Gaupedrøm (K)
Synes av og til at det kan være morsomt å lage bilder slik jeg drømmer om å oppleve dyr og situasjoner ute i naturen.

Dette er altså ikke en naturdokumentar, men et gaupebilde tatt under veldig kontrolerte forhold, og bildet er manipulert langt over grensene.
Bildet inngår i albumet - Norske dyr - - Bilder av dyr som finnes i mitt nærområde i Namdalen.

De fleste av dyrebildene er da også tatt i naturen rundt meg her jeg bor.
Utstyr
  • Nikon D-300
  • 300 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_307343} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Ole Martin D.
Liker bildet og tankene Dine Kjartan!! Er ikke lett og finne sjela til et dyr i fangenskap. Denne er vel trygger innafor en utafor!! Godt jobba.
Rolf S.
Deilig bilde, det er denne jeg drømmer om skal dukke opp når jeg ligger i soveposen og slumrer i vente på dagslys og første Ravneklunk i ørnekamuflasjen min.
Mvh Rolf
Ronny A.
Hei Kjartan.
Deler gjerne den drømmen med deg:-) Tøft bilde av en flott jeger.
mvh Ronny
Stig B.
Du er flink til å visualisere drømmen din. Her viser du godt jegeren med dens styrke og snikende framferd i et goldt snølandskap.

Selv om dette ikke er et ''biofoto-bilde'' så synes jeg det er vakkert, rått og vilt og vil kunne passe også hos andre som ikke er like artsinteresserte som meg.

Mvh Stig
Svend Wiig L.
Hei Kjartan!

Det er på tide å kommentere bildet(-ene) dine!
Så selvfølgelig bildet ditt og reflekterte før jeg leste kommentaren din!!
Hmmm....tenkte jeg, det må da være umulig...i måneskinn....osv.

Ja, jeg er helt enig! Dette hadde vært (var sikkert også) en drøm!
Å manipulere et bilde i utgengspunktet til drømmene, ja hvorfor ikke!!?
Du traff meg, med flere...sikkert!
Det at du legger det ut i kategorien dyr og ikke manipulert kan diskuteres men for meg spiller det ingen rolle...Den balansen/overgangen er/blir sikkert diskutert både her og der....!?

En anbefaling fra Drammen.......er med i dine drømmer....

Mvh Svend
Stian H.
Først tenkte jeg: hva f......! Hvor? Når?

Ok, jeg vet hvor det er, men bildet ble veldig flott! Justeringene var svært vellykket, og stemningen du skaper er trolsk. Nettopp slik vilvi jo helst se den.
naturdokumentar er det jo ikke, som du selv sier, men du har lagd et veldig flott bilde. Salgsvare? definitivt.

Stian
Monika Frisvold V.
Hei
Nydelig blåfarge..herlig blikk...
Ja dette synes jeg ble utrolig vakkert....
uansett hvordan det er blitt til...
mvh monika
Aleksander M.
Hei
Dette er noe jeg hadde veldig sansen for... Et drømmende uttrykk som jeg så gjerne skulle opplevd i virkeligheten i en slik trolsk setting. Da jeg så bildet på forsiden av bildekritikken (som anbefalt) trodde jeg det var et kjempebilde du hadde tatt sammen med de andre gaupebildene dine, men skjønte at det ikke stemte da jeg så K'en. Jeg likte det uansett godt, og er enig med Stian i at dette kanskje er noe du kan få solgt. Får bare håpe på at vi kan få slike møter i vill tilstand i fremtiden...

Mvh Aleksander
Venche J.
Den K-en din gir jeg blaffen i og sender mine varmeste anbefalinger.

Du har kontroll. :)

Wenche.
Ivan H.
Hei,

Meget bra etterbehandling og bilde :)

Øynene, øynene, øynene, konge :)

Hilsen
Ivan Holmedal
Bergliot E.
Skikkelig tøft bilde av den jaktglade gaupen. Øynene var helt rå. Godt etterarbeid. Kan nu neste se ut som at gaupen ønsker å ta en bit av nasen din her...hehe... Utrolig bra lys, skremmende og mystisk stemning.

Bergliot:)
Espen B.
Denne kunne jeg gjerne hatt på veggen! Flott laget!

mvh Espen
Stig Børre E.
Tøft!

StigB
Tor Olav O.
Bra laget dette. Fin stemning og fin fargekontrast. mvh Tor Olav
Svein B.
Nydelig bilde, med stemning som kler dyret helt ypperlig! Faktisk er dette ett bilde jeg har på netthinnen etter ett svært nært møte med ei gaupe på elveisen ei kald måneskinnsnatt i februar for noen år siden- utrolig artig å se ett bilde som vekker minnene om den opplevelsen så godt. Ikke det at jeg ville glemt opplevelsen likevel, men mange ganger har jeg hatt nettopp denne ''gaupedrømmen'' i ettertid, og her har du den i form av ett bilde!
Takk for det Kjartan.

Mvh
Svein B
Odd E. k.
Hei Kjartan!

Kan det bare bli slik tenker jeg når jeg ser dette bildet. Umuligheten er tilstede, men med mye tålmod og sansene på topp, så kommer muligheten. Med dette bildet på netthinnen, så er kanskje muligheten tilstede en eller annen gangen...Fint med disse assosiasjonene Kjartan...

Mvh

Odd E.
Terje S.
Meget flott bilde og håndverk dette Kjartan. Med så mye Gaupe og ditt pågangsmot betviler jeg ikke at du vil lykkes med tilsvarende ute i gaupeland.


Terje
Ketil K.
Å kunne visualisere sine drømmer både av bilder og ellers er grunnlaget for handling. Jeg klarer heller ikke å se at det er spesielt manipulert, utover at bildet er nesten for utrolig til å la seg gjøre i virkeligheten. Men hvilke grenser tenker du på? Har du skiftet bakgrunnen fra en dyrepark og ''regulert'' på lyssettingen?
Avsluttet .
Jeg ser det foregår diskusjoner om manipulering av bilder rundt omkring....men hvorfor ikke? Greit nok om det er en fotojournalist som skal formidle en sannhet...men slik som her da fotografen sier ifra....og resultatet blir så enormt bra....hva er da galt med litt hjelp ifra det digitale mørkerom? Vi kunne da manipulere i den tidligere analoge tidsalder også? Du har ''laget'' et bilde som kanskje visualiserer alle naturglade menneskers innerste drøm...nærheten av et vilt dyr på en fremragende måte, mvh Ulv
ketil o.
Hei!
Utrolig bra jobbet i etterbehandlingen og opptaksøyeblikket. Er vel definitivt det råeste gaupebildet jeg har sett. Det blikket!!!! Fargene i bildet generelt treffer meg midt i p....... . Tam eller ei,dette bør du være mer en fornøyd med.
Mvh:
ketil
Kjartan T.
Takk for tilbakemeldinger på bildet. De aller fleste gode gaupebilder i Norden er dessverre tatt i en dyrepark, under kontrolerte forhold. Sjekk gjerne www.samfoto.no og søk på gaupe.

Tar man først det skrittet at man fotograferer et dyrebilde gjennom netting så ser jeg heller ikke noe galt i å fikse litt på resultatet i Photoshop:)

Dette er min drøm, det hadde selvfølgelig vært helt utrolig å kunne tatt noe lignende av en vill gaupe.

Til Ketil: Her er det fjernet noe plank i bakgrunnen, (man fjerner ikke ting fra et ekte naturbilde) halen på gaupa tok jeg også bort, samt at jeg fikset litt på noen spor i snøen. Dessuten er det selvfølgelig lyssettingen som du er inne på. Bildet er egentlig tatt i fullt dagslys.

Selv om vi i Norge og Norden heldigvis har et godt naturfotomiljø der biledfikling og opptak under kontrolerte forhold er sjelden kost (med unntak av gaupe og ulv) så må vi ikke bli naive og blinde for hva som er mulig, og hva som faktisk gjøres. Utenfor våre grenser florer det med manipulerte bilder tatt under kontrolerte forhold, og det uten at fotografene forteller hva de har gjort under opptak og etterarbeid. Som oftest er det likevel enkelt å avsløre det ved å se at ''bildet er for utrolig til å la seg gjøre i virkeligheten''.
L K.
Du ødelegger kanskje for dine fotovenner i BioFoto o.l. ved å hevde at ''bilder som er for utrolig til å la seg gjøre i virkeligheten'' er lett å avsløre. Tenk på den stakkaren som fikk livets blinkskudd og ikke blir trodd.

For meg spiller det ingen rolle. Jeg ser det jeg ser og nyter et godt bilde uansett hvordan det er blitt til. Dette er et godt gaupebilde. Jeg får kontakt med dyret og blålyset formidler en troverdig stemning for at nattaktivt dyr. Jeg reagerer imidlertid på lyset og skyggene i øynene som er for skarpe i forhold til de ytre lysforholdene du forsøker å beskrive.

- lakris
Kjartan T.
Takk - lakris!

Hadde jeg tatt dette bildet eller et annet kjempeblinkskudd i virkeligheten hadde jeg vel hatt flere bilder, raw-filer og mulighet til å vise at det virkelig var slik. Problemet oppstår dersom man begynner å hevde at man slang opp kameraet og fikk ett slikt blinkskudd fra sovepåsan. Da skranter vel troverdigheten uansett!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu