jeg i grunnen lite annet å si enn at dette er norsk naturdokumentar.

Når det gjelder bildets tilblivelse så kunne det altså ha blitt laget i et studio, med kustig snø, blå bakgrunn og trær plukket inn fra skogen, men slik er det ikke - heldigvis:) Det er et bilde som er dempet kraftig ned og selektivt etterbehandlet i photoshop. Deler av bildet er altså gjort lysere under etterbehandlinga, noe som forsåvidt også kunne blitt gjort i et godt gammeldags mørkerom med film.

Skal jeg være ærlig så synes jeg selv at snøen på treet til høyre ble litt for lys og kunstig. Du kan nok kanskje se at det ikke stemmer helt. Men morsomt at mange synes det ser greit ut.

''Disney''-stemning høres foresten bra ut. Få er så flinke som Disneykonsernet på å skape stemning:)
Per Harald O.
Dette ble et velkomponert, flott fortellende stemningsbilde fra de dype skoger.
Bergliot E.
Flott dokumentasjon fra jakten selvom eg nu syns litt synd i gaupa da.

Men av og til så må vi mennesker inn og gjøre regulereinger i naturen. Blir det for mye av jaktdyr så går det jo utover andre dyr igjen. Sånn er det jo bare. Fint at det er regulert og at myndighetenen forhåpentligvis har kontroll over bestanden så den ikke ryddes ut eller overbelaster naturen.

Jeg har aldri tvilt på at dette ikke var ekte. Tror ikke at det er din stil å liksom ''lage'' til en setting som ikke er reell uten å skriv at du har gjort det. Jeg syns du her presenterer en flott dokumentasjon fra en jakttur.

Bergliot.)
Monika Frisvold V.
Hei
Dette bildet flikte jeg meget godt...
Meget flott stemning i bildet...flotte detaljer og fine farger...
Meget spesielt og flott bilde...
mvh monika
Rolf S.
Jeg syns dette ble et veldig bra og beskrivende Gaupejakt bilde.
I disse dager er alle Gauper fredløse i mitt distrikt, her ønskes det ikke etablering i det hele tatt. Men vi har veldig få Gauper her og med dårlige sporingsforhold så blir det ikke mye jakting etter denne spennende arten.
Mvh Rolf
Vegard L.
Fint dette. Et beskrivende bilde. Gaupa virker stor.
God helg!
Vegard
Roger A.
Hei Kjartan.

Flott bilde fra en jakt som er nødvendig her i Nord-Trøndelag. Vil ikke gjøre dette til en diskusjon, men det er MYE bjørn og gaupe i indre namdalen.

Ser noen nevner studiokvalitet, og er enig i det, men det er vel ikke noe minus akkurat. Har noen sett bildene til f.eks. Steven Austin?

Godt lys, god stemning og skarpt så det monner. Liker teksturen til snøen.

Tror nok jegeren heiser den store hannen lengre opp på aksla etter bildet er tatt.

//roger
Kjartan T.
Takk igjen til de som har tatt seg tid til å se på og kommentere bildet. Tror denne gaupa hadde tippet 25 kilo så den var ikke veldig lett å bakse frem på truger, spesielt ikke med en masende fotograf hakk i hel:)

Roger, ja Namdalen er et skikkelig fint naturområde med tilhørende rovdyrbestander, som er noen av de klart tetteste i dette landet. For mye - eller for lite, det vil det alltid være en diskusjon om ut fra hvem som uttaler seg. Naturfotografen og sauebonden har helt sikkert noe å diskutere, men vi får vel som du skriver holde det unna bildekritikken...
Camilla E.
Må si jeg er enig med L. Kristoffersen...kan vi ikke la de stakkars uskyldige dyra være i fred.
Hilfred M.
Ett godt dokumentarfoto.
Litt HDR-aktig i skyggepartiene, men gir meg en god stemningsrapport fra skogen etter en lang og slitsom dag på gaupesporet.
Viser samtidig dimensjonene på det store kattedyret på en troverdig måte.
Ett av de bedre jaktbildene jeg har sett.
Anbefales.
Kjell Ivar Ø.
Utmerket dokumentar foto og en hver Gaupejegers Billed drøm.
Finner ingen ting og utsette på dette Kjartan.
Vh Kjell Ivar
Tore S.
Fikk litt sånn skrekkfilm følelse av det hele, jegeren ser litt ond ut der han går med rifla og byttet over skulderen. Men for en størrelse på Gaupene da.. Visste ikke at de var så store.
Odd E. k.
Hei Kjartan!

For meg er dette et sterkt og trist bilde der vår naturforvaltning har slått fullstendig feil. Skal ikke utdype dette nærmere men jeg føler dette må kunne nevnes når slike bilder dukker opp. Ikke ta det personlig kjartan da bildet er en god dokumentasjon på at slike ting gjøres uten tilstrekkelig dokumentasjon på antall levende gauper her i landet.

Mvh

Odd E.
Fredrik S.
Enig med Odds kommentar ovanfor.

God dokumentasjon, og eit sterkt og trist bilde.

87 gauper er ei skyhøg kvote med tanke på den lave bestanden.
Forstår godt bønders frustrasjon ved tap av dyr, men løsninga er ikkje massiv avskytning av ein trua art som svært mange kunne tenke seg å oppleve i norsk natur.

Men igjen, god dokumentasjon, og eit teknisk godt bilde.
Syntes ikkje det vart for masse av det gode i etterbehandlinga.

God helg!

mvh Fredrik S


Torbjørn D.
Eit flott bilde, ramma rundt jeger og bytte er perfekt. Både lys og motiv skaper ein fantastisk stemning. Bra jobba:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu