- Fiskestad i februar -
Nå har skodda lege tjukk over Jæren i 4 dagar. 14.februar hadde me ein kald morgon med frost og sol. Dette er ein fiskestad i nærleiken av Lyefjell, som ein ser som det grøne feltet øverst i høgesida. Det var ei hegre som sat ved elva, som gjorde at eg stoppa. Men då eg lukka opp bildøra forsvann den fort. Eg skulle prøva det nye objektivet mitt: Canon 70-200mm f/4 IS USM. Men det vart jo uprøvd då heigren forsvann.
Bildet inngår i albumet Motiv frå Time kommune -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-02-20 16:21:32
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-02-22 22:30:46
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeDigital ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger419
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_303772} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Avsluttet .

Jeg roper i natten, halloo Tone.

Et herlig landskapsbilde du her har lagt ut får jeg si.

Nydelige farger i et nesten vårlig motiv, men det er vel slik det er på Jæren.

Ta med deg fiskestanga neste gang, hvis tolmodigheten råder.

Meget bra arbeid.

Hilsen fra Eivind.

Wenche J.

Hei Tone
Et nydelig landskapsbilde med gode farger. Gratulerer med nytt objektiv. Du får sikkert anledning til å teste det ut senere:):):) Liker vinkelen som fremhever den flotte dybden i bildet.
Mvh Wenche
Avsluttet .

Det jeg liker best ved dette bildet ditt Tone og som fanget interessen min med en gang er det lave kamerastandpunktet ditt.Liker godt stråa du har tatt med nede til venstre ig steinene til høyre.
Bekken eller elva leder oss vei innover mot gården.
Fine naturlige farger og kjempebra komp.
Likte dette godt.
Hilsen Tone!
Roar K.

Fint lys i dette bildet som minner meg mer om høst enn februar. Et godt stykke fotoarbeid du har lagt ned her.

Roar
ingeborg w.

Bildet er godt komponert med stråene som forgrunn og elva som leder oss inn mot husene. Lyset er varmt og innbydende. Jeg ville vurdert en nyanse mørkere vann i forgrunnen for virkelig å få fram de kalde blå tonene.
Bjorn F.

Hei Tone. Vakkert bilde med god stemning og med et preg av høst over seg, en rar vinter. Liker godt komposisjonen din. De stråene som stikker opp i venstre kant er med på å gi en fin ballanse, behagelig lys og fine farger.
Hilsen Bjørn.
Inger-Lise S.

Hei Tone! Dette var et fint motiv! God komposisjon med fin balanse. Godt lys i bildet og behagelige farger.

Inger-Lise
Eirik A.

Fint bilde dette.
fine og behagelige farger. liker komposisjonen godt, og strået i frgrunnen skaper balanse og litt dybde i bilde.

Eirik
Tone A.

Takk for alle kommentarar
Eivind: Eg skal nok ta med fiskestanga neste gong, men eg kjørte ungane til skulen med influensa i kroppen, og måtte berre ta ein rask tur ut.

Tone: Godt du la merke til det låge fotostandpunktet, der eg sat på huk på stien. Det var også høge sivstrå på høgresida som eg har klona bort.

Roar: Lyset denne morgonen minna meir om haust pga dei gylne stråa og pga ein blaut vinter er marka ved garden ganske grøn.

Bjørn: Eg var litt i tvil om sivstråa, men likar å ha forgrunn. Men her står eg ved kanten av elva og det er ein grusveg som eg elles kunne ha brukt til forgrunn.
Ingeborg: Det er ikkje lagt til noko farge til bildet, kun justert i levels. Men eg skal legga inn ein versjon med litt meir fargemetning. Fargespelet i elva med speglingar var flott i formiddagssola. Frosten ligg på steinane i vatnet.

Ha ein fin dag. Skodda har beintfram letta etter 4 dagar, kor me såvidt har skimta naboen nedanfor.
:) Tone

Ingunn S.

Hei Tone:)
Liker veldig godt den lave kameravinklingen som også fremhever dybden i bildet. En utmerket komposisjon med stråa til ve og elva som leder blikket innover mot gården med det røde huset som blikkfang. Fine gyldne fargetoner i bildet gir en følelse av høst og er nydelig sammen med blåtonene på himmelen og i elva.
Et svært tiltalende motiv som absolutt falt i smak:)

Hilsen ingunn:)
Hilda Hol E.

Hei Tone.

Et nydelig landskapsbilde, harmonisk og rolig.
flott komp og lys.

mvh Hilda.
Trond-Ole H.

Flott bilde.
Mye bra her, jeg liker linjene som drar øynene nedover
elven og det røde huset i enden. Stilig at vannet følger
linjene.
Mvh Trond-Ole
Frode F.

Nydelig lys og farger her, Tone.

God komp, fin blanding av varme og kalde farger. Godt jobbet :)

FF
anders s.

synd at hegra ikke var samarbeidsvillig,det kunne ha blitt et meget flott bilde.
pen komp med stråa pent plassert i forgrunnen
holder en knapp på versjon1
mvh anders
Bergliot E.

Fantastisk flott lys du har fanget her. Det er som jeg kjenner sommervinden som blåser i håret, varmen som treng inn i vinterfrosne hender og humla som summer i blomsterenga. Flott stemning og et vakkert bilde med fin komposjon. Likte så godt det lange strået som står i forgrunnen.

Bergliot:)
Bergliot E.

Fantastisk flott lys du har fanget her. Det er som jeg kjenner sommervinden som blåser i håret, varmen som treng inn i vinterfrosne hender og humla som summer i blomsterenga. Flott stemning og et vakkert bilde med fin komposjon. Likte så godt det lange strået som står i forgrunnen.

Bergliot:)
Eva Marie P.

Alle sier jo det eg vil si:O) Fantastisk lys, det liksom skinner av dei høstgule stråene. God dybde her, som gjør at vi føres inn til gården. Eg liker best v2 da..det er noe med den...klarer ikke helt sette fingeren på det, antagelig for det er mer vann.
Det er uansette ett flott stemningsbilde og eg blir glad av å se på det. Naturen gir oss så mange slike gode bilder. Du er flink som foreviger dei.
-epl
Tove H.

Et nydelig februarbilde - ikke snø hos dere heller, ser jeg. Egentlig ser det litt høstlig ut. Alt er jo sagt, men jeg liker det lave fotostandpunktet og v2 hvor det er mer av siv og vann. Lyset er flott, det er også fargene og komposisjonen. God dybde. Dette falt i smak.
Hilsen Tove
Knut L.

Godt standpunkt med utvalgte strå (v1), vannstrømninger og steiner/gress skaper interesse i forgrunn og god dybde.
Fint landskapsbilde med stemning.

Knut L
Tone A.

Takk for gode kommentarar til de siste.
Dette var ein frostmorgon kor, det ei kort stund etter dette var heilt frostfritt, og det skya over og skodda seig på utpå kvelden.
Versjon I er heilt utan noko tilsatt farge, kun justert i leves og med USM.
Versjon 2 er med tillegg av farge og med stråa som var klona bort i v1.
Versjon 3 er med tillegg av farge og med bortkloning av stråa.
Elles har det blese sterk kuling, pøssregna og hagla på Jæren siste døgnet. Heile vinterferien har vore med tjukk skodde og regn.

Men på onsdag 20 februar skein sola, og ein gulrotbonde på Brusand, sådde gulrotfrø og la under plastikk Til vanleg sådde han i mars, mein eit år hadde han sådd 25.februar så i år var det ny rekord for han.
Vintrane har blitt kortare, men me har til vanleg ein frostperiode i mars. Men om det kjem frost dei neste 3-4 vekene, så gjer det jo ikkje noko for bonden, pga at frøene ikkje har starta med spiringa.
Sjølv har eg ikkje vårkjensle slik som nordavinden kjøler i dag med haglbyger uti kasta.
God helg, helsing Tone

Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Tone.

her har du fanga det stemningsfulle lyset som skaper så varme fine fargar.
Eg går for #3 som med sitt rolege uttrykk formidler denne fine idyllen på beste måte. Vakkert og malerisk.
Ei anbefaling frå meg!

God helg
frå Inger Anne
Odd E. k.

Hei Tone!

Et flott landskapsbilde der våren er i anmarsj. Flott fotovinkel der du fint har fått med stemningen innover i lanskapet. Nydelig lys , der fargene og detaljene kommer fint frem. Husene i bakgrunnen gir en fin tyngde til bildet, der aksene på høyre side blir godt balanser av den åpne store vannflaten. Liker godt den flotte speilingen i vannet av aksene og den vakre fargelyse himmelen. Ser også at det er rørelse i vannet, der skummet og ringene skaper en fin rørelse. Versjon # 3 ble noe bedre uten stråa. Flott fanget og formidlet Tone!!
Anbefales!!

Mvh

Odd E.
Ole-Kristian T.

Nydelig bilde der jeg ikke synes husene er spesielt interessante, men de er uansett et bra interessepunkt som øyet ledes inn mot. Jeg liker lyset og speilingene. Stråene og steinene er veldig dekorative, og jeg foretrekker #3 med litt mer farge men uten de stråene til høyre. Velkomponert som bare du kan :)
Tone A.

Tusen takk for anbefalinga Inger Anne og Odd E.
Inger Anne: takk for at du likte v3. Der har eg strevd med kloninga av aksa, noko som eg ikkje er så flink til. At bildet er malerisk, synes eg er gildt.

Odd E. Takk for din velskrivne kommentaren du skildrar bildet godt slik at eg ser det på nytt.

Ole-Kristian: Eg er samd at garden ikkje er av spesiell interesse, og difor låg eg på kne for å få minst mogleg av dei med i bildet. Også bak det høge sivet ligg det gårdar.
:) Tone
Anne-Lise S.

Fascinerende hvordan området mot høyre er mørkere mens det hele lysner dess lenger innover man ser. Herlig lys i dette bildet, som er det første jeg legger merke til i tillegg til de høstlige fargene mot det blå. Dybden er nevnt.

Anne-Lise
Brita Helen E.

Hei!
Et flott og stemningsfullt bilde du deler med oss her. Det jeg likte best ved bildet er ditt valg av kameravinkel som ga bildet en fin dybde. Det høye strået til venstre er et ekstra pluss her. Fint lys og en flott komp. V3 for meg.

Mvh Brita...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu