Det var ein gong ein liten gut som reiste...
...på ferie til eit heilt anna land. Kvar dag gjekk den lille guten til havet for å sjå på bølgene og dei store båtane...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-02-28 16:25:10
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-03-01 23:36:25
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 350 D
  • Sigma ex multi-coated uv 62 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger250
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_305085} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Jon K. L.

Fin historie til bildet, fin balanse og plassering i bildet, men jeg vet ikke om jeg liker manipuleringen av farger etc. Tror bildet hadde vært like bra og kanskje bedre i sin naturlige form:)

Jon K.
Tom T.

Bra komp. Tror bilde er mye bedre med nøytrale farger.

TomT
Avsluttet .

Heisann Jani.

Et morsomt bilde med en flott historie.
Kanskje litt for mye av det ene og det andre, men det ser du sikkert selv.

En stor hilsen fra Eivind i Oslo.
Eva Marie P.

Hei Jani.
JA dette var virkelig spesielt...er ikke sikker på hva jeg syns jeg.
Tror det hadde vært finere i sin ''naturlige form'' Som dei andre sier, er kompen veldig bra. Men som du veit, smaken er som baken.
-epl
Jani F.

Hei alle sammen! Legger ut orginalbilete så kan dere ta ein titt:) Er selvfølgelig enig i at manipuleringen vart too much, men tanken bak var å lage det til som ein tegneserie til mine barn. Derav tittel og tekst.. Tek gjerne i mot synspunkt og idèer til dette!
Tusen tusen takk for titten og gode kommentarer:):) Mvh Jani
Margrethe K.

Hei Jani :-) så bra! og fin balanse i bildet som nevnt :-)
Med teksten til så likte eg best det manipulerte bildet, havet er mørkt og skummelt og ''danskebåtane'' liknar militære fartøy....eit skummelt eventyr...

Likte godt originalen, er veldig glad i havet, sjø/hav/bølger er eit fint motiv i seg sjølv. :-)


Mvh

Margethe
Liv F. D.

Hei Jani.
Et fint bilde og god komp, men jeg likte best originalversjonen. Ble litt for voldsomt med fargene i #1.
mvh
Liv '')
Jani F.

Hei Margrethe! Glad du likte bilda og idèen min:) Kanskje eg må lage ein skummel vri på historia, har ikkje tenkt på det før så takk for tolkning og tips;)
Til Liv: Er enig i at det blei litt i meste laget, men samstundes så blir orginalversjonen for tam viss eg skal bruke dette til det det er tenkt:) Glad dere likte komposisjonen då eg liker den godt sjølv. Takk for kommentar- alltid kjekt!

Mvh Jani.........:)
Aina s.

Jeg synes tittelen og bildet hører veldig sammen her, og liker begge versjoner. For å få frem tittelen, og litt i den kunstneriske gata, så synes jeg V1 var superb! Og det kommer av det du selv har ment her, å få frem eventyret . Liker bildet utrolig godt. Fortsett å vær kreativ og lage annerledes bilder. De er utrolig flotte, og ikke minst- de er annerledes å se på. V2 blir mer kjedelig, og for lite ''Jani-stil'' etter min smak, selv om det også er et flott bilde.

Mvh Aina
Jani F.

Hei Aina! Tusen takk for grundig vurdering og fine ord på min vei... Absolutt motiverende!;)
Ynskjer deg ei fin helg vidare! Mvh Jani..........:)
Ole-Kristian T.

Hei Jani, jeg elsker hav-og-strand-bilder, og dette var et bra eksemplar. Mye er sagt om #1, og jeg liker heller ikke den, heller ikke med utgangspunktet i tegneserie. Havet ser ut som olje..Men originalen kan jo også forbedres mye med bl.a. levels. Jeg liker motivet veldig godt, en talende kontrast mellom den lille gutten og de store skipene. Bølgene slår inn og skaper liv til bildet og samtidig en fin diagonal i komposisjonen. Formatet du har valgt passer perfekt, og flott at du har tatt med såpass mye av stranden. Til slutt hadde det vært moro å vite hvor bildet er tatt?
Terje J.

har sett og sett på dette. Liker at det lages åpenbart kunstig, all den tid du har ''det var ein gong...'' i tittelen, og derav eventyrpreg. Det manipulerte kan således vise en eventyrverden. Som nevnt over ble det kanskje litt i overkant. Skjønner at originalen motiverer til arbeid. Motivet er pent, men lyset litt blasst kanskje. Her er bare å skru og leke videre. Gjerne i ''lag'' slik at man får angre litt på effektene uten å gå alle steg tilbake. (ja, jeg vet mye om feilsteg i redigering/manipulering...)

skulle vel ikke være i sør-england, forresten?

mvh
TJ
Jani F.

Hei Ole-Kristian og Terje! Takk for gode og konstruktive tilbakemeldinger. Eg må ærlig talt innrømme at eg sliter litt med å finne dei rette knappene som eg ynskjer;) Eg vil jo ikkje at havet skal sjå ut som olje heller, el kanskje dette blir eit eventyr med forurensing av miljøet omkring oss som hovudtema?...;) Eg treng også hjelp til å få bort den sterke blåfargen på land, tips? Har prøvd meg på ein tredje versjon, men det har skjedd noko undervegs her, for det er små ruter over det heile...hmm.. Tipset ditt Terje om å jobbe i lag slik at ein angre er herved lagt meg på minne:)
Nei, her er det vel berre til å forsøke seg igjen til ein blir 100% fornøyd, men det blir ikkje i kveld. God natt alle sammen Zzz....
Mvh Jani........:)

Jon K. L.

Hei Jani, Originalbildet ditt var en innertier;)

Jon K
Arne L.

Hei Jani!
Dette var spennende (både bildene og kommentarer her)
Jeg liker på en måte også v#1 (!) men det gir meg et litt annet innhold enn de andre. Jeg er enig med de andre i at orginalen er et så kjempegodt bilde slik det er at jeg nok ville kvidd meg for å gå løs på det og endre. Men du tør - og resultatet er interessant!

V1# skremmer meg litt.. det blir en lengt som er sterkere enn det jeg oppfatter som trygt for en liten gutt ... Det som på orginalbildet er en situasjon der han vinker og henrykkes over synet.. ligger det i V#1 en snilende følelse av at det er han som styrer situasjonen med svart hav og de litt surealistiske fargene ... litt nifst.

Som sagt V#2 er et godt bilde.. men V#1 inneholder en dimensjon som ikke var der på orginalen. Påtrengende, nifs .... og litt spennende.
Eva Marie P.

Eg må si eg liker orginalbildet ditt og, men det mangler noe. Eg er enig med Arne egentlig. v1 har du fått til et sterkere utrykk av det du vil si og der er det eneste som får røyken fra båten frem, det var litt stilig syns eg.
Så etter å ha sett nøye, må eg bare velge meg nr1 :O)
Jani F.

Tusen takk for kommentarene Jon, Arne og Eva! Det er så kjekt å lese så gode og gjennomtenkte kommentarer. Utrulig gøy å høyre andre sine tanker og tolkninger- TAKK!!:)
Det med røyken frå båten hadde eg faktisk ikkje lagt merke til Eva, kjekt at du såg det for meg;)
Til Ole-Kristian: Har visst gløymt å svare deg på kvar bilete er teke... Det er tatt i fjor sommar på ferie i Rødby i Danmark.

GOD HELG ALLE SAMMEN!! Mvh Jani.....................:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu