:: til dekket bord ::
Sammen med 2 gode kollegaer fra Stavanger foto, ankom vi skjulet rundt kvartover syv i dag. Fikk festa åte (rype) og satt oss til rette i skjulet. Utstyret ble satt opp, av med jakker og sko, regna med at det kom til å gå noen timer før det dukka opp noe fugl. Men den gang ei, etter knappe 20 min, så kom hønsehauken inn på åtet, da var klokka rundt åtte og lyset var...tja, ikke så særlig bra:) Guttene satt som på pinner og venta til hauken hadde slått seg til ro og fått i seg litt rype, så smalt det i utløserne.
Vi hadde hauken på pinnen i drøye 20 min, før den gikk på et annet åte, som lå på bakken, utenfor synsvidde.
Stor, men KALD, opplevelse:)
Bildet inngår i albumet Dyr -
Utstyr
  • Canon EOS 1Ds MkIII
  • Sigma EX 120-300/2.8
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeISO-1000
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_302958} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Stian H.

Svært vakker voksen gutt det her, veldig flott! Lys, farger og eksponering er supert, og komposisjonen behagelig. Teknisk intet å utsette.

Skulle jeg finne noe å pirke på, måtte det være at jeg får en sterk følelse av å befinne meg i et åkerlandskap, og i så måte passet det ikke inn med ei vinterrype. Ei ringdue hadde gjort susen! Selvsagt er det flott å se denne fuglen i gammelskogen, men at den jakter på kornåkre er slett ikke uvanlig. I mine ungdomsår på duejakt rundt ås, stakk den av med mang en utlagt rigdue:-)

Et vakkert bilde av en svært vakker fugl, det er det! Gratulerer med opplevelsen.

Stian
Øistein W.

Takk for at du deler dette flotte øyeblikket med oss
Truls S.

Stian: Jepp, rype i vinterdrakt er nok litt feil i denne settingen, trodde det skulle være en smal sak å få tak i åte, når jeg var ute for å kjøpe dette inn i går.
Men den gang ei, var i 5 butikker og det eneste som var å oppdrive var denne rypa samt en tiur.
Tiuren hadde kanskje sett mer naturtro når det kommer til farge i fjærdrakt, men den kosta.......MYE, så det blei rype i vintermodus:)
Truls S.

ØW: Bare hyggelig, veldig moro å kunne få gjøre slike opptak selv, etter å ha sett rovfuglbilder fra Jæren, tatt av andre medlemmer her på dotten, gjennom flere år:)
Turid L.

Wow dette var knallbra.
Så skarpt og flott med rolig fin bakgrunn.
Dette vil jeg gjerne gi en anbefaling.

mvh Turid
Aleksander M.

Hei
Åkerlandskapet er en naturlig biotop for hønsehauken, men det er ikke veldig vanlig med rype der. Derfor synes jeg dette er litt ''trekk'', men dette er også tidligere nevnt. Bortsett fra dette elementet synes jeg du har løst oppgaven meget godt. Skarphet, utsnitt og bakgrunn er bra. Drømmer selv om å få denne i søkeren!

Mvh Aleksander
Arnt Ove J.

Dette var flott ! Hauken står fint frem fra den diffuse bakgrunnen.
Håper dere hadde en fin dag i fotoskjulet.

mvh
Arnt Ove
Monika Frisvold V.

Hei
Dette er en flott opplevelse...
flott skarphet, å fin dus bakgrunn....helig blikk...
Ja dette kan du være stolt av.... Lekkert..
mvh monika
Odd E. k.

hei Truls!

Et fint bilde av hønsehauken, der den har tatt med seg rypa ned fra fjellet. Liker godt det flotte oppsynet og det skarpe blikket. Fint lys og flotte farger på fuglen. Skulle ønsket en noe større dybdeskarphet, da stjerten er noe uskart. Flott bakgrunn som fint passer til hønsehaukhannen.Bra fanget fra skjulet Truls!

Mvh

Odd E.
Svein B.

Fint av hauken dette. Som nevnt litt kræsj med den hvite rypa i forhold til inntrykket av åkerlandskapet- men kanskje den tok rypa med til Jæren under trekket ut ;) Ett flott bilde er det.

Mvh
Svein B
Thomas K.

Hei
Dette var meget flott. Komposisjon, farger, skarphet, dramatikk.
Gratulerer!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu