Har du fobi mot meg?
Jeg var på en edderkopp-utstilling, det å fotografere gjennom glass, som tildels var skitten og fuktig var ikke lett. Ikke lov med bruk av blitz, og trangt mellom kassene og jeg fikk ikke bildet slik jeg ville ha det. Brukte ikke stativ, for det ville ikke ha gått siden det var trangt. Manuell innstilling.. Tar i mot tips, og råd. Hva skal man fokusere på når man ikke så øynene til krypet..
Fotograf
Utstyr
  • Canon 400 D
  • Sigma Macro
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeDigital
  • Nei
  • AnnetHåndholdt, brukt litt auto levels i PS..
    ISO 400
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger280
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_306885} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Turid L.

Hei Eva

Endelig kom det et bilde fra deg.
Nei jeg har ingen fobi for disse
eddekoppene. Er vant til
å håndtere disse og vet du at
jeg har blitt bitt og enda er jeg ikke redd.

Et fint bilde dette.

mvh Turid

Avsluttet .

Hei
Jeg synes det er skarpt under de forholdene du beskriver. Men jeg må innrømme at det ikke er mitt favoritt dyr. Uansett bildet er godt. Øynene, tja, har ikke edderkopper flere par øyne rundt kroppen :) Eller er det bare noen arter?
Mvh
Eva
Eirik A.

Skarpt til forholdene å være.
tror ikke jeg ville blitt bestevenn med denne karen :P
bra bilde bilde dette her.

Eirik
Kari B.

JA!! jeg har fobi og kjenner det krøller seg helt ytterst i tærne når jeg ser på bildet.... alikevel klarer jeg ikke la være... det er vel et tegn på at det er god kvalitet på bildet vil jeg si!

Mvh Kari
Eva B.

Tusen takk for kommentarene Turid, Eva-Liz, Eirik, og Kari! Kan love dere at fobi har jeg mot disse krypa, men så lenge de var trygt plassert var jeg trygg. Men møtt de ''live'' har jeg blitt å skygga banen.. Husker ikke hva denne arten het, men en aggresiv art men ikke giftig for mennesker..
Turid, rart at du ikke er redd for edderkopper som er blitt bitt av en.. Grøsser.. Får bare vente på sommeren og insektjakt i hagen jeg da.. Må vel få til et helt perfekt bilde tilslutt!

Mvh Eva
Magnus G.

Hei Eva
Her blir nok svaret et stort JA på spørsmålet ditt.
Du har fanget motivet fint selv om det mangler litt på skarpheten her.

Mvh
Magnus Grande
Eva B.

Hei Magnus!


Takk for kommentaren din, og visst manglet det på skarpheten og her er det bare trening som skal til før det sitter! Var ikke noe lett oppgave heller.. Hm, håper jeg kommer over noen kryp når ferien til Kreta kommer i juni..

Ha en fin søndagskveld!

Mvh Eva
Eva Marie P.

Ja jett om eg har....syns du har fått et godt bilde under dei forholdene du forteller om. Så ekkelt med alle dei hårene, grøss. Bildet er sånn herlig skremmende, om man kan si det.
-epl
Hilda Hol E.

Hei Eva.

Forholdene tatt i betraktning, syns jeg du har fått til et brukbart og litt grøssende bilde.

mvh Hilda.
Eva B.

Tusen takk for kommentarene Eva Pleym og Hilda. En grøssende opplevelse, og grøsser selv ved synet av store hårete edderkopper. I følge avisen i dag har det vært 12 000 besøkende på denne utstillingen. Denne edderkoppen har et beinspenn på 13 cm!

Veldig vanskelig fotoforhold..

Mvh Eva
Roger A.

Tarantellaen er en Brachypelma boehmei - Mexican Fireleg.
Øynene er den lille svarte klompen fremst på hodet.
Har selv en Grammostola Rosea - Chilean Rose frøken.

Kunne du anvendt en monopod? Kunne da sikkert økt blender nr. og lenger lukkertid for bedre dybdeskarphet.

//roger
Roger A.

Må legge til at den ikke er spes. aggresiv og at den faktisk er giftig for mennesker, men veldig sjelden dødelig (har ikke hørt om dødsfall). Må da i så fall være veldig allergisk mot giften. Reaksjoner varierer mye fra person til person.

//roger
Eva B.

Takk for kommentaren og opplysninger.. Måtte hente fram avisen. Den edderkoppen som de nevnte med 13 cm i beinspenn heter: Brazilian salmon og da er det ikke denne.
Imponerende at du har en edderkopp som er giftig men som ikke er spesielt aggresiv.

Jeg kunne nok økt blender, og tatt lenger lukketid, men har ikke monopod. Har undersøkt prisen på de, men synes det var en vel stiv pris på mange..Den har vært mer anvendelig i stedet for vanlig stativ, så jeg får vurdere å kjøpe en slik.

Mvh Eva

Odd E. k.

Hei Eva!

Ikke lett dette med å fotografere motiver på nært hold. En noe større avstand fra motivet har gitt en større dybdeskarphet, noe som sikkert har ført til at motivet har blitt skarpere. Det å fotografere gjennom glass kan lett bli misslykket, da en må ta hensyn til speilingen i glasset. Det er bare å prøve seg frem ang. dybdeskarpheten, da et utsnitt kan gi en fin skarphet. Foruten stativ, så kan kameraet også plasseres på en stille gjenstand som stol, pute etc. uansett et godt forsøk der du fint har fått med hele edderkoppen og fargene.

Mvh

Odd E.
Avsluttet .

hehe...ikke fobi, men er ikke mine favorittskapninger, ville klonet det hvite nederst og litt mangler på skarphet enkelte steder, kanskje et annet valg av blender? mvh Ulv
Eva B.

Takk for kommentarene Odd og Ulv. Til Odd først, jeg hadde ingen mulighet for lenger avstand da har jeg nok revet ned en annen kasse med edderkopp. Muligheter for å plassere en stol var ikke til stede, da dette var en utstilling. Veldig trangt, og jeg ville ikke velte noen overende heller. Tror jeg går for anskaffelse av en monopod, det har vært til hjelp i denne situasjonen.

Ulv, det hvite nederst skal jeg forsøke å klone bort, men jeg er ikke kløpper i PS ennå.. Forsøkte forskjellige blender men dette bildet gav best resultat etter forholdene.
Edderkopper er utrolig fasinerende synes jeg, men vel og merke på avstand og bak trygge rammer.. he,he.

Mvh Eva
Inger-Lise S.

Hei Eva! Lekre farger på dette vesenet her, i hvertfall:) Det tekniske nevner du jo selv.Fordelen her er at andre også lærer av kommentarene du får! Bra.
Fasinerende...? Tja...Ok, bare de er bak ''lås og slå'' ;-)

Jeg vil ønske deg en riktig god påske!

Hilsen Inger-Lise :)
Wenche J.

Hei Eva
Dette lille krypet har en utrolig vakker fargesammensetning. FLott bilde når man tar i betraktning de forholdene du hadde. Spennende å studere. Liker bildet ditt:):):)
Mvh Wenche
Eva B.

Takk for kommentarene Inger - Lise og Wenche! Håper jo at andre også lærer av kommentarene jeg får. Den er jo fin, men foretrekker den langt unna meg i virkeligheten men så lenge de er i trygg forvaring som her er det bare spennende!
Ønsker dere alle en riktig God påske!

Mvh Eva
Bergliot E.

Hei,
Jeg har ikke direkte fobi, men ville ikke hatt denne krypende nedover ryggraden heller. Ekkelt vesen som du til tross for forholdene har fått godt formidlet her.

Bergliot:)
Marianne Kristin P.

Jeg synes dette var ett flott bilde=)
Likte det ganske mye!

mvh marianne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu