Den enes død, den andres brød
Bildet inngår i albumet Fugler -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-03-04 12:02:39
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-03-06 08:41:17
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2008-03-07 08:32:57
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2008-03-07 08:46:38
    Versjon #5
Utstyr
  • Canon
  • -
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_305987} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Terje S.
Flott bilde av Havørna fra Smålia dette Per. Det var vel Kongeørn dere ventet på så det ble vel litt uvant å få ned havørn på plassen. For min del kan du fjerne ramma . Den trekker for mye fokus bort fra hovedmotivet etter min smak.


Terje
Per Einar G.
Liker posituren på havørnen i forhold til din komponering av bilde, lekkert!
Rammen, tja!........liker, liker ikke, liker...litt anderledes en det vi er vant til å se fra ørnebilder, jeg likte ikke at rammen kutter noe av fjærene, ellers ok!

Mvh

Per E.
Espen Gresvik S.
Dette var et flott fuglebildet. Glimrende s/v-konvertering. Enig med de andre angående rammen. Den ville jeg ha kuttet ut.

egs :)
Bergliot E.
Flott ørnebilde som ble veldig fint i s/h. Fin og målbevisst positur på fuglen. V2 for meg. Jeg liker rammer, men ikke når de kommer inn på bildet og stjeler oppmerksomhet.

Bergliot:)
Stian H.
Kraftfull komposisjon, herlig stemning. Artig med en ny vri, men det hadde vært morro og sett det med farger også...

Forresten, fikk samme spørsmål til reinsbildene i s/h, og jeg valgte fargeløse bilder for å skape en stemning, og slik ble det. la det være slik:-)

Likte dette, spesielt komposisjonen!

Stian
Venche J.
Veldig flott Per Harald. Den diagonalen som vingen skaper gjorde virkelig susen.

Wenche, som syntes versjon to er best. :)
Avsluttet .
Kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for dette! Så utrolig flott bilde med massevis av dramatkk! Det store vingespennet som en diagonal var toppen!
Komposisjon, skarphet, kontraster og gråtoner var veldig fine! har ingenting imot å anbefale dette:=) Flott jobbet! mvh Mari
Anne Kari Berg K.
Ja, dette er et virkelig flott bilde. Dekorativt med vingespennet opp mot høyre hjørne. Flotte sepiatoner som gjør bildet til noe mer enn en teknisk bra dokumentasjon. Dette var veldig dekorativt og jeg syns for en gangs skyld at rammen er med å heve bildet. Gratulerer!

Anne Kari
Inger-Lise S.
Meget bra bilde! Tøff positur! Liker best v#2 uten ramme.

Inger-Lise
Svend Wiig L.
Hei Per Harald!

Anderledes og flott i de svart/hvitt/bruntonene!
Jeg kan like rammer av denne sorten men er litt tvilende her!
Pass i såfall på da å ha godt med luft da den tar endel oppmerksomhet.
Litt uheldig her der den kutter noe av vingene!

Ve. 2 og rammen utenpå der igjen men går nok for 2!

Bra!

Mvh Svend
Odd E. k.
Hei Per Harald!

Et meget flott bilde av ørna under åta. Fin fotovinkel inn på fuglen, der du har fått med hele fuglen. Flott dybdeskarphet og skarphet på ørna, der fine detaljer i fjærdrakten kommer godt frem. Liker godt S/H-konverteringen samt det utsøkte utsnittet med rammeverket. Flott fanget til brikken.

Mvh

Odd E.
Fredrik S.
Heisann!

Eit stilig ørneportrett, som passa utmerket i s/k.
Flott utsnitt, der den breier ut vingen..

Liker bildet best i versjon 2, uten ramma..

Mvh Fredrik S
Brita Helen E.
Hei!
Et skarpt og fint ørnebilde med et utrolig bra lys som ga
fine detaljer i fjærdrakten. Knall komposisjon!
Fint med vingespennet som strekker seg opp mot høyre og lagde en fin diagonal i bildet. Rammen var tøff,men i.o.m. at den kuttet litt av vingen så foretrekker jeg v2 uten rammen.

Mvh Brita...
Carsten A.
Fin situasjon og ørna særdeles pent og delikat presentert.

Jeg får et visst problem med forholdet mellom positivt rom (mørk ørn) og negativt rom (lyse og tildels svært lyse omgivelser) i dette tilfellet. Jeg har selv fotografert fra omtrent ssamme vinkel, så jeg vet hvordan dette er - og hvor vanskelig det er å unngå, men rent billedmessig syns jeg det - dessverre - blir noe negativt. På sett og vis blir bakgrunnen noe for påtrengende her.

Svart/hvitt er billedmessig sett en abstrahering som ofte har mye for seg, så også her.

Ingen ramme for min del, og jeg foretrekker at fotografen overlater til betrakteren å trekke den typen konklusjon som fremgår av tittelen.

MVH CA
Helge R.
Bra tatt av livet grymme realitet, den enes død den andres...
Slik vil livet spise hverandre lenge etter at vår art har forsvunnet ut av naturen, jeg liker ekteheten pippippbildene dine
:)Gorm
Rolf S.
Et tett og dramatisk bilde av en mye fotografert fugl, og - så vidt jeg skjønner - på en mye benyttet plass. Det reduserer ikke bildets kvalitet. Det synes jeg derimot ramma på versjon 1 gjør.
At bakgrunnen kan bli litt påtrengende er jeg enig i, men den er mindre påtrengende i versjon 1 enn i versjon 2. Det er nok antagelig fordi versjon 1 er i en litt kaldere tone.
Min favoritt blir altså versjon 1, men uten ramme.
Rolf
Per Harald O.
Takker for interessante betraktinger! Jada, jeg tar hintet ang. ramma;)
Enig i at øynene dras mot det lyse. Derfor et tett utsnitt og svart hvit for å roe det hele ned, styre betrakteren mot hovedmotivet.

Foretrekker at fotografen overlater til betrakteren å trekke den typen konklusjon som fremgår av tittelen. Tja, det kommer vel an på hva fotografen vil med bildet. En slik tittel kan oppfattes både positivt og negativt.

Hvis bildet er manipulert kan det være lærerikt å se betrakterens reaksjon før en opplyser om det.
Hilsen Per
Carsten A.
Vel, det er meg som for min personlige del distraheres av de litt forklarende titlene. Det er tydelig at mange andre ser anderledes på det, men for meg blir det i all hovedsak noe som jeg helst ville unngå å se. La bildet tale for seg selv, og det helt ut, er altså en mening jeg har for min personlige del.

Endringene i V3 går absolutt i riktig retning. Kanskje er endringene gjort litt raskt ettersom det hist og her er litt tydelig klipp-og-lim, men sånt som dette er skikkelig tids- og arbeidskrevende.

MVH CA
Ketil K.
V#3 for meg, men jeg synes du kunne gjort mørking av bakgrunnen på en annen måte, slik at du beholder autentiteten i bakgrunnen. Det kan enkelt gjøres med layermasking og markering av bakgrunnen, og der du bruker brightness til å dempe bakgrunnen.
Kjell G.
Et staselig bilde med flott positur på ørnen.

Diskusjonen over er interessant. V3 er mitt klare valg.

mvh kjellg
Lars-Anders M.
Meget god fotojakt.
Tor Eirik P.
Meget bra ørnebilde! Likte helt klart best v3
Forøvrig synes jeg ikke det var noe i veien med verken tittel eller ramme! (kanskje litt uheldig at ramma kutta tuppen av de to utterste vingefjærene.

Mvh Tor Eirik
Torbjørn K.
Dette synes jeg ble et av de bedre ørne-bildene jeg har sett her inne på lenge. Det har noe mer kunstnerisk uttrykk enn A4-bildene, og det skiller seg fra mengden. V3-5 er best etter min mening.

Torbjørn
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu