Inne i gasskammeret i Auschwitz 1
Inne i det ca 210 kvadratmeter store gasskammeret ble fangene ført inn, og etter at dørene var lukket bak dem sørget Syklon C i løpet av max 20 minutter å ta livet av de flere hundre som var presset inn.

Går det an å forestille seg hva som kan ha skjedd her inne i løpet av disse minuttene?

Til venstre ser vi inn i krematoriet.
Bildet inngår i albumet Auschwitz Birkenau -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-02-23 15:27:21
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_303247} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Aina s.
Tenker på alt det fæle som skjedde før de havnet her også jeg. Det verste jeg kunne tenke meg i en slik situasjon (krigssituasjon) er at ungene ble røsket vekk fra mødrene. Når det gjelder dette bildet synes jeg det er bra fordi det skaper mange tanker. Fint du fikk med ovnene. Synd med inngjerding og blomster som forstyrrer opplevelsen.

Mvh Aina
Oddbjørn W.
Selvsagt dumt med inngjerdingen, men personlig synes jeg ikke blomstene gjør noe. Kansje er det noen som har fått noen kjære drept her? Blomster var det forøvrig overalt - gjerne med noen personlige ord.

Det sies at det som skjedde etter at dørene var lukket til gasskammeret var at lyset ble slukket, og så ble blåsyregassen sluppet inn i rommet fra åpninger i taket. Gassen la seg først nederst, og da forsøkte alle å komme så høyt opp som mulig - og de sterkest kom høyest opp - med det resultat at de minste ble trampet ned og ble liggene nederst...

Mange takk for kommentaren Aina.

PS: Ser du er fra Trondheim; jeg sitter faktisk på et hotell i Trondheim og skriver disse linjene.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu