Hogd i stein
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger592
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_306911} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Tom T.

Utrolig bra effekt du her får ut av EF-24mm 1.4L.

Jeg går uten videre ut i fra at det er den du her har benyttet deg av, siden du får ''midtpartiet'' i bildet til å bli blurete, og skarpt i for- og bakgrunn.

''Sellektiv U-fokus? :-)

Mvh
Tom




Geir B.
Hei Tom, takk for kommentar.

Dette er TS-E 90mm brukt på full åpning f/2,8 for å få minimal dybdeskarphet samtidig som fokusplanet er lagt på skrå innover/ oppover i bildet.

mvh
Geir
Øyvind A.
Greit nok som teknisk øvelse. Bortsett fra det, synes jeg ikke dette har noe å by på.
mvh
Ø.
Geir B.
Takk for kommentar, Øyvind, du har helt rett: Dette er en teknisk øvelse :-)

Fordi TS-E 90mm er ganske krevende/ langsom å bruke ( både pga. manuell fokus men først og fremst for mange ''uvanlige'' muligheter ), så trenger jeg øvelse til jeg skal prøve meg i sosiale sammenhenger - i mellomtiden kan det være greit å teste på mer stillestående individer :-)

mvh
Geir
Georg B.
Hei, Geir, og takk for sist!

Mens jeg venter på mitt TS-objektiv, kan jeg glede meg over å studere dine bilder. Jeg har sett en rekke TS-bilder, men dette viser så godt hvordan fokusplanet skjærer som en kniv innover i bildet, og gir helt unike muligheter til å lede blikket. Har ikke sett dette så uttalt i andre bilder. Jeg gleder meg som (d)et barn(et jeg er)!
Geir B.
Ja, takk for sist, Georg, og takk for fin tilbakemelding :-)

Med et TS-objektiv får begrepet ''fokusplan'' en helt konkret mening - hvert motiv får plutselig mange løsninger avhengig av hvor skarphetsplanet plasseres. Det tar litt tid både å se mulighetene og å gjøre de riktige instillingene. Jeg velger stort sett å fotografere på åpen blender f/2,8 - da er også effekten mest markant.

mvh
Geir
Aksel S.
Hei

Dette likte jeg. Spennede utsnitt av monolitten. Har ikke ''sett'' dette før.

-Aksel
Eli R.
For meg var dette en helt ny vinkel og jeg liker det kjempegodt. Jeg klarer å se at det er fokus forkjellige stedet men dette med begrepet ''fokusplan'' er helt nytt for meg.
- Eli
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu