Tåkevandring
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger422
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_303551} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Stig Børre E.
Lekkert stemningsbilde.
Det skjer mye på høyre side og lite på venstre side.
Sånn sett så halter komposisjonen noe, men ikke nok til å ødelegge opplevelsen. :-)

StigB
Bente K.
De to på tur som forsvinner inn i tåkeheimen gjør hele bildet. De oppdaget jeg ikke med det første, derfor synes jeg det skapte et overraskelsesmoment.
Den litt triste og tunge stemningen fra en dyster tåkedag formidler du godt her.
Hilsen Bente
anders s.
synes dette ble et meget flott bilde
der både komp og stemning sitter som et skudd
meget bra odd
anbefales
mvh anders
Eirik H.
Mykje bra, men den venstre delen av biletet gir lite. Eg ville ha kutta like etter rekka med tre til høgre i biletet. Då vil du framheve laga innover i biletet. No flyt det litt ut.
Jon T. M.
Så Bra! Behold det som det er. Rommet til venstre gjør det spennende synes jeg. Mvh, Jon.
Tove H.
Flott stemning med de to på tur som høydepunkt. Liker bildet som det er.
Hilsen Tove
Tone A.
Hei
Eit flott stemningsbilde med skoddelaget som gir ei fin tredeling av bildet.
Skoddelaget i forgrunnen virkar som det er tettare enn det øverste, men likevel kjem positurane av hudn og menneske fram. Heilt nederst skimtar eg også lyse snøstriper som går litt diagonalt frå eine sida lit den andre.
Midtgrunnen med det lette skoddelaget/disen gir bildet fine kontrastar med desse høgreiste grantrea og det eine bjørketreet (?) i høgresida, som dannar mest ei bølgeform. Avslutninga av denne trebølga kjem heilt i venstrekanten, desse trea er mest borte i skodda. Difor likar eg bildet slik det er med turgåaren med hund, som virkar så småe i dette frodige trelandskapet som er så innhylla av skodde.
Øverst er skodda litt lettare i høgresida, men likevel skjular den godt den skogsdekka fjellsida.
Flott komponert med eit mjukt uttrykk og fine gråtonar.
Ei anbefaling frå meg også.
Helsing Tone
Kristin S.
Et flott og stemningsfullt bilde, støtter kuttforslaget på venstre side:)

Mvh Kristin
Jan-Eilert P.
Støtter Erik Holmøyvik sin kritikk. Kutt til kvad.komp ved trea gjør at blikket etterhvert faller mot dalen i bakgrunnen (oppe i h. hjørne) Det er et spennende del av bildet som er litt inne i tåke og gir rom for drømmer og tanker. Midtstillingen av hund og mann gjør ingenting. Spennende dette.
Avsluttet .
Jeg synes dette ble flott, utsnitt og komp fungerer helt for meg, fin stemning i bildet.

Eirik
Avsluttet .
Heisann Odd Tore.

Flott stemningsbilde i tåka. Akkurat i rette øyeblikk.

Fin innstilling av kameraet. Ikke noe brus her i gården

Godt jobba dette.

Hallo fra Eivind.
Steinulf L.
Vakkert. Jeg synes du viser nok natur til at formatet kan være som det er.
Rolf S.
Stemningsfullt og flott tåkebilde.
En beskjæring på venstre side vil etter min mening ødelegge mye av det som er spennende i bildet, nemlig det tåkehavet som disse 2 skapningene snart blir oppslukt av.
Lars-Anders M.
Tåken letter og frem kommer en hund ogen mann. Håper de finner hjem!
Vakker bild.
Ann F.
Hvis du beskjærer her, ødelegges den naturlige skrålinjen fra de to på tur over til trærne nesten helt skjult i tåka. Nå har den sitt naturlige endepunkt fra de to, den ender i noe.
Mvh Ann
Odd Tore S.
Takk for innspill og ros og anbefalinger fra Anders, Tone og Eirik!
Bildet var ment å gjenngi den helt spesielle stemningen her:
Mennesket og hund som snart er helt oppslukt av tåka og allerede har mistet all føling med hvor de går og hva de møter, og fotografen som fortsatt har både oversikt og litt utsikt.
Beskjæringen er derfor tilpasset dette. Det opprinnelige opptaket var balansert med et tre i venstre side som stikker opp av tåka, men det ødela inntrykket at uvisshet og måtte ofres. Trangere ville jeg heller ikke ha det.
Det litt interessante som ingen kan se av bildet, men som jeg vet, er at om de dreier av det minste mot høyre, går de rett på en bjønn. I følge lokalavisen har den fått hunder til å miste besinnelsen totalt og løpe to mil før de roet seg igjen. Men det blir et annet bilde. Kanskje.
Odd Tore
Per Olav V. T.
Fint behagelig motiv som jeg ville beholdt som det var. Stemningen kommer godt frem. En bakenforliggende historie om detaljer som befinner seg i tåkehavet setter bildet i en spennende sammenheng for de som kjenner til dette. Her ville i så fall stillheten og freden bli brutalt brutt :)
Per Olav
Brita Helen E.
Hei!
Et veldig spennende og stemningsfullt bilde du viser her.
Mannen og hunden inne i tåka,samt trærne som stikker fram over tåka gjør hele bildet. Meget severdig! Enig ang kutt til venstre i bildet,men ellers var dette veldig bra!

Mvh Brita...
Fred S.
Tåke,ja, kjent materie.... Her slår jeg meg sammen med den minoriteten som synes at bildet kunne ha vært kuttet en god bit i venstre kant; for meg slutter bildet rett vest for siste granbusk.
Var i grunn så opptatt med å finne ut av nettopp det at jeg først overså mann og hund, og syntes egentli at dette var et litt småkjedelig tåkebilde. Men da den tobeinte og den firbeinte dukket opp løftet bildet seg noen hakk.

vh fred
Ketil K.
Meget bra bilde!

Her ville jeg kappet mye i bunn og til venstre. Dessuten ville jeg øket skygge/lys virkningen en del i bildet, gjort mann og hund mindre tydelige ved lysning, men fått skogen bak mer fremtredene ved en mørkning.
ingeborg w.
Jeg så først ikke mann og hund og tenkte at her har du bommet litt for dette ble litt kjedelig. Så scrollet jeg litt nedover og oppdaget hvorfor du tok bildet. Et motiv med potensiale hvor mann og hund nesten har forsvunnet. Et kutt på venstre side vil minske den kjedelige venstresiden, men da vil de bli midtstillt og det er ikke bra tror jeg. Om du hadde tatt bildet noen sekunder før kunne det vært en mulighet, men da hadde de vel ikke vært så inne i tåka heller. Når situasjonen er som den er tror jeg dette utsnittet er det beste.
Erik J.
Dette reagerte jeg på i går, og la in ros for fin stemning ++, men jeg ser at min kommentar ikke ble med. Jeg er forøvrig med på at det fins muligheter for å jobbe videre med dette, det har potensiale for mer, men ditt valg er helt OK!
Bergliot E.
Stilig tåkebilde med ekstra pluss for mennesket med hunden . Fin stemning med tåka som ligger lagvis i terrenget.

Bergliot:)
Odd Tore S.
Takk for flere innspill!
Jeg ser jo også at det kan være muligheter til å kutte mer her, men da blir det et annet bilde enn det jeg så for meg. På samme måte som hele opptaket, bedre balansert med tre også i venstre side, ble det. Jeg ville også gjerne ha med det lille som var av tekstur i form av fotspor i snøen på isen i forgrunnen. Jeg antar at det ikke er mange som har sett disse.
Jeg har under tvil øket kontrasten omkring damen med sin Airdale terrier litt, fordi jeg var redd for at de ikke ville bli oppdaget ellers med det tempoet som holdes her. Jeg tror at det var riktig her på dotten, men ellers hadde jeg nok latt den delen være som den var. Kontrasten er øket mer på skosgpartiet og tretoppene.
En rar dag forresten. Det var egentlig strålende sol, og så kom det plutselig og nær samtidig tåke over både Østernvann og Holmenkollåsen, med åpning og solstreif mellom.
Odd Tore
ingebjørg fyrileiv g.
Bokstavlig talt. -Tåkevandring. Jeg liker bildet svært godt. Bildet har et spennende uttrykk, og jeg liker komposisjonen godt. For min del trengs det absolutt inget utsnitt, for bildet rammes godt inn i overkant. Uten hunden hadde det ikke holdet den balansen bildet har.


vh ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu