en fantastisk ferd i fjellet
Jeg har akkurat kommet hjem fra en utrolig bra 10-dagerstur som gikk fra Abisko nasjonalpark til Katterat. Bildet er tatt den ene dagen vi ikke hadde sol. ..
Bildet inngår i albumet Lofoten Folkehøgskole 07/08 - Bilder fra oppholdet som elev på friluftsliv fjell i Lofoten.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-03-14 23:35:42
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger363
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_307711} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Avsluttet .

Hei Ingebjørg - Dette minner meg om min tid som soldat i indre Troms. Godt
situasjons bilde. Kansje typen forrerst med pulken er plassert litt tett opp til venstre ramme kant.
Hilsen JFR
Avsluttet .

Heisann.
Kjempeflott bilde. Liker godt komposisjonen egentlig og liker at det er såpass mørkt. Passer stemningen og settingen.

Sindre
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for kommentarer.

Jan Folke - Jeg liker å presse ting litt ut i kantene. -Men det er fint du sier det, jeg har en versjon hvor han er lengre inn, men det er litt uskarpt. Derfor liker jeg dette mye bedre selv, og jeg plages ikke personlig av at han er så tett kanten. Jeg synes at balansen er fin.


-Ingebjørg
Odd Tore S.

Her var det ekte vinter, passe vindskavlet og en heller dyster stemning. Egentlig litt mørkere enn jeg synes at himmelen legger opp til.
Så da gjorde jeg det om til gråtoner, og syntes at det vant på det.
Da blir det mer uværsaktig stemning, særlig med litt fintrim av kontraster lokalt, og den støyen som jeg synes jeg ser i farger blir til passende korning i gråtoner.
Det minner meg om fjellmarsjen på befalsskolen, da vi i løpet av en uke gikk fra Golsfjellet og til Strømsoddbygda og klatret opp på alle topper og ned i alle daler underveis for å få litt ekstra mosjon mens vi måtte klare oss på Hærens stridsrasjon. Meget effektiv slankekur.
Odd Tore

Eli B.

Ja, dette var et flott villmarks bilde. Liker at det ikke er sol for da skapes en helt annen stemning. Her synes jeg du får formidlet det veldig fint.

mvh Eli
John H.

Hei Ingebjørg.
Her har du fått fram råskapen og den overveldande naturen i fjellet. Fin komp som gir bildet dybde og dimensjon. Siluettefekten er fin. Reint teknisk er vel bildet plaga av støy grunna dårleg lys. Savner tekniske data.
John
Bergliot E.

Hei,
Flott bilde av din fantastiske ferd i fjellet. Her har du fått fram en ekte vinterstemning med blåaktig snø, skavler, snykov og kulde. Flott komponert.

Bergliot:)
Jan Inge K.

Dette synes jeg holder høy kvalitet. Bildet formidler vinterkulden og skiturens gleder på en svært god måte...
Ole-Kristian T.

Herlig blått bilde med bra dybdeperspektiv gjennom personene foran og bak i bildet. Vakkert dette :)
ingebjørg fyrileiv g.

Takker for tilbakemeldinger og anbefaling.

Odd Tore - Du har så rett så rett. Bildet er tatt kvart på fem på ettermiddagen, så sola er på veg ned bak fjellene. Jeg har dratt litt ekstra i spakene for å få silhuettene (bildet er tatt med et ixuskamera hvor jeg ikke kan styre eksponeringen selv). Men det er blått og litt småmørkt fra før. Fint at du ser slike ting i himmelen. -Det gjorde jeg selv ikke før du skrev det, og nå ser jeg det godt. Siden det er straks er påske, kan jeg slenge ut en versjon nummer to. -Med pulktrekker lengre inn i bildet for Jan Folke, og i lysere gråtoner til deg. Det er forresten hyggelig at bildet vekker minner hos deg også.

John - Støyet er vel mer på grunn av photoshop enn dårlig lys denne gangen.. Teknsik data er 1/400 sek. og 5,6 blender. Bildet er tatt med canon ixus 800 som henger litt lettere tilgjengelig på tur enn speilrefleksen i sekken..


-Ingebjørg
Ivar B.

Vekker gode minner fra teltturer dette. Tipper du hadde en fantastik opplevelse. En tur på ti dager som du har vært på er noe spesielt. Jeg opplever i allefall at man kommer mye nærmere naturen når turen strekker seg over noen dager. Begge versjonene fungerer, v1 blir litt for blå for meg. V2 er et mektig bilde med storhet og herlig natur. God påske Ingebjørg! Mvh Ivar.
Tone A.

Hei Ingebjørg
Godt at du har blitt frisk igjen og får nyta naturen på Folkehøyskolen i Lofoten.
V2 blir for blåt for meg også og kor skiløparen kjem for langt til venstre og er sim ein svart silhuett utan detaljar.
V1 er mykje betre med gråtonar og kor skiløparen er betre plassert og med meir detaljar. Skiløparane bak gir flott dybde der landskapet bak mest forsvinn i skodda. Det osar av kulde og menneska er så småe i dette vintarprega landskapet.
God påske Ingebjørg, eg har sakna dine spesielle makrobilde.
Helsing Tone
Inger-Lise S.

Hei Ingebjørg!
Et fint motiv dette!
Hva lyset angår, liker jeg best v#2. Litt støy i bildet i v#1.
Men komposisjonsmessig foretrekker jeg absolutt v#1. Jeg syns du har valgt en topp komposisjon! Ikke syns jeg du har presset motivet ut mot kanten heller. Jeg syns balansen i bildet er god. Jeg syns menneskene kom for langt unna i v#2, når det gjelder dette motivet.
Godt formidlet stemning og fint dybdeperspektiv.

Inger-Lise
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for kommentarer.

Ivar - Ja, det var en utrolig bra tur. Når det er såpass mange dager får man et mye nærmere forhold til naturen, og turmodusen kommer som regel ikke skikkelig før noen dager har gått. Takker for synspunkt.

Tone - Å endelig være frisk er virkelig godt, så det har du rett i. Jeg vil tro du har byttet om på versjonene, men jeg skjønner hva du mener. Når det gjelder makrobilder, så har jeg ikke tatt ett eneste ett dette året. Jeg har vært for oppslukt av fjellenes storhet.. Men det er godt å høre at du savner dem. -Det kommer nok mange fler om litt.

Inger-Lise - Jeg er enig med deg angående komposisjon, og kan også se at det er for mye blått.


-ingebjørg
Reidar N.

Misunnelse er vel det første ordet eg tenkjer på når eg les teksten din til bildet. er nok litt misunneleg ja. Eg kunne godt tenkje meg ein slik tur. Må vere fantastisk. Og så heldig med været då. Flott turbilde fra den eine dagen uten sol dette.

Reidar
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for kommentar, Reidar. Ja, det var en utrolig bra tur, og du har god grunn til å bli misunnet her. Fint at man kan få gode bilder selv om ikke sola skinner også.

-Ingebjørg
Inger Anne Maritsdotter V.

likte best #2, der ble heller ikke menneskene for mørke uten tegning, men det var kanskje intensjonen i #1, likte stemningen og kompet i #1. Minus med støy i #1, men det kan i noen tilfeller (som her?) også tilføre bildet mer stemning.

Men holder likevel en knapp på #2, fint bilde, men ingen høydare.

Inger Anne
ingebjørg fyrileiv g.

Takk, Inger Anne. Jeg har presset dette bildet mørkere enn det er, så jeg har nok en versjon som ikke er så mørk, eller så blå også.. Du har rett i at støy kan virke positivt på stemninga, men kanskje ikke her. Hadde det ikke vært for ærlige tilbakemeldinger, hadde jeg sikkert brukt denne altfor mørke v#1´en ;)

-ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu