Rondane - kveldspanorama i solnedgang
Bildet inngår i albumet Solnedgang - Alle bilder som tas i eller av solnedgang blir klisjéer, uansett, spiller ingen rolle om det er med dyr, tomtønner, himmel, hav eller annet, er opptaket gjort i solnedgang er status som klisjé sikret. Regelen er forresten også uten unntak, hvilket forøvrig er det unntak som bekrefter regelen. Av en eller annen grunn er "Elg i solnedgang" holdt for å være klisjéen over alle klisjér - tiltross for at fotografiske opptak av et slikt motiv er svært sjeldne.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetSatt sammen med panoramasoftware (Autostitch) av 3 stk. opptak på frihånd.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger1831
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_307520} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Steinulf L.
Naturens eget kunstverk, flott foreviget. Helt klart et naturfoto med særpreg og personlig stil.
Ann F.
Fjellformasjonene er flotte, og lyset som faller på deler av motivet er fint, det øker opplevelsen av stemningen ved at det bare er i deler av bildet. I bunnen av bildet er det en del lyse punkter jeg har problemer med å få til å passe inn i logikken.
Nederkanten av bildet er også så mørk at jeg hadde ønsket en smal hvit/grå ramme rundt ditt bilde for å fortelle meg hvor ditt bilde slutter og FdN-bakgrunnen begynner.
Mvh Ann
Dag T.
Hehe. Jeg husker fjellene som flatere, jeg mener jeg har vært oppå noen av dem, men på den annen siden gjorde vel Solberg noe av det samme .-)
Tove H.
Mektige fjell - et strålende kveldspanorama! Liker lyset på himmelen og fjellene. Flotte skyer. Litt mer usikker på den mørke biten nederst - den virker etter min smak for mørk/bastant.
Tove
Ole-Kristian T.
Fantastiske disse fjellene! Et spesielt spennende lys er det i bildet, som jeg liker veldig godt. Tenkte også på ramme her, for ellers forsvinner bildet ut i bakgrunnen nederst :)
Ketil K.
Meget severdig bilde - ''moduleringen'' funker den!
Eli B.
Jeg får ikke bildet helt til å stemme med virkeligheten, men det er likevel severdig bilde. Mener bestemt at fjellene ikke er så høye og at skyene meget sjeldent inntar en slik form, men det er et artig bilde!
Gratulerer forøvrig med fine plasseringer i gårs kveldens biofoto konkuranse.

mvh Eli
Ivan H.
Hei,

Litt mørkt nede og ville kuttet litt av himmelen øverst.

Skyene ser litt ''rare'' ut, unaturlig kanskje, med nynes de passer med fjellene. Ser nesten ut som en bølge som snart kommer til å vaske over fjellene :)

Kjenner ikke til stedet, så har ikke noen formening om bildet er mye redigert eller ikke.

Fin fotodag til deg.

Hilsen
Ivan Holmedal
Carsten A.
Takk for kommentarer.

Dag, du husker utvilsomt rett, men når det gjelder Sohlberg (maleren Harald Sohlberg med det kjente nyromantiske maleriet ''Vinternatt i Rondane'') så har han, meg bekjent, ikke benyttet seg av akkurat denne utsikten, derimot av samme standplass som opptaket for dette bilde nr. 364966

Derimot har Sohlberg og jeg benyttet oss av en viss likhet mht. metode for å gjengi eller skape et naturromantisk eller fjelldramatisk inntrykk. Det tok litt tid før jeg skjønte omtrent hva Sohlberg hadde gjort for å få til vinternattbildet. På tilsvarende måte som i Sohlbergs rondanebilder (det er mer enn bare ett) er dette - samt også bilde nr. 364966 - utsatt for det jeg vil kalle vertikal amplitudemodulasjon. Nyromantikken er forresten ikke helt fersk lenger, men det er jo ikke akkurat jeg selv heller .

Selvsagt stemmer ikke dette med virkeligheten. I forhold til virkeligheten er et fotografi uansett bare en fiksjon.

EB: Takk for det - skyene er ellers det som er minst påvirket her!

MVH CA
ketil o.
Hei!
Tripp,trapp tresko:) Et spennende bilde. Fin komposisjon/utsnitt. Lyset og skyene skaper en spennende stemning og gir bildet det lille ekstra. Velkomponert og absolutt severdig.
Mvh:
ketil
Geir Arne M.


Virkelig et severdig naturbilde.
Skyenes formasjon og sollyset hever bildet , fint lys og skogen i bunn er viktig for helheten.

mvh geir
ingebjørg fyrileiv g.
Fjellene er fine, og blåtoner og lys likeså. Men jeg synes at bildet blir litt ødelagt av skogen foran. Den tar for mye av blikket, og fjellene får ikke den oppmerksomheten de fortjener. Skulle det ha fungert for meg, måtte det ha vært litt mer stamme, og kanskje ikke så gjengrodd. Jeg savner en tynn ramme.

vh ingebjørg
Bergliot E.
Hei,
Flotte fjellformasjoner som kom godt fram i det fine blålyset. Det rosa lysskinnet som kommer inn fra venstre var flott. Fint komponert bilde men savner også en liten tynn ramme rundt.

Bergliot:)
Kjell G.
Opptakene er sikkert førsteklasses. Men det er først og fremst bildebehandlingen som er så imponerende her. Måten blåtimen er hentet inn på, og måten det svært flotte lyset i venstre side og over skyene kommer til sin rett på, vitner om solid håndverk.

mvh kjellg

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu